Hans Kristensen

Regisseur

Hans Kristensen is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Sunes familie

1997 | Komedie, Familiefilm

Denemarken 1997. Komedie van Hans Kristensen. Met o.a. Claus Bue, Vibeke Hastrup, Per Damgȧrd Hansen, Sofie Lassen Kahlke en Rasmus Albeck.

Het zeskoppige gezin Andersen wordt door de buurt gevreesd, want vader Rudolf (Bue) zorgt met zijn verstrooidheid altijd voor grote chaos, broertje H[KA9]akon (Albeck) doet ongewenste onthullingen op de lokale tv en dochter Isabell (Andresen) ruziet met haar vriendje. Sune (Hansen) wordt verliefd op zijn nieuwe buurmeisje Sophie (Leon), maar krijgt problemen met een motorrijder, waarvan hij het voertuig beschadigd heeft. De buurt ademt op als Rudolf aankondigt dat ze met vakantie gaan, maar de kampeerwagen wordt aan diggelen gereden en een tweede eveneens. Dan wint Rudolf de grote prijs in de lotto. Hoewel het Zuiden van Europa niet gehaald wordt, blijkt een camping in Denemarken ook te voldoen. Het scenario van Torvald Lervad, John Stefan Olsen en regisseur Hans Kristensen is net zo chaotisch als de personages in zijn rolprent. Deze klucht is in de grond van de zaak familievermaak, maar we vrezen dat uitsluitend kinderen deze rommel zullen slikken. Het camerawerk is van Peter Roos.

Kärlighed uden stop

1989 | Drama

Denemarken 1989. Drama van Hans Kristensen. Met o.a. Otto Brandenburg, Ann-Mari Max Hansen, Benny Hansen, Bent Warburg en Lise Henningsen.

Een man van middelbare leeftijd tuigt zijn vrouw regelmatig af. Zij heeft een verhouding met de jongere, drankzuchtige broer van hem. De wreedheden van de echtgenoot nemen toe en de vrouw onderwerpt zich steeds meer. Een kille kijk op vrouwenmishandeling binnen het huwelijk. Het happy end is bijzonder ongeloofwaardig.

Flugten

1973 | Drama, Misdaad

Denemarken 1973. Drama van Hans Kristensen. Met o.a. Ole Ernst, Torben Hundahl, Lene Vasegaard, Annelise Gabold en John Larsen.

Na een mislukte smokkelactie moet een aspirant-gangster onderduiken voor de politie en hij komt in contact met nog een jonge randfiguur, met wie hij een nieuw leven wil beginnen door de politie in te lichten over zijn vroegere handlangers. Ondanks problemen en tegenslagen wint hun solidariteit het bij de vlucht uit Denemarken voor hun achtervolgers. Vooral door het spontaan spel wordt de film een boeiend en innemend sociaal drama, waarvan de losse filmstijl verfrissend afwijkt van de gemiddelde achtervolgingsfilm.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hans Kristensen op televisie komt.

Reageer