Bill Gunn

Regisseur, Acteur

Bill Gunn is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Losing Ground

1982 | Komedie

Verenigde Staten 1982. Komedie van Kathleen Collins. Met o.a. Seret Scott, Bill Gunn, Duane Jones, Billie Allen en Gary Bolling.

Het knappe script verheft deze komedie over een nerveuze en gespannen professor in de filosofie (Scott), die haar gevoelens onderzoekt als haar echtgenoot, die kunstschilder is, de mooie Rivera portretteert. Uniek, omdat de hoofdpersonen zwarten zijn uit de middenklassen.

Ganja and Hess

1973 | Horror

Verenigde Staten 1973. Horror van Bill Gunn. Met o.a. Duane Jones, Marlene Clark, Bill Gunn, Sam Waymon en Leonard Jackson.

Een negerprofessor wordt gestoken met een besmet mes, verandert in een vampier, pleegt diverse moorden en slaat tenslotte de hand aan zichzelf door in de schaduw van een kruisbeeld te gaan staan. De botsing tussen het christendom en de Afrikaanse godsdiensten staat centraal in deze opmerkelijke horrorfilm, waarin vampirisme wordt afgeschilderd als een soort verslaving. Ook bekend als DOUBLE POSSESSION, die echter ingekort is tot 78m.

The Spy With My Face

1966 | Actiefilm, Sciencefiction, Thriller

Verenigde Staten 1966. Actiefilm van John Newland. Met o.a. Robert Vaughn, Senta Berger, David McCallum, Leo G. Carroll en Michael Evans.

Bioscoop-aflevering van [KL]The Man From U.N.C.L.E.[KLE], waarin Solo (Vaughn) de leiding krijgt over `Operation August`. Samen met drie andere agenten, waar onder Kuryakin (McCallum), moet hij een nieuwe code naar een kluis met geheimzinnige inhoud in Zwitserland overbrengen. Een internationale misdaadorganisatie is hiervan op de hoogte en dank zij de sexy Berger wordt Solo gevangen genomen, terwijl een dubbelganger zijn plaats inneemt. Geen bijzondere aflevering, geschreven door Clyde Ware en Joseph Calvelli, in stripstijl geacteerd door de hoofdpersonages. Het geheel werd erg tv-matig uitgewerkt en brengt geen enkel verrassend element. Gefotografeerd door Fred Koenekamp.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bill Gunn op televisie komt.

Reageer