Nelson George is acteur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

The Black Godfather

2019 | Documentaire

Verenigde Staten 2019. Documentaire van Reginald Hudlin.

De gemiddelde filmkijker zal hem niet kennen, maar onder succesvolle Afro-Amerikanen is platenbaas en beroepsnetwerker Clarence Avant (1931) een levende legende. In deze niet erg kritische maar wel heel boeiende docu vertellen talloze beroemdheden, van Bill Withers tot Snoop Dogg en van Jesse Jackson tot Barack Obama, wat deze ‘zwarte godfather’ heeft betekend voor hun carrière en privéleven. De verering is bij tijden wat vermoeiend, maar wat Avant allemaal heeft bereikt, en hóe hij dat bereikte, is zonder meer indrukwekkend. Het scheelt bovendien dat hij zelf niet de heilige uithangt maar gewoon een grofgebekte brompot is.

Bastard Out of Carolina

1996 | Drama

Verenigde Staten 1996. Drama van Anjelica Huston. Met o.a. Jennifer Jason Leigh, Jena Malone, Ron Eldard, Glenne Headly en Dermot Mulroney.

Serveerster Anney woont in het Carolina van de jaren '50 waar ze vanwege haar twee buitenechtelijke kinderen sociaal buitengesloten wordt. Als ze eindelijk weer een man vindt die voor haar gezin kan zorgen, sluit Anney lange tijd haar ogen voor het feit dat hij haar oudste dochter Bone seksueel misbruikt

A Step Toward Tomorrow

1996 | Drama

Verenigde Staten 1996. Drama van Deborah Reinisch. Met o.a. Judith Light, Tom Irwin, Tim Redwine, Kendall Cunningham en Brad Dourif.

Een gescheiden vrouw neemt haar kroost mee op een tocht naar de andere kant van de Verenigde Staten. Haar verlamde zoon zou daar mogelijk door een gespecialiseerde neurochirurg geholpen kunnen worden