Grigori Roshal

Regisseur

Grigori Roshal is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Semja Oppenheim

1939 | Oorlogsfilm

SU 1939. Oorlogsfilm van Grigori Roshal. Met o.a. Vladimir Balasjov, Josif Toltsjanov, Ada Voitsik en Nikolai Plotnikov.

Naar Feuchtwangers roman Die Geschwister Oppenheim vertelt de film over de tragedie van een joodse familie als gevolg van de nazi-terreur. Het is één van de beste Sovjet anti-nazi-films.

Salamandra

1928 | Drama

Duitsland/SU 1928. Drama van Grigori Roshal. Met o.a. Bernhard Goetzke, Natalia Rozenel, E. Temari, Nikolai Khmelev en Anatoli Lunacharsky.

Een waar gebeurde geschiedenis met in de hoofdrol de Oostenrijkse bioloog Paul Kammerer, die in het begin van de 20e eeuw een sensationele ontdekking deed op het gebied van de erfelijkheidsleer. Behoudende lieden op de universiteit verdrijven hem door achterklap en omkoperij. Maar Moskou schiet hem te hulp en alles komt weer goed. Aardig om te weten: de Russische commissaris voor volksopvoeding, Lunacharsky, speelde ook mee in deze film.

Ego prevoskhoditelstvo

1927 | Drama

SU 1927. Drama van Grigori Roshal. Met o.a. Leonid Leonidov, M. Sinelnikova, Yu. Untershlak en T. Adelgeim.

Het waar gebeurde verhaal van schoenmaker Girsch Lekkert uit Vilno, die een aanslag pleegde op de plaatselijke gouverneur om zo te protesteren tegen een door hem georganiseerde pogrom en tegen de behandeling van gevangen genomen joden. De gouverneur werd slechts licht gewond, maar Lekkert werd toch ter dood veroordeeld.

Gospoda Skotininy

1926 | Drama

SU 1926. Drama van Grigori Roshal. Met o.a. Vera Massalitinova, P. Tamm, M. Stepanov en N. Beliaev.

Sterk vereenvoudigde versie van Fonvisin's verrukkelijke satire op de Pugachev-rellen, een klassieker. De film probeert het brede panorama van het feodale leven in het vroeg 19e eeuwse Rusland te schetsen volgens een welbekend patroon: onderdrukkers tasten de mens in zijn waardigheid aan. Typisch voorbeeld van platvloerse geschied- en literatuurvervalsing.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Grigori Roshal op televisie komt.

Reageer