Akihiko Okamoto

Producer

Akihiko Okamoto is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Scabbard Samurai

2010 | Komedie

Japan 2010. Komedie van Hitoshi Matsumoto. Met o.a. Takaaki Nomi, Sea Kumada, Ryô, Jun Kunimura en Itsuji Itao.

Wonderbaarlijke symbiose van kurkdroge volhouderskomedie en humanistenvertelling met sterk zenboeddhistisch karakter. Zwijgzame Kanjuro Nomi heeft zijn echtgenote in een epidemie verloren en, de krijg moe, het zwaard afgezworen. Desertie uit de samoeraiclan is hoogverraad. Voortvluchtig met kruidje-roer-me-niet-dochtertje Tae, wordt hij opgepakt en tot seppuku - rituele zelfdoding met kortzwaard - veroordeeld. Tenzij hij binnen dertig dagen een depressief prinsje, dat zijn moeder in dezelfde epidemie is verloren, aan het lachen krijgt. Een behoedzaam opgebouwd, geweldig gespeeld, tegelijkertijd hilarisch en ontroerend meesterwerk.

Dai-Nihonjin

2007 | Drama, Komedie, Sciencefiction

Japan 2007. Drama van Hitoshi Matsumoto. Met o.a. Tomoji Hasegawa, Ua, Taichi Yazaki, Hitoshi Matsumoto en Ryûnosuke Kamiki.

De verloederde veertiger Masaru Daisatâ (regisseur Matsumoto zelf) vult de dagen met lanterfanten, tot hij wordt opgeroepen. Dan laat hij zich in een fabriek transformeren tot Dai-Nihonjin, de Grote Japanner, een metershoge geweldenaar die het - live op tv - opneemt tegen gigantische monsters (die doen denken aan Godzilla, Power Rangers en Terry Gilliams Monty Python-animaties). Tussendoor houdt zijn verveelde agente zijn zorgwekkend dalende populariteit in de gaten. De bij vlagen bijzonder geestige, maar wel ontzettend vreemde Japanse monsterfilm werd in 2007 vertoond tijdens het Quinzaine des Réalisateurs-programma in Cannes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Akihiko Okamoto op televisie komt.

Reageer