Julian Mitchell

Scenarist

Julian Mitchell is scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Wilde

1997 | Biografie, Drama

Verenigd Koninkrijk/Japan/Duitsland 1997. Biografie van Brian Gilbert. Met o.a. Stephen Fry, Jude Law, Vanessa Redgrave, Jennifer Ehle en Gemma Jones.

Portret van het tragische leven van de toneel- en romanschrijver Oscar Wilde, die leefde van 1854 tot 1900. Tijdens zijn leven was 'dandy' Wilde al een beruchte persoonlijkheid. Hij stond bekend als zeer cynisch en bespotte hypocrisie, verveling en domheid. Daarnaast was hij zeer charmant, extravert en geestig. Hoewel hij getrouwd en vader van twee zonen was, ontdekte hij op 36-jarige leeftijd dat hij homosexueel was, en had een affaire met Bosie, de zoon van een belangrijke industrieel.

Another Country

1984 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1984. Drama van Marek Kanievska. Met o.a. Rupert Everett, Colin Firth, Michael Jenn, Robert Addie en Rupert Wainwright.

Het ophefmakend regiedebuut van Kanievska is een vlijmscherpe ontleding van het onmenselijke tucht-systeem en de vernederende hi[KA3]erarchie waarmee op een deftige Britse `public school` rond 1932 jonge mensen gebroken werden (en nog steeds worden). De als traumatisch ervaren onderdrukking bevordert homoseksualiteit. Everett, in de rol die hem in één klap een ster maakte, is de rebel die zich tegen dit systeem verzet, maar uiteindelijk als een verbitterd man uit de strijd komt. Scenario van Julian Mitchell naar zijn succesvolle toneelstuk waarin gerefereerd werd aan de ervaringen van Guy Burgess en Donald Maclean, die twintig jaar later als spionnen voor de KGB ontmaskerd zouden worden. Bekroond met de 'prijs voor de technische verdienste' op het Festival van Cannes 1984. Camerawerk van Peter Biziou.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Julian Mitchell op televisie komt.

Reageer