Henry Kolker: cast.
Er zijn 24 films gevonden.

The Man Who Lost Himself

1941 | Drama

Verenigde Staten 1941. Drama van Edward Ludwig. Met o.a. Brian Aherne, Kay Francis, Henry Stephenson, Nils Asther en S.Z. Sakall.

Als een dronken miljonair de dood vindt, denkt men met een Puertoricaanse planter te doen te hebben. Deze nu neemt op zijn beurt de rol van miljonair over. Een matig filmpje, ware het niet dat er buitengewoon goed in geacteerd wordt.

The Real Glory

1939 | Historische film, Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1939. Historische film van Henry Hathaway. Met o.a. Gary Cooper, David Niven, Andrea Leeds, Reginald Owen en Kay Johnson.

Cooper is prima als legerarts, die alle medische en militaire problemen op de Filippijnen bijna in z'n eentje oplost na de verwoestende Spaans-Amerikaanse oorlog. Uitmuntende actiescènes.

Too Hot to Handle

1938 | Komedie, Actiefilm

Verenigde Staten 1938. Komedie van Jack Conway. Met o.a. Clark Gable, Myrna Loy, Walter Pidgeon, Leo Carrillo en Johnny Hines.

Chris Hunter (Gable) en Bill Dennis (Pidgeon) zijn primeurjagers, die door Alma Harding (Loy) te hulp worden geroepen om haar broer, die meer dan een jaar geleden in Zuid- Amerika verdween, te helpen zoeken. Daverende actiekomedie met als belangrijkste aantrekkingskracht de vedetten, die dan ook de stukken van het scherm spelen. Het scenario van Laurence Stallings en John Lee Mahin, naar een verhaal van Len Hammond, bevat jammer genoeg evenveel dieptepunten als bijzonder goed geslaagde gags, toch zal niemand zich vervelen. Gable is te zien tijdens enkele onvergetelijke momenten en het voorspelbare einde is niet echt storend. Een film om van te genieten, zonder na te denken. Harold Rosson tekende voor de fotografie en Franz Waxman componeerde een leuke score.

The Invisible Menace

1938 | Mysterie

Verenigde Staten 1938. Mysterie van John Farrow. Met o.a. Boris Karloff, Marie Wilson, Regis Toomey, Henry Kolker en Eddie Craven.

Geen horror/fantasy-film, zoals de titel doet vermoeden, maar een tweederangs mysterieverhaal, spelend op een militaire installatie met Karloff als de smartelijke hoofdverdachte. Wilson levert haar bijdrage in ongepaste komische scènes, terwijl de FBI nogal magertjes vertegenwoordigd wordt door Cy Kendall. Opnieuw verfilmd als: MURDER ON THE WATERFRONT.

Holiday

1938 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1938. Komedie van George Cukor. Met o.a. Katharine Hepburn, Cary Grant, Doris Nolan, Lew Ayres en Edward Everett Horton.

In hetzelfde jaar geproduceerd als de klassieke Grant-en-Hepburn-screwball comedy Bringing Up Baby, had Holiday slechts een fractie van het succes. Dit zegt niets over de kwaliteit van deze warme komedie met serieuze ondertoon. Charmeur Cary Grant speelt selfmade Johnny, die financieel onafhankelijk wil zijn om te reizen. Een vakantieromance met de New Yorkse Julia (Doris Nolan) leidt halsoverkop tot huwelijksplannen, alleen weet Johnny niet dat zij tot een steenrijke familie behoort. Levenslange gezapigheid met bijbehorende kantoorbaan in de familieonderneming dreigt, maar gelukkig zijn daar nog Johnny's vrienden de Potters (Jean Dixon en Edward Everett Horton) en Julia's onaangepaste zus Linda (Katharine Hepburn).

Thoroughbreds Don't Cry

1937 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1937. Komedie van Alfred E. Green. Met o.a. Judy Garland, Mickey Rooney, Sophie Tucker, C. Aubrey Smith en Frankie Darro.

Een aardig renpaardenverhaal waarin jockey Rooney betrokken raakt in illegale afspraken en de jonge Garland enkele liedjes ten beste geeft.

Green Light

1937 | Drama

Verenigde Staten 1937. Drama van Frank Borzage. Met o.a. Errol Flynn, Anita Louise, Margaret Lindsay, Cedric Hardwicke en Erin O'Brien-Moore.

Toegewijde dokter geeft praktijk op als een patiënt sterft op zijn operatietafel; geen rol die je van Flynn zou verwachten, maar het resultaat is interessant. Gebaseerd op een roman van Lloyd C. Douglas.

Great Guy

1936 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1936. Misdaad van John G. Blystone. Met o.a. James Cagney, Mae Clarke, James Burke, Edward Brophy en Henry Kolker.

Een tweederangs Cagney-film die op een koopje gemaakt werd. Het gaat over een inspecteur die een kruistocht onderneemt tegen corruptie in de vleeshandel.

Bullets or Ballots

1936 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1936. Misdaad van William Keighley. Met o.a. Edward G. Robinson, Joan Blondell, Barton MacLane, Humphrey Bogart en Frank McHugh.

Smeris Robinson doet net alsof hij ontslag neemt bij de politie, zodat hij in staat is een grote bende op te rollen die aangevoerd wordt door MacLane. Een goede harde gangsterfilm. Scenario van Seton I. Miller en Martin Mooney. Camerawerk van Hal Mohr.

Society Doctor

1935 | Drama

Verenigde Staten 1935. Drama van George B. Seitz en George Seitz. Met o.a. Chester Morris, Robert Taylor, Virginia Bruce, Billie Burke en Raymond Walburn.

Doktersfilm in optima forma. De briljante jonge ziekenhuisarts Bill Morgan (Morris) redt het leven van miljonairszoon Frank Snowden (Henry) door hem bij een acute blindedarmontsteking onmiddellijk te opereren. Hij haalt zich daarbij het odium op de hals van society-arts Dr. Harvey (Kolker), die hierdoor een lucratieve pati[KA3]ent heeft verloren. Harvey bekokstooft Morgans ontslag uit het ziekenhuis bij chefarts Dr. Waverly (Walburn). Hij kan zijn irrationele beslissing zonder kritiek van de collega`s nemen, omdat zij afgunstig zijn op de vaardigheden van Bill Morgan. Zonder werk kan Bill de knappe verpleegster Madge (Bruce) niet ten huwelijk vragen. Dan komt zijn pati[KA3]ente, de steenrijke Mrs. Crane (Burke) te hulp, zij heeft een ingebeelde ziekte: ze biedt Bill aan om een priv[KA1]e-kliniek te financieren. Ze doet dit niet uit naastenliefde: zij wil dag en nacht over een priv[KA1]e-arts en dito verpleging beschikken voor al haar vermeende kwalen. Terwijl Madge zich z[KA1]o de toekomst niet had voorgesteld, wordt Bill aangeschoten door een gangster. Hij begeeft zich naar het ziekenhuis van Dr. Waverly en vraagt de onervaren Dr. Tommy `Sprout` Ellis (Taylor) hem plaatselijk te verdoven en hem onder zijn aanwijzingen (in de spiegel) te opereren. Hoewel het voorspelbare verhaal een superdraak is, verloopt de film in een lekker vlot tempo, zodat hij per saldo nog steeds behoorlijk amusement bevat. Misschien ook nog interessant vanwege Taylor, toen een opkomende ster, die zou gaan schitteren in de klassiekers QUO VADIS (1951) van Mervyn LeRoy en IVANHOE (1952) van Richard Thorpe. Het scenario is van Michael Fessier en Samuel Marx naar de roman The Harbor van Theodore Reeves. Het camerawerk is van Lester White. GB-titel AFTER EIGHT HOURS.

One New York Night

1935 | Misdaad

Verenigde Staten 1935. Misdaad van Jack Conway. Met o.a. Franchot Tone, Una Merkel, Conrad Nagel, Harvey Stephens en Steffi Duna.

Een man belandt in New York in een moordzaak. Terwijl hij die aan het uitpluizen is leert hij de vrouw van zijn dromen kennen. De film is goed opgezet, maar het scenario is net niet interessant genoeg. Tone speelt de plattelander in de grote stad.

Charlie Chan in Paris

1935 | Mysterie

Verenigde Staten 1935. Mysterie van Lewis Seiler. Met o.a. Warner Oland, Mary Brian, Thomas Beck, Erik Rhodes en John Miljan.

Bondige film uit het begin van de reeks. Chan houdt valsmunters aan met behulp van Zoon Nummer Een, Luke, die voor het eerst de rol van Lee speelt.

The Girl from Missouri

1934 | Drama, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1934. Drama van Jack Conway. Met o.a. Jean Harlow, Lionel Barrymore, Franchot Tone, Patsy Kelly en Alan Mowbray.

Typisch Harlow-vehikel: hoewel ze een blonde vamp is, heeft ze als danseresje een degelijke instelling en is ze vastbesloten maagd te blijven om zo de miljonair van haar dromen aan de haak te kunnen slaan. Daardoor ziet ze eerst Tone niet staan, waarna ze uiteindelijk ontdekt dat hij de zoon is van een rijke, oude heer met een enorme bankrekening. Het scenario van niemand minder dan Anita Loos en John Emerson is vlot en vinnig en is duidelijk speciaal voor Harlow geschreven, maar ook de bijrollen, vooral Barrymore als Tone's rijke vader en Kelly als Harlows pittige vriendin, zijn sterk. De camera werd gehanteerd door Ray June en William Axt tekende voor de muziek. Ook bekend als 100% PURE.

The Narrow Corner

1933 | Avonturenfilm, Romantiek

Verenigde Staten 1933. Avonturenfilm van Alfred E. Green. Met o.a. Patricia Ellis, Ralph Bellamy, Dudley Digges, Sidney Toler en Willie Fung.

Fairbanks is op de vlucht en komt terecht op een eiland in Oost-Indi[KA3]e, waar hij vriendschap en verboden liefde vindt. Een zeldzaam volwassen bewerking van de roman van W. Somerset Maugham (gemaakt in het tijd dat er nog geen produktievoorschriften waren). Slechts op minder belangrijke momenten laat deze film het even afweten. Herverfilmd onder de titel ISLE OF FURY.

Meet the Baron

1933 | Komedie

Verenigde Staten 1933. Komedie van Walter Lang. Met o.a. Jimmy Durante, Jack Pearl, Zasu Pitts, Edna May Oliver en Ted Healy.

Een onbetekenende MGM-komedie die niet volledig geslaagd is maar toch amuseert; er zijn rollen voor de lolbroeken Jimmy Durante, Jack Pearl en ZaSu Pitts, en optredens van Ted Healy, de Three Stooges en Edna May Oliver. Healy was de manager van de Stooges en dit is de enige film waarin ze samen op het witte doek te zien zijn.

Baby Face

1933 | Drama

Verenigde Staten 1933. Drama van Alfred E. Green. Met o.a. Barbara Stanwyck, George Brent, Donald Cook, Margaret Lindsay en Henry Kolker.

Stanwyck is een keiharde vrouw die de mannen gebruikt om carrière te kunnen maken. Montageman was Howard Bretherton, later regisseur van talloze westerns.

The Crash

1932 | Drama

Verenigde Staten 1932. Drama van William Dieterle. Met o.a. George Brent, Ruth Chatterton, Paul Cavanagh, Barbara Leonard en Henry Kolker.

New York, 1928. De beursspeculant Geoff Gault en zijn vrouw Linda zijn rijk geworden doordat zij beurstips loskrijgt bij de effectenmakelaar John Fair. Het huwelijk begint hier echter onder te lijden en Lisa besluit de relatie met Fair af te breken. Zij vraagt Fair omwille van Geoff nog wel om een laatste tip, maar deze weigert mee te werken. Daarop verzint Linda iets, waardoor Geoff vervolgens bij de tijdens de beurskrach zijn hele vermogen verliest. Is het huwelijk nu definitief voorbij?

Jewel Robbery

1932 | Misdaad, Komedie

Verenigde Staten 1932. Misdaad van William Dieterle. Met o.a. William Powell, Kay Francis, Hardie Albright, C. Henry Gordon en Helen Vinson.

Barones Teri (Francis) krijgt van haar man een dure ring afgezet met briljanten, die ze net gekocht hebben bij de Weense juwelier Holl[KA3]ander (Kohlmar). Op dat moment overvalt een gentleman-boef (Powell) de zaak en de verwende barones zit zonder haar kostbare kleinood. In het holst van de nacht dringt de boef door tot haar slaapkamer en bezorgt haar de ring terug. Een onstuimige relatie is het gevolg. Heerlijk gespeeld en snel ontrollend escapisme. Een werkje uit Dieterle's vroege Amerikaanse periode nadat hij in Duitsland een grote naam had gemaakt als acteur en regisseur van zwijgende films. Erwin Gelsey bwerkte het toneelstuk van Ladislaus Fodor tot filmscenario. Het camerawerk is van Robert Kurrle.

Faithless

1932 | Drama

Verenigde Staten 1932. Drama van Harry Beaumont. Met o.a. Tallulah Bankhead, Robert Montgomery, Hugh Herbert, Louise Closser Hale en Henry Kolker.

De tot armoe vervallen Bankhead probeert een heel nieuw begin te maken na haar ongelukkige verleden; een opgepoetste soap-opera.

I Like Your Nerve

1931 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1931. Komedie van William McGann en William C. McGann. Met o.a. Loretta Young, Henry Kolker, Edmund Breon, Boris Karloff en Douglas Fairbanks jr.

Een zorgeloze Fairbanks komt een Latijnsamerikaans land binnenwaaien en laat zijn oog vallen op Loretta - hoewel zij al uitgehuwelijkt is. Een vermoeiende komische romance. Karloff heeft een kleine rol als butler met de naam Luigi!

East is West

1930 | Avonturenfilm, Misdaad

Verenigde Staten 1930. Avonturenfilm van Monta Bell. Met o.a. Lupe Velez, Lewis Ayres, Edward G. Robinson, E.Allyn Warren en Tetsu Komai.

Een rijke jonge Amerikaan wordt verliefd op een Chinees meisje dat verkocht wordt door haar vader aan slavenhandelaren. Nogal ondankbare taak voor Lupe en Robinson om er iets van te maken. Eerste gesproken film van Robinson.

Coquette

1929 |

1929. Sam Taylor. Met o.a. George Irving, Henry Kolker, William Janney, John Sainpolis en John Mack Brown.

Een rijke jonge Amerikaan wordt verliefd op een Chinees meisje dat verkocht wordt door haar vader aan slavenhandelaren. Nogal ondankbare taak voor Lupe en Robinson om er iets van te maken. Eerste gesproken film van Robinson.

The Palace of Pleasure

1926 | Romantiek

Verenigde Staten 1926. Romantiek van Emmett Flynn. Met o.a. Edmund Lowe, Betty Compson en Henry Kolker.

Een romantisch melodrama, gebaseerd op het leven van de beroemde courtisane Lola Montez; uitgebracht door Fox films.

Gloria's Romance

1916 | Drama

Verenigde Staten 1916. Drama van Walter Edwin. Met o.a. Billie Burke, David Powell, Frank McGlynn, Henry Kolker en William Roselle.

Serial in twintig hoofdstukken. Burke was de echtgenote van de grote impressario Florenz Ziegfeld, en dus was niets te duur. Zij debuteerde in 1916 in de film PEGGY en belandde daarna in deze serial.Er werd met geld gesmeten, de serial werd in Florida op lokatie opgenomen. De heer en mevrouw Rupert Hughes schreven het scenario en er waren twee cameramannen aanwezig: Jugo Johnson en Sid Hickox. Het publiek zag de serial niet zitten - maar geld speelde geen rol.