Andrzej Kotkowski

Regisseur

Andrzej Kotkowski is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Burger P.

1988 |

Polen 1988. Andrzej Kotkowski. Met o.a. Maria Pakulnis, Kazimierz Kaczor en Krysztof Zaleski.

De satirische kroniek van een onnozele hals, die altijd het ongeluk treft. Bijna twee uur is wel wat veel van het goede.

W starym dworku czyli niepodległos[KA1]c trójkatów

1984 | Drama, Experimenteel

Polen 1984. Drama van Andrzej Kotkowski. Met o.a. Beata Tyszkiewicz, Gustaw Holoubek, Grazyna Szapołowska, Jerzy Bo[KA1]nczak en Tadeusz Chudecki.

Een wilde fantasie die zich afspeelt in de uitbundig decadente sfeer van een Pools landhuis waarin de frivole geest van de ontrouwe echtgenote rondwaart. Ze brengt haar stiefzoon en minnaar, de decadente kunstenaar Jezory, ertoe te trouwen met een nicht en te zorgen voor hun sinistere zoon Tadzio, die er uiteindelijk de oorzaak van is dat het huis ten onder gaat in een boerenrevolte. De film, gebaseerd op toneelstukken van Stanislaw Ignacy Witkiewicz, de excentrieke schrijver en schilder uit de jaren dertig, is stijlvol maar mist het intellectueel provocerende van het avantgardistische 'theâtre de l'absurde'.

Olimpiada 40

1980 | Oorlogsfilm, Drama

Polen 1980. Oorlogsfilm van Andrzej Kotkowski. Met o.a. Mariusz Benoit, Jerzy Bo[KA1]nczak, Tadeusz Galia, Krzysztof Janczar en Ryszard Kotys.

Een oninteressant debuut waarin de `bewoners` van een internationaal krijgsgevangenenkamp in de herfst van 1940 besluiten `Olympische Spelen` te organiseren. (Onder normale omstandigheden zouden de Spelen dat jaar in Japan hebben plaatsgevonden.) De saamhorigheid die ervan het gevolg is brengt de kampleiding in grote problemen. Kotkowski was assistent bij o.a. Wajda, Morgenstern en Zanussi.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andrzej Kotkowski op televisie komt.

Reageer