Clara Badiola

Acteur

Clara Badiola is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Vacas

1991 | Drama

Spanje 1991. Drama van Julio Medem. Met o.a. Ana Torrent, Manuel Blasco, Clara Badiola, Candido Uranga en Klara Badiola.

Vacas betekent koeien. De gebeurtenissen in de film, die een tijdsvak van 1875 tot en met 1936 omspannen worden gezien van het standpunt van de koeien. De achtergrond is het Baskenland in Noord-West Spanje waar twee families elkaars aartsvijanden zijn maar soms ook elkaars heimelijke liefhebbers. Het verhaal geschreven door regisseur Medem bestaat uit een viertal hoofdstukken. De film begint met een gevecht in een loopgraaf, waarin twee mannen zich bevinden; een van hen legt het loodje, de ander bedekt zich met zijn bloed en ontsnapt aan een daarop volgende slachtpartij als hij zich voor dood houdt. Jaren later is hij een oude man, die koeien schildert en zijn kleinzoon heeft een hartstochtelijke verhouding met de kleindochter van de man die in de loopgraaf omkwam. Vervolgens gaat de vertelling verder met de belevenissen van het onechte kind dat uit deze verhouding is ontstaan en het laatste deel speelt tijdens de Spaanse Burgeroorlog. De film springt eruit door zijn originele aanpak, zijn vlotte tempo en het effectieve camerawerk van Carles Gusi.

La Conquista de Albania

1983 | Historische film

Spanje 1983. Historische film van Alfonso Ungría. Met o.a. Walter Vidarte, Clara Badiola en Xabier Elorriaga.

De film toont de verovering van Albanië in de 14e eeuw door de koningen van Navarra, maar is een mislukte poging om een historische Spaanse film, met een overdaad aan middelen, te produceren.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Clara Badiola op televisie komt.

Reageer