Imogen Kimmel is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 9 films gevonden.

Mein Bruder, sein Erbe und ich

2011 | Drama

Duitsland 2011. Drama van Imogen Kimmel. Met o.a. Fritz Karl, Alexander Beyer en Andrea Sawatzki.

Twee broers, die niet verschillender kunnen zijn: de charmante, levenslustige en creatieve Roman, en de schuwe, eenzelvige Adrian. Wanneer hun moeder overlijdt en het waardevolste deel van de erfenis naar Adrian gaat, denkt Roman zijn schulden af te kunnen betalen. Maar Adrian is niet zo onnozel als gedacht.

Sommer in Kapstadt

2010 | Drama

Duitsland 2010. Drama van Imogen Kimmel. Met o.a. Rebecca Immanuel, Teresa Weißbach en Ray Fearon.

Net nu de kinderen bijna volwassen zijn en ze wat meer tijd voor elkaar hebben, is Sophies man Dirk verliefd geworden op een jonger exemplaar en voorgoed naar Kaapstad verdwenen. Sophie laat het er echter niet bij zitten en vertrekt naar Kaapstad om haar man voor zich terug te winnen.

Frischer Wind

2009 | Drama

Duitsland 2009. Drama van Imogen Kimmel. Met o.a. Günther Maria Halmer, Teresa Weißbach, Floriane Daniel, Dirk Martens en Ingeborg Westphal.

Na de dood van zijn vrouw valt een man als een blok voor een veel jongere vrouw. Zijn kinderen zijn daar wat minder blij mee dan hijzelf.

Vater aus Liebe

2008 | Drama

Duitsland 2008. Drama van Imogen Kimmel. Met o.a. Bettina Kupfer, Tina Ruland en Uwe Bohm.

De advocate Christine Arnold gaat op bezoek bij haar vriendin Judith, die sinds kort gescheiden is van Felix. Wanneer Judith ontdekt dat hun zoon Marco van zijn fiets is gevallen tijdens een bezoek aan zijn vader, is ze zo kwaad dat ze hem de omgang met hun kind wil verbieden. Het probleem wordt nog erger wanneer blijkt dat Felix Marco's vader niet is.

Einmal Toskana und zurück

2008 | Drama

Duitsland 2008. Drama van Imogen Kimmel. Met o.a. Sabine Postel, Peter Sattmann en Konstantin Wecker.

Na vele gelukkige jaren gaan Juliane en haar man Max scheiden, ze zijn uit elkaar gegroeid. Wanneer Juliane Max echter ziet met een jong meisje, besluit ze ervandoor te gaan, naar Toscane en daar ontmoet ze haar nieuwe liefde, Nikolaus. Max geeft hun huwelijk echter niet op en gaat haar achterna.

Eine Robbe und das große Glück

2007 | Komedie, Romantiek

Duitsland 2007. Komedie van Imogen Kimmel. Met o.a. Gesine Cukrowski, Oliver Mommsen, Marlies Engel en Imogen Kimmel.

Visser Anne heeft moeite met aanpassen als haar vriend Thomas met zijn twee kinderen bij haar intrekt. Tot overmaat van ramp moet Thomas ook nog eens voor zijn werk naar Hannover. Anne voelt zich verder in het nauw gedreven door jaloerse collega's en haar ex-vriend.

Ein Baby für Dich

2003 |

Duitsland 2003. Imogen Kimmel. Met o.a. Alexandra Kamp, Antje Schmidt en Kai Lentrodt.

Marlene staat aan de vooravond van een carrière in de auto-industrie als haar beste vriendin Ulrike komt te overlijden. De aangeslagen Marlene krijgt het voogdijschap over baby Lilli toegewezen en komt daardoor in een lastig parket terecht: Moet ze het kind houden en opvoeden of gaat Marlene voor een carrière?

Secret Society

2000 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk/Duitsland 2000. Komedie van Imogen Kimmel. Met o.a. Charlotte Brittain, Lee Ross, Annette Badland, James Hooton en Lisa Riley.

Daisy (Brittain) uit Doncaster in South Yorkshire is een jonge, volslanke vrouw. Haar man Ken (Ross) houdt veel van haar. Als Ken zijn werk kwijtraakt, gaat Daisy de kost verdienen in een conservenfabriek. Ken wil extra geld maken door naaktfoto`s van Daisy te slijten op ansichtkaarten, maar het lot beslist anders. Het werk lukt niet en Daisy dient haar ontslag in. Haar cheffin Marlene (Badland), vraagt Daisy daarop lid te worden van de vereniging uit de titel. Het is een shumo team (Japans worstelen), waarin dikke, gespierde vrouwen zitten. De wedstrijden kunnen fortuinen opleveren. Ken, die niet op de hoogte is van Daisy`s nieuwe bezigheden, en in feite alleen maar rondlummelt met Billy (Wooton), een UFO-nerd, denkt dat aliens bezit hebben genomen van zijn Daisy... Ze is echter op weg naar roem (en geld) als Mistress Great White Jellyfish. In de trant van de sociale komedies THE FULL MONTY, BILLY ELLIOT, BLOW DRY, GREENFINGERS, enz. is dit een film, waarin dikke vrouwen hun lichaam leren aanvaarden, ermee gaan werken en er trots op leren zijn. Debuterend regisseuse Kimmel blijft heel verstandig afzijdig van een vette klucht, maar de bevrijdende boodschap voor gezette vrouwen komt maar mondjesmaat over. Ook haar hoofdrol Brittain is er niet helemaal uit gekomen en dat is eigenlijk heel jammer, want Kimmel is iemand die zeker over talent beschikt. Bovendien heeft zij voor haar film nauwelijks distributie gevonden in de donkere zalen, zodat de film in Engeland en Duitsland slechts 35.000 dollar in het laatje bracht (waarvan bijna dertig in Duitsland) - een schip van bijleggen dus. Het scenario is van Catriona McGowan en regiseusse Kimmel. Het camerawerk is van Glynn Speeckaert die filmde op het eiland Man en in een filmstudio in Keulen. Toch in de gaten houden, later een cultfilm. Bekroond op het feministische filmfestival van Créteil bij Parijs.

Augen...Blicke

1988 | Misdaad

Duitsland 1988. Misdaad van Imogen Kimmel. Met o.a. Fritz Bachschmidt, Kristian Derfler, Jockel Tschiersch, Anne Wehner en Helmut Bernhofen.

Een kunstenaar in geldnood beraamt met zijn oogverblindende vriendin een list om in één klap uit de geldzorgen te raken: hij maakt een perfecte kopie van een Rembrandt, die hij in een naburig museum wil omwisselen tegen het origineel. Daartoe heeft hij de sleutel nodig, die zijn vriendin gaat bemachtigen door de oudere, schuchtere museumdirecteur te versieren. Die blijken elkaar sympathiek te vinden, bovendien heeft de directeur een scherp oog voor vervalsingen. Weinig verrassende debuutfilm van Kimmel over de klassieke driehoeksverhouding. De regisseuse schreef zelf het scenario. Camerawerk van Anton Klima.