Bert Haitsma

Cameraman

Bert Haitsma is cameraman.
Er zijn 7 films gevonden.

Of ik gek ben

2016 | Drama

Nederland 2016. Drama van Frank Lammers. Met o.a. Mike Weerts, Monic Hendrickx, Cees Geel, Matteo van der Grijn en Sanne Langelaar.

Alles is performance in dit op de roman van Michiel Stroink gebaseerde eigenzinnige regiedebuut van acteur Frank Lammers, dat grotendeels buiten de gebaande paden tot stand kwam. Het opzettelijk vet aangezette neo-punk filmwerk verhaalt over een grenzeloze kunstenaar die na een exorbitant feest in een tbs-kliniek belandt voor mishandeling en verkrachting, zonder dat hij zich iets herinnert. Wanneer iets kunst is, is continu de vraag. Ironisch genoeg geldt ook voor de film zelf dat vorm alleen nog geen filmkunst maakt. Eerder camp.

69: liefde seks senior

2013 | Documentaire

Nederland 2013. Documentaire van Menna Laura Meijer.

Documentaire van Menno Laura Meijer waarin ouderen vertellen over een seksleven op gevorderde leeftijd.

Guerilla Grannies

2012 | Documentaire

Nederland 2012. Documentaire van Ike Bertels.

Documentaire van Ike Bertels over militante oudjes die de wereld willen veranderen met hun breiwerk.

Sweety. The Friends, Betrayal and Murder of Maja Bradaric

2008 | Documentaire

Nederland 2008. Documentaire van Menna Laura Meijer.

Op 17 november 2003 werd de zestienjarige Nijmeegse scholiere Maja Bradaric door drie 'vrienden' gewurgd en in brand gestoken. Meijer, bekend van spraakmakende jongerendocuseries als Sexy, Meisjes en Boys, nam het gegeven als uitgangspunt voor een poëtisch portret van een groep pubers die hevig in verwarring werd gebracht. Stilistisch lijkt ze geïnspireerd door de jongerenportretten van Gus Van Sant (Elephant, Paranoid Park). Wie bij de omschrijving 'documentaire' een onthullend achtergrondverhaal verwacht, komt bedrogen uit. Meijers subjectieve aanpak leverde haar bewondering én felle kritiek op.

Nadine

2007 | Drama

Nederland 2007. Drama van Erik de Bruyn. Met o.a. Monic Hendrickx, Halina Reijn, Sanneke Bos, Fedja van Huêt en Frank Lammers.

Nadine (gespeeld door drie actrices: Reijn, Bos en Hendrickx) is een alleenstaande vrouw die tot het besef komt dat het ware geluk haar door de vingers is geglipt. Opgejaagd door een kinderwens steelt ze de baby van haar ex-geliefde. In 2000 debuteerde De Bruyn sterk met Wilde mossels. Zijn tweede speelfilm is nadrukkelijk geen vertelling die zijn publiek met een afgerond scenario wil behagen. Het is ook een onevenwichtige film. De Bruyn imponeert met mooie plaatjes, de film loopt over van de stilistische ­bravoure. Maar de overbodige voice-over bederft veel.

L'ami hollandais

2006 | Documentaire

Nederland 2006. Documentaire van Pieter Jan Smit.

Portret van de vriendschap tussen de Franse schrijver André Gide en de Nederlander Jef Last. Wanneeer beide communisten een reis door de Sovjet-Unie maken, bekruipt hen het gevoel dat de heilstaat ver weg is. Een degelijk werkstuk, dat laat zien hoe een mooi ideaal kan verworden tot een potsierlijk idee.

Masterclass

2005 | Drama, Fake documentaire

Nederland 2005. Drama van Hans Teeuwen. Met o.a. Pierre Bokma, Peer Mascini, Sacha Bulthuis, Gijs Scholten van Aschat en Monic Hendrickx.

Regiedebuut van caberetier Hans Teeuwen is een pseudo-documentaire over een masterclass van acteursgoeroe Peer Mascini (gespeeld door Peer Mascini), die helemaal uit de hand loopt. Met een mal uitgangspunt is niets mis. Maar dan moet de malligheid wel buiten haar oevers treden en boven de leut en de eenduidigheid uitstijgen. Dat is in Masterclass niet het geval.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bert Haitsma op televisie komt.

Reageer