Theo Adam

Acteur

Theo Adam is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Trillertrine

1991 | Familiefilm, Musical, Fantasy

Duitsland 1991. Familiefilm van Karl Heinz Lotz en Karl-Heinz Lotz. Met o.a. Maria Ferrens, Peter Raasch, Rolf Schill, Klaus Pönitz en Werner Godemann.

Het Mozartjaar (vanwege de tweehonderdste sterfdag van de componist) moest ook zijn jeugdfilm hebben! Daar zorgde deze regisseur voor, afkomstig uit het vroegere DDR, bekend van verschillende films voor jongeren, w.o. R[KA3]UCKW[KA3]ARTSLAUFEN KANN ICH AUCH (1989) en JUNGE LEUTE IN DER STADT (1985). De film speelt in het dorp Hartau, in de buurt van het slot K[KA3]onigstein in Saksen. In het weeshuis van de pastoor maken kinderen veel muziek en zij gaan een weddenschap aan met de keurvorst, dat zij beter spelen dan de Staats- en Hofkapel van Dresden. Zij willen een stuk van Mozart spelen, maar een deel van de muziek ontbreekt. De pittige Trine gaat op zoek naar Mozart en beleeft daarbij heel wat avonturen. Een verrassende, fantastische, muzikale film voor de jonge (Mozart- )muziekliefhebber. Wolf Müller schreef samen met regisseur Lotz het scenario. Het camerawerk is van Claus Neumann.

Fidelio

1978 | Muziek

Frankrijk 1978. Muziek van Pierre Jourdan. Met o.a. Gundula Janovitz, Jon Vickers, Theo Adam, William Wildermann en Stella Richmond.

Een registratie van een opvoering van Beethovens beroemde opera in het antieke theater van Orange. Filmisch weinig inventief, maar met een uitstekende klankband. Het Philharmonisch Orkest van Israël staat onder leiding van Zubin Mehta. Je moet er wél van houden, natuurlijk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Theo Adam op televisie komt.

Reageer