Denise de Weerdt: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Villa des Roses

1989 | Drama

België 1989. Drama van Marc Lybaert. Met o.a. Machteld Ramoudt, Eddie Brugman, Denise de Weerdt, Ward de Ravet en Dora van der Groen.

Het leven in een pension, met veel personen en situaties, met als tragisch hoofdmotief de verhouding tussen vrijgezel Brugman en het kamermeisje Ramoudt. De zakelijke, cynische vertelstijl in de roman van Elsschot is hier verschrompeld tot een levenloze, domme tijdsschets.

Tot nut van 't algemeen

1988 | Drama

België 1988. Drama van Lode Verstraete en Raf Verpooten. Met o.a. Dries Wieme, Ugo Prinsen, Denise de Weerdt, Walter Claessens en Polly Geerts.

Een man heeft in zijn achtertuin een enorm kunstwerk van oud ijzer gemaakt. Zijn zoon vindt dat hij het moet afbreken en verhuizen. Vooral omdat de gemeente waarvoor hij werkt, het stuk grond voor iets anders wil gebruiken. De autoriteiten besluiten eindelijk het bouwwerk met geweld af te breken. De man verzet zich, maar krijgt alleen steun van zijn kleindochter, die echter bij een botsing met de politie om het leven komt. Naar een toneelstuk van Walter van den Broeck.

De ordonnans

1962 | Komedie, Historische film

België 1962. Komedie van Charles Frank. Met o.a. Bobbejaan Schoepen, Denise de Weerdt, Eve Eden, Yvonne Lex en Roger Coorens.

Bobbejaan wordt met een tijdmachine teruggestuurd naar 1801, wordt ordonnans van Napoleon en belandt na een romantisch avontuur met de mooie Eden bijna onder de guillotine. Een Vlaamse klucht die typisch is voor zijn tijd. Er is ook een Engels nagesynchroniseerde versie met als titel AT THE DROP OF A HEAD. De film kwam moeizaam tot stand door financiële problemen en een regisseurswisseling. De Engelsman Frank verving de Amerikaan Bill Edwards. Ook bekend als CAFE ZONDER BIER en AT THE DROP OF A HEAD.

Hoe zotter, hoe liever

1960 | Komedie

België 1960. Komedie van Edith Kiel. Met o.a. Jef Cassiers, Cois Cassiers, Gaston Berghmans, Frieda Linzi en Denise de Weerdt.

Kiels inspiratie als scenariste en regisseuse van Antwerpse volkskluchten loopt duidelijk naar het einde van de bobijn. Jef Cassiers is een brave en naïeve postkantoorbediende die zijn neef Berghmans, een flierefluiter met een verleden, uit de problemen moet helpen. Tenslotte kan Jef Cassiers toch met zijn eeuwige verloofde de Weerdt trouwen.

Het meisje en de madonna

1958 | Drama

België 1958. Drama van Edith Kiel. Met o.a. Denise de Weerdt, Odette Moni, Jaak Germain, Louise Lausanne en Jan Cammans.

Verschrikkelijke melodramatische draak over een moeder die in mei 1940 tijdens de vlucht voor de Duitsers op het platteland haar twee dochtertjes met een muziekdoos achterlaat. Zij worden door een vrekkige boer geadopteerd. Zeventien jaar later zijn het twee mooie meisjes geworden en dankzij de muziekdoos vinden zij hun familie terug. Na een hele reeks volkskluchten in het Antwerps dialect is dit de eerste dramatische produktie van Kiel in het A.B.N. Veel te onwaarschijnlijke sentimentaliteiten maar wel mooie fotografie van Herbert Körner die op het Derde Festival van de Belgische Film de Prijs voor de Beste Fotografie kreeg.

De roof van Hop-Marianneke

1954 | Komedie, Romantiek

België 1954. Komedie van Joris Diels. Met o.a. Paul Cammermans, Alma Blanca, Jeanne de Coen, Marcel Cauwenberg en Frans van den Brande.

Gebaseerd op de waar gebeurde fait-divers van de ontvoering door Antwerpse studenten van de pop Hop-Marianneke, behorend tot de Antwerpse folklore, waar bewaard in een Mechels museum. Een origineel idee, dat uitging van getuigenissen tijdens de rechtzaak, flash-backs, de reconstructie van de roof, de rivaliteit tussen de studenten, maar door gebrek aan geld, talent en ervaring een mislukking. Debuut van Cammermans als filmacteur in de hoofdrol.