Joséphine Japy (1994) is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Irréprochable

2016 | Thriller

Frankrijk 2016. Thriller van Sébastien Marnier. Met o.a. Marina Foïs, Joséphine Japy, Jérémie Elkaïm, Benjamin Biolay en Jean-Luc Vincent.

Na een jaar werkloosheid is veertigplussende makelaar Constance genoodzaakt vanuit Parijs naar La Rochelle terug te keren, waar bovendien haar moeder aan het ziekenhuisbed is gekluisterd. Wanneer haar voormalige werkgever de jonge blom Audrey aanneemt, wurmt Constance zich het leven binnen van degene die, in haar ogen, haar baantje heeft gestolen. Ongemakkelijke psychothriller van multitalent Marnier heeft geen haast om situatie en geestesgesteldheid van een verliezer in de ratrace te schilderen. Sinistere muziek van Frans electroduo Zombie Zombie versterkt de genrefilmsfeer. Bijrol van Benjamin Biolay als minnaar van Constance.

Cloclo

2012 | Biografie, Drama, Muziek

Frankrijk/België 2012. Biografie van Florent-Emilio Siri. Met o.a. Jérémie Renier, Benoît Magimel, Monica Scattini, Sabrina Seyvecou en Ana Girardot.

Voor iedereen jonger dan veertig doet Cloclo misschien denken aan de lokroep van een krolse vogel, maar oudere generaties zullen zich meteen de succesvolle Franse volkszanger Claude François herinneren. Met hink-stap-sprongen doet deze ambitieuze 148 minuten durende biopic de belangrijke momenten in het leven van de zanger aan. Het probleem van Cloclo is het weinig overtuigende psychologische portret dat daaruit ontstaat. Met als gevolg dat we zelfs na 148 minuten niet weten wie Claude François nou eigenlijk was.

Le moine

2011 | Thriller

Spanje/Frankrijk 2011. Thriller van Dominik Moll. Met o.a. Vincent Cassel, Geraldine Chaplin, Déborah François, Catherine Mouchet en Joséphine Japy.

Op klassieke griezelroman van de Brit Matthew Gregory Lewis gebaseerde kloosterthriller van de Frans-Duitse regisseur Dominik Moll, is lang niet zo controversieel als het origineel was eind achttiende eeuw. Devote monnik wordt verleid door de duivel, maar 's mans zondeval doet ons weinig. Ook al wordt hij - niet onaardig - gespeeld door Vincent Cassel. Moll kan niet kiezen tussen aanval op het geloof, klassieke griezelfilm en psychologisch portret, en dus wordt het van alles een beetje. En dat is te weinig.