Robert Nichols: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

The Out of Towners

1970 | Komedie

Verenigde Staten 1970. Komedie van Arthur Hiller. Met o.a. Jack Lemmon, Sandy Dennis, Sandy Baron, Anne Meara en Phil Bruns.

Een folterend scenario van Neil Simon over de stompzinnig koppige George Kellerman (Lemmon) en echtgenote Gwen (Dennis), bij wie al het denkbare misgaat tijdens een reisje naar New York. Meer kwellend dan leuk, met merkwaardig onsympathieke hoofdpersonen. Het camerawerk is van Andrew Laszlo.

This Island Earth

1954 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1954. Sciencefiction van Joseph M. Newman. Met o.a. Jeff Morrow, Faith Domergue, Rex Reason, Lance Fuller en Russell Johnson.

Spannende film over een stelletje geleerden die verlokt worden door een intrigrerend wetenschappelijk project. Ze komen erachter dat ze gepakt en ontvoerd zijn door een stelletje aliens van een hoge beschaving, die ze moeten helpen om hun planeet te helpen tegen een verwoestende invasie. Goed uitgedokterd en geldt nu al een cult-classic. De vindingrijke fotografie fleurt het verhaal flink op. Naar de roman van Raymond F. Jones tot scenario bewerkt door Franklin Coen en Edward G. O'Callaghan.

The Thing from Another World

1951 | Sciencefiction, Horror

Verenigde Staten 1951. Sciencefiction van Christian Nyby. Met o.a. Kenneth Tobey, Robert Cornthwaite, Margaret Sheridan, Douglas Spencer en James Arness.

USA 1951. Van Christian Nyby. Met oa Kenneth Tobey, Margaret Sheridan en James Arness. Militairen en wetenschappers gaan op onderzoek uit als vlakbij hun basis op de Zuidpool een geheimzinnig object neergestort is. 'What could melt that much ice?' 'Let's go down and see...' Terug op de basis blijkt dat dat laatste niet zo'n goed idee was. Sterke sf-horror, waarin de koene onverschrokkenheid van de personages lang standhoudt. Goed script, gebaseerd op een sf-verhaal van John W. Campbell jr, waarin de spanning steeds vastgehouden wordt. Howard Hawks bemoeide zich als producent nadrukkelijk met de regie. Klassieker. Een remake van John Carpenter uit 1982 was op een iets andere manier ook heel goed.