Kazuo Koike

Scenarist

Kazuo Koike is scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Lone Wolf and Cub: Baby Cart in the Land of Demons

1973 | Actiefilm

Japan 1973. Actiefilm van Kenji Misumi. Met o.a. Tomisaburo Wakayama, Michiyo Ookusu en Akihiro Tomikawa.

In het Japan van de zeventiende eeuw zijn er drie belangrijke overheidsinstanties: de rijksspionnen, de staatsmoordenaars en de officiële beul. Die laatste 'helpt' falende bestuurders ritueel zelfmoord te plegen. In de in Japan razend populaire manga-serie Lone Wolf & Cub probeert een vuige verrader die beulspost in te pikken. In deze vijfde verfilming van de serie is de wat dikkige, in ongenade geraakte beul samen met zijn driejarig zoontje op zoek naar de verrader. IJzersterk, op een extreem bloederige manier.

Lady Snowblood

1973 | Thriller, Actiefilm, Drama

Japan 1973. Thriller van Toshiya Fujita. Met o.a. Meiko Kaji, Toshio Kurosawa en Masaaki Daimon.

Dit samoerai-meesterwerkje was vergeten totdat Quentin Tarantino er de openingsmuziek en hele scènes uit kopieerde voor zijn Kill Bill-tweeluik. Van buiten is de blankheid van negentiende-eeuwse Yuki Kashima (Kaji) als van een onschuldige lelie, maar van binnen is zij witheet van woede. In haar parasol zit een zwaard, waarmee zij één voor één de criminelen doodt die zij verantwoordelijk acht voor de moord op haar vader en de verkrachting van haar moeder. Actie is in Shurayukihime vaak realistisch, met spuitend bloed en bewegende schoudercamera, terwijl de stille beelden dromerig schoon zijn en de tijd bieden voor vraagtekens bij wraak. In 1974 volgde een tweede Shurayukihime-film.

Lone Wolf and Cub: Baby Cart at the River Styx

1972 | Actiefilm

Japan 1972. Actiefilm van Kenji Misumi. Met o.a. Tomisaburo Wakayama, Minoru Oki, Akiji Kobayashi en Kayo Matsuo.

Een uiterst capabele huurmoordenaar, de onteerde Japanse staatsbeul Ogami (Wakayama), duwt zijn driejarige zoontje in een handkarretje door zeventiende-eeuws feodaal Japan op weg naar zijn volgende slachtoffer. Weerstand komt van tientallen ninja's met als hoogtepunt het gevecht tegen de 'goden van de dood', drie broers die knokken met ijzeren klauwen, knotsen en vuisten. Deze Lone Wolf is de tweede in de invloedrijke zesdelige stripverfilming van de vroege jaren 70. De serie werd beroemd vanwege de staccato vechtscènes, de bloedfonteinen, de rondvliegende ledematen (en oren en neuzen) en de sfeervolle Sergio Leone-achtige cinematografie.

Kozure Ôkami: Oya no kokoro ko no kokoro

1972 | Actiefilm

Japan 1972. Actiefilm van Buichi Saito. Met o.a. Tomisaburo Wakayama, Yoichi Hayashi, Akihiro Tomikawa en Tatsuo Endo.

Japan tijdens de 17de eeuw. Samoerai Ogami gaat onvermoeibaar verder met zijn strijd tegen de Yagyu-clan, die zijn vrouw heeft vermoord en vastbesloten is om ook de samoerai uit de weg te ruimen. Ogami moet het daarbij onder meer opnemen tegen een mooie zwaardvechtster én een voormalige concurrent.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kazuo Koike op televisie komt.

Reageer