Zdeněk Pololánik

Componist

Zdeněk Pololánik is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Katapult

1984 | Komedie

Servië en Montenegro 1984. Komedie van Jaromil Jireš. Met o.a. Jiři Bartoška, Kateřina Machá-0cková, Jiřina Jirásková, Barbora Štěpánová en Johana Tesařova-Dvořáková.

In deze ironische komedie worden droom en werkelijkheid vermengd in een verhaal over een ingenieur op middelbare leeftijd, die zijn gelukkige, maar stereotiepe gezinsleven meer dan zat is. Hij heeft avontuurtjes met vijf verschillende vrouwen, die door een computer voor hem worden uitgekozen. Regisseur Jires had wat meer zwarte humor in zijn film kunnen stoppen, maar de figuren uit de bestseller van Vladimir Páral uit 1967 zijn best amusant.

Neuplne Zatmeni

1982 | Familiefilm

Servië en Montenegro 1982. Familiefilm van Jaromil Jireš. Met o.a. Lucie Pátková, Oldřich Navrátil, Blanka Bohková, Jana Březinova en Gabriela Beštáková.

De veertien-jarige Pátková maakt een lelijke val uit de zweefmolen en begint geleidelijk aan haar gezichtsvermogen te verliezen. Haar moeder probeert haar gerust te stellen door te zeggen dat haar blindheid maar tijdelijk is, en dat ze spoedig zal genezen. Ze moet worden opgenomen in een speciale kliniek, waar ze erachter komt dat het een blindeninstituut is. Men vertelt haar dat ze hoogstwaarschijnlijk nooit zal zien. Ze voelt zich misleid en is vertwijfeld. Een film, die zonder valse sentimenten probeert duidelijk te maken dat men oprecht moet zijn en iemand moet begeleiden bij zijn handicap - zeker als het gaat om een kind. Het scenario is van Danielá Fischerová en Jires. Het camerawerk is van Emil Sirotek.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Zdeněk Pololánik op televisie komt.

Reageer