James F. Collier

Regisseur

James F. Collier is regisseur.
Er zijn 7 films gevonden.

China Cry

1990 | Drama

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1990. Drama van James F. Collier. Met o.a. Julia Nickson-Soul, Russell Wong, James Shigeta, France Nuyen en Philip Tan.

Mooi docudrama, gebaseerd op het boek van Nora Lam, die uit het China van Mao in 1958 ontsnapte. Zij was de bevoorrechte dochter van een arts die alles verloor bij de Japanse invasie van China in 1941. Aan de universiteit dweept zij met de communistische partij maar verliest snel haar illusies en stort zich op het christelijke geloof, wat leidt tot folteringen. Met haar echtgenoot slaagt zij erin China te verlaten. Goed gedocumenteerd, mooi in beeld gebracht, af en toe wat pathetisch. Eerste filmproductie van de christelijke media-organisatie Trinity Broadcasting Network die de film financierde met ledengeld. Oorspronkelijk uitgebracht in een bioscoopversie van 107m, puntiger dan de videoversie van 180m.

Caught

1987 | Drama

Verenigde Staten 1987. Drama van James F. Collier. Met o.a. John Sheperd, Amerjit Deu, Jill Ireland, Frederik De Groot en Marnix Kappers.

Een prekerige, clich[KA1]ematige film over een Amerikaanse, buitenechtelijke (hoe is zoiets nu toch mogelijk!) jongen, die in Amsterdam op zoek gaat naar zijn vader nadat zijn moeder hem achttien jaar lang had voorgelogen (wat onwaarachtig!) dat deze dood zou zijn. Hij raakt echter verzeild in het wereldje van de misdaad en drugs (ja, de Hollandse hoofdstad ís gevaarlijk) en hij wordt zelf een verslaafde. Gelukkig zijn er een bekeerde Indiër en evangelist Billy Graham die hem weer op het goede pad brengen. Onwaarschijnlijk en opdringerig. Alles verpakt in een slap verhaaltje; overslaan.

Cry From the Mountain

1985 | Drama, Familiefilm

Verenigde Staten 1985. Drama van James F. Collier. Met o.a. Chris Kidd, Wes Parker, Rita Walter en James Cavan.

Gemaakt om reclame te maken voor de christelijke evangelist Billy Graham. Het spiritualistische drama laat een man en zijn zoon tijdens een kampeervakantie zien. Een onderlinge crisis dwingt de hoofdpersonen hun relatie en die met God te herzien. Het is niet zo prekerig als het klinkt (het thema abortus krijgt een verrassend verdraagzame benadering) maar het verhaal op de video-release heeft geen einde, en in plaats daarvan is een commentaar van Graham gefilmd. Deze aanmerking geldt voor de tape; de toneelversie duurde negentig minuten.

Joni

1980 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1980. Drama van James F. Collier en James Kollier. Met o.a. Joni Eareckson, Bert Remsen, Katherine De Hetre, Cooper Huckabee en John Milford.

Een ernstig verslag van Earecksons waar gebeurde worsteling om haar leven opnieuw zin te geven en zich te bekeren nadat ze haar ruggegraat gebroken heeft bij een duikongeval. Gebaseerd op een boek van Eareckson; gefinancierd door de evangelist Billy Graham.

The Hiding Place

1975 | Oorlogsfilm, Biografie, Historische film

Verenigde Staten 1975. Oorlogsfilm van James F. Collier. Met o.a. Jeannette Clift, Julie Harris, Arthur O'Connell, Eileen Heckart en Robert Rietty.

Het Corrie ten Boom Huis in Haarlem trekt bijna alleen Amerikanen, die haar massaal omarmen als een tweede - diep christelijke - Anne Frank. Het huis was de schuilplaats voor veel joden die de familie Ten Boom tijdens WO II hielp. Verraad bracht een einde aan de hulp en het begin van een lijdensweg voor de Ten Boomen zelf in concentratiekamp Ravensbrück. The Hiding Place toont het drama meeslepend in detail, vanuit een christelijke invalshoek. De film is dan ook gebaseerd op het boek 'De schuilplaats' van Corrie ten Boom, die na de oorlog internationaal het evangelie van vergevingsgezindheid predikte.

The Going Up of David Lev

1973 | Drama

Verenigde Staten 1973. Drama van James F. Collier en James Kollier. Met o.a. Brandon Cruz, Melvyn Douglas, Claire Bloom, Shmuel Segal en Topol.

Een jongetje gaat op zoek naar de omstandigheden waaronder zijn vader in de zesdaagse oorlog van 1967 is omgekomen. Hierbij krijgt hij hulp van een Casanova-achtige taxichauffeur, die op de meest onwaarschijnlijke momenten in een lied uitbarst. Een zwakke film, gemaakt ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de staat Israël.

Two a Penny

1967 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1967. Drama van James F. Collier. Met o.a. Cliff Richard, Dora Bryan, Ann Holloway, Avril Angers en Geoffrey Bayldon.

Uitsluitend interessant als curiosum: na[KA3]ive godsdienstpropagandafilm, gesponserd door de beweging van Billy Graham (te zien in een cameorolletje). Popidool Cliff Richard speelt de hoofdrol in een periode toen hij meer in het nieuws kwam als verkondiger van de Heilige Boodschap dan als zanger. Een student in de kunstgeschiedenis geraakt betrokken bij een drugzwendel maar komt tenslotte - dank zij Billy Graham - weer op het rechte religieuze pad.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer James F. Collier op televisie komt.

Reageer