Maeve Murphy

Regisseur, Acteur, Scenarist, Producer

Maeve Murphy is regisseur, acteur, scenarist en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Beyond the Fire

2009 | Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 2009. Drama van Maeve Murphy. Met o.a. Scot Williams, Cara Seymour, Hugh Sachs en Victoria Aitken.

Een gedesillusioneerde Ierse ex-priester (Williams) ontmoet een beminnelijke vrouw (Seymour) in Londen, nadat hij in de metropool tevergeefs heeft gezocht naar een oude vriend en religieuze mentor. Het stel lijkt gelukkig met elkaar, maar seksuele trauma’s verhinderen verdieping van de relatie. Noord-Ierse regisseur/scenarist Murphy wilde met een gering budget een artistieke film afleveren waarin loodzware onderwerpen als verkrachting en aanverwant (religieus) misbruik samenvallen met hoogdravende romantische verwikkelingen. Waardige onderwerpen, maar didactiek en romantiek gaan zelden samen, en Beyond the Fire is geen uitzondering.

Mrs. Hartley And The Growth Centre

1995 |

Verenigd Koninkrijk 1995. Noella Smith. Met o.a. Pam Ferris, Ken Christiansen, Constance Chapman, Charlotte Coleman en Jim Carter.

Het huwelijk van Mrs. Hartley (Ferris) is liefdeloos. De afstandelijkheid van haar echtgenoot, een eerbiedwaardige professor, is ze meer dan zat. Ze laat hem zitten voor Michael (Christiansen), een van zijn leerlingen, die bijna dertig jaar jonger is. Michael krijgt bericht dat zijn rijke tante Sara (Chapman) ernstig ziek is. Ze gaan haar samen in haar gigantische huis opzoeken. Als ze aankomen blijkt ze al te zijn overleden. Mrs. Hartley krijgt het onzalige, maar commerciële idee om het huis open te stellen als 'Growth Centre', waar klanten zich kunnen laven aan seks, drugs en 'wedergeboortes in het water'. Blijkt echter dat ze niet zo snel van het rijke tantetje af zijn als ze dachten. Sterke satire over sektes en de mensen die hiervan het slachtoffer worden. Schitterende vertolkingen van vooral Ferris en Chapman. Het complexe, maar vermakelijke, scenario is van Philippa Gregory naar haar eigen toneelstuk. Het camerawerk is van John Daly.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maeve Murphy op televisie komt.

Reageer