Ole Thestrup

Acteur

Ole Thestrup is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

De Grønne slagtere

2003 | Komedie, Horror, Fantasy, Drama

Denemarken 2003. Komedie van Anders Thomas Jensen. Met o.a. Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Line Kruse, Bodil Jørgensen en Ole Thestrup.

'Geïnspireerde dialogen, uitstekende acteurs en een bizar gevoel voor lyriek,' jubelde de Internationale jury afgelopen april na afloop van het Amsterdamse festival van de fantastische film. Na een zegetocht langs zeven verwante Europese festivals, werd De grønne slagtere in Amsterdam uitgeroepen tot de Beste Europese Fantastische Film van het jaar. Regisseur Jensen, scenarist van onder meer Mifune's Last Song, The King is Alive en Open Hearts, greep voor zijn inzending terug op de beproefde horrortraditie van de creatieve slagers. Vleesvrienden Svend en Bjarne (Mikkelsen en Kaas) zijn de titelhelden die middenin het barbecueseizoen een nieuwe slagerij openen. De concurrentie is moordend maar als Svend na een onfortuinlijk incident met een 'nieuw product' op de markt komt staan de klanten rijendik voor de toonbank. Bjarne is onthutst over de herkomst van (en de jacht op!) het scharrelproduct totdat hij ontdekt dat de continuïteit van de bloeiende onderneming verband houdt met zijn comateuze tweelingbroer. Een excentrieke, intelligente film over zelfrespect, de hang naar erkenning en mals vlees.

Olsen Banden Junior

2001 | Komedie, Familiefilm, Drama

Denemarken 2001. Komedie van Peter Flinth. Met o.a. Aksel Leth, Christian Stoltenberg, Jacob A. Bernit, Signe Lerche en Jesper Langberg.

De directeur van het weeshuis koopt liever gebak voor zichzelf dan eten voor de kinderen, en dus besluit de stoere Egon Olsen zich te laten adopteren. De rijke vader en moeder die hij in weet te palmen blijken bedriegers, in sympathieke Deense jeugdfilm.

Blinkende lygter

2001 | Actiefilm, Komedie

Denemarken 2001. Actiefilm van Anders Thomas Jensen. Met o.a. Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Sofie Gråbøl en Iben Hjejle.

De veertigste verjaardag van spitsboef Torkild (Pilmark) is een dag die hij niet gauw zal vergeten. Zijn vriendin Therese (Hjejle) laat hem stikken en hij schiet bijna zijn vrienden overhoop als zij hem een supriseparty hebben voorbereid en Torkild denkt dat iemand hem wil omleggen. Van zijn kompanen in het kwaad, de verslaafde Peter (Thomsen), de schietgrage Arne (Mikkelsen) en de vraatzuchtige Stefan (Kaas), krijgt hij echter een fraai, automatisch geweer en dat maakt weer het nodige goed. Het viertal doet aan outsourcing voor grote gangsterondernemingen, maar wordt onderbetaald en staat in het krijt bij peetvader F[KL19]ringen (Andersson), die hen een opdracht geeft om een geldkist te stelen uit een villa. De job lukt en de buit blijkt vier miljoen Deense kronen (ongeveer 550.000 euro) te zijn. Ze besluiten een droom waar te maken en niet terug te keren naar hun opdrachtgever, maar door te rijden naar Spanje. De vluchtauto vliegt echter in een donker bos in de fik en het kwartet zit vast. In de buurt van de plaats des onheils stuiten zij op een leegstaand pand, dat gediend heeft als restaurant. Ze besluiten er te blijven en het op te knappen om zo voor de buitenwacht onopgemerkt te blijven. Het duurt niet lang of nieuwsgierige buur Carl (Helmuth), een fervente jager, steekt zijn neus om de hoek. Peter belt met zijn coca[KA3]inedealer en Stefan laat zijn zwangere vriendin Hanne (Grȧbøl) opdraven. Nodeloos om op te merken dat Færingen lucht van hun verblijfplaats krijgt en met een stel schurken komt aanzeilen. Wie denkt te maken te hebben met een actiefilm à la RESERVOIR DOGS heeft het mis, want het is eerder een multiple- buddyfilm over jeugdtrauma's en vriendschappen, die in flashbacks getoond worden. Hun misdadige werk is een soort compensatie voor de dingen die ze hebben moeten missen. Het scenario vol zwarte humor en goede vondsten is van debuterend regisseur Jensen, die als medescenarioschrijver van internationaal bekende films als MIFUNE en I KINA SPISER DE HUNDE naam gemaakt had. Hij heeft zich goed van zijn regietaak gekweten en de spelprestaties zijn uitstekend. Bovendien heeft Jensen doelbewust afgerekend met de Deense huisvlijtfilmkunst, die bekend staat als Dogma 95, door gewoon conventioneel te werken. Het resultaat werd door het Deense publiek behoorlijk gehonoreerd: er kwamen meer dan vierhonderdduizend bezoekers naar de bioscopen en dit leverde bijna drie miljoen dollar op - niet gek voor een landje met ca vijf miljoen inwoners. Het camerawerk is van Eric Kress.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ole Thestrup op televisie komt.

Reageer