José Luis Saenz de Heredia

Regisseur

José Luis Saenz de Heredia is regisseur.
Er zijn 8 films gevonden.

Cuando los niños vienen de Marsella

1974 | Komedie, Musical

Spanje 1974. Komedie van José Luis Saenz de Heredia. Met o.a. Manolo Escobar, Sara Lezana, Tina Sáinz en Antonio Garisa.

Een oplichter die dol is op zingen, slaagt er tenslotte in een eerlijk man te worden. Een film over de decadentie van het vroegere muziekidool Manolo Escobar.

El Alma se serena

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van José Luis Saenz de Heredia. Met o.a. Conchita Velasco, Alfredo Landa, José Sacristán en Margot Cottens.

Een jonge vrouw uit de provincie gaat in Madrid op zoek naar haar geliefde, die een pure pretmaker is geworden. Komedie naar een in die tijd zeer beroemd theaterstuk, waarin een paar van de populairste acteurs van Spanje een rol vervullen.

La Verbena de la Paloma

1963 | Muziek, Romantiek

Spanje 1963. Muziek van José Luis Saenz de Heredia. Met o.a. Conchita Velasco, Vicente Parra, Angel Garasa en Mercedes Vecino.

De derde verfilming van de beroemde Zarzuela. Deze was echter veel slechter dan de vorige twee.

El Indulto

1960 | Drama, Misdaad

Spanje 1960. Drama van José Luis Saenz de Heredia. Met o.a. Pedro Armendáriz, Conchita Velasco, Manuel Monroy en Eulalia del Pino.

Een man wil zich wreken op zijn vrouw omdat zij verliefd is geworden op zijn broer...De film is geïnspireerd op een roman van Emilia Pardo Bazán. Een prachtig verhaal, dat helaas verminkt is door de slechte regie van Saenz de Heredia.

Don Juan

1950 | Romantiek, Historische film

Spanje 1950. Romantiek van José Luis Saenz de Heredia. Met o.a. Antonio Vilar, Annabella, Enrique Guitart en María Rosa Delgado.

Het leven van de knappe Don Juan Tenorio speelt zich af tussen steeds nieuwe liefdes en avontuurlijke toestanden. De verfilming van het Spaanse verhaal van Don Juan - gerealiseerd met overvloed aan middelen en gebrek aan ideeën.

Las Aguas bajan negras

1948 | Drama

Spanje 1948. Drama van José Luis Saenz de Heredia. Met o.a. Adriano Rimoldi, Charito Granados, José Jaspe en Tomás Blanco.

Een mijnstadje in Asturias wordt verwoest tijdens de oorlog tussen de Carlisten en de aanhangers van Isabella II. Dit is een klassieker onder de Spaanse films uit de veertiger jaren en tevens één van de weinig aanvaardbare produkten van de regisseur. Het is een bewerking van de roman La aldea perdida van Palacio Valdés.

Bambú

1945 | Drama, Oorlogsfilm, Romantiek

Spanje 1945. Drama van José Luis Saenz de Heredia. Met o.a. Imperio Argentina, Sara Montiel, Luis Peña, Mary Lamar en Fernando Fernán-Gómez.

Centraal in deze film staat een amoureuze driehoeksverhouding tijdens de oorlog tussen Spanje en Cuba. We zien aanvaardbare acteerprestaties van enkele beroemde Spaanse acteurs.

A mí no me mire usted!

1941 | Komedie

Spanje 1941. Komedie van José Luis Saenz de Heredia. Met o.a. Valeriano León, Manuel Arbó, Rosita Yarza en Irene Caba Alba.

In een Castiliaans dorpje heeft een schoolmeester problemen met het gemak waarmee hij mensen kan hypnotiseren. Deze film is beter dan de gebruikelijke komedies uit het naoorlogse Spanje.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer José Luis Saenz de Heredia op televisie komt.

Reageer