Tanio Boccia

Regisseur

Tanio Boccia is regisseur.
Er zijn 9 films gevonden.

La lunga cavalcata della vendetta

1972 | Western, Actiefilm

Italië 1972. Western van Tanio Boccia. Met o.a. Richard Harrison, Rik Battaglia, Anita Ekberg, George Wang en Emilio Vale.

Een rancheigenaresse verkoopt land aan de spoorwegen in het New Mexico van 1865. Een bendeleider hoort dat zij over een grote som gelds beschikt en besluit haar daarvan te verlossen. Hij vermoordt haar op bestiale wijze - maar haar broer zweert wraak! Boccia was tevens de scenarist van deze spaghetti-western; hij regisseerde als Amerigo Anton. Ook bekend als THE LONG REVENGE'S RIDE.

Sapevano solo uccidere

1968 | Western

Italië 1968. Western van Tanio Boccia. Met o.a. Kirk Morris, Larry Ward, Alan (Sergio) Steel (Ciani), Gordon Mitchell en Kim Arden.

Deze matige spaghetti-western is t[KA1]e lang. We zien het gebruikelijke geschiet in saloons, [KA1]en de liefde van een vrouwtje. Boccia schreef het scenario samen met Mario Moroni. De sterbezetting is goed maar de film sloeg nergens aan en werd uitsluitend op video uitgebracht in enkele landen buiten Itali[KA3]e (in een versie van 87m)

Dio non paga il Sabato

1967 | Western

Italië 1967. Western van Tanio Boccia. Met o.a. Larry Ward, Robert Mark, Maria Silva, Vivi Gioi en Massimo Righi.

Bescheiden spagetti-western waarin een postkoets wordt overvallen en beroofd. De bandieten staan daarna elkaar naar het leven daar ieder de buit voor zichzelf wenst te hebben.

Uccidi o muori

1966 | Western

Italië 1966. Western van Tanio Boccia. Met o.a. Robert Elina, Gordon Mitchell, Mark De Witt, Andrea Bosic en Furio Meniconi.

Twee families staan vijandig tegenover elkaar in deze spaghetti-western, die door Mario Amendola werd geschreven. Er wordt gemoord tot een vreemdeling opduikt die de gezochte Ringo blijkt te zijn. Hij wordt verliefd op de dochter van één van de beide kemphanen en dan begint een soort Romeo en Julia-verhaal, maar wel met méér lijken.

La Valle dell'eco tonante

1965 | Western

Italië 1965. Western van Tanio Boccia. Met o.a. Kirk Morris, Helene Chanel, Alberto Farnese, Spela Rozyn en Furio Meniconi.

In 1965 kwam er (zo ongeveer) een eind aan de Hercules- en Maciste-films, en de sterke mannen maakten wel eens een western, maar succesvol zijn ze er geen van allen in geweest. Morris zal het wel niet kunnen helpen: het scenario gaf hem geen kans er iets aparts van te maken. Pure doorsnee.

Maciste alla corte dello Zar

1964 | Avonturenfilm, Fantasy

Italië 1964. Avonturenfilm van Tanio Boccia. Met o.a. Kirk Morris, Massimo Serato en Ombretta Colli.

Een nieuwe film over de machtige Maciste. Deze keer wil een tsaar zijn legendarische kracht gebruiken voor zijn eigen doeleinden. Zwakke actie en een mager verhaal. Veel gebruik van spierkracht.

Il Dominatore del deserto

1964 | Avonturenfilm

Italië 1964. Avonturenfilm van Tanio Boccia. Met o.a. Kirk Morris, Hélène Chanel en Paul Muller.

De soldaten van tiran Joesoef plunderen en vernielen een dorp en nemen de mooie Fatima (Chanel) gevangen, met wie de tiran wil trouwen. Onder leiding van een knappe held redden de goede rebellen haar en zetten zij Jousoef af. Enigszins zwakke prestaties en een voorspelbaar, maar toch onderhoudend verhaal.

I predoni della steppa

1964 | Avonturenfilm, Horror

Italië 1964. Avonturenfilm van Tanio Boccia. Met o.a. Moira Orfei, Kirk Morris, Ombretta Colli en Daniele Vargas.

Slecht gespeeld en geregisseerd kostuumstuk. Sandar (Morris), leider van een roversbende, kidnapt de dochter van een hoofdman, die haar hand heeft beloofd aan een vorst. Sandar vraagt een hoog bedrag aan losgeld, maar de soldaten van de hoofdman laten de rovers in de val lopen. Sandar en zijn trouwe makker, plus de dochter in kwestie, die verliefd is geworden op haar kidnapper, slagen erin de bende te redden en wraak te nemen.

Giulio Cesare, il conquistatore delle Gallie

1963 | Avonturenfilm

Italië 1963. Avonturenfilm van Tanio Boccia. Met o.a. Cameron Mitchell, Rik Battaglia, Dominique Williams, Raffaella Carrà en Ivo Pajer.

Een film over de veldtocht van Julius Caesar, Romeins generaal en staatsman, en zijn verovering van Gallië rond 60-50 v.Chr. Caesar, een briljant strateeg die veel grondgebied toevoegde aan het Romeinse Rijk, werd als held gevierd. De gevechtsscènes zijn heel goed, maar het spel oppervlakkig. Regisseur Boccia gebruikt als pseudoniem Amerigo Anton. Scenario van Arpad de Riso en Nino Scolaro. Camerawerk van Romolo Garroni.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tanio Boccia op televisie komt.

Reageer