Marilyn Hanold

Acteur

Marilyn Hanold is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Frankenstein Meets the Space Monster

1965 | Sciencefiction, Horror

Verenigde Staten 1965. Sciencefiction van Robert Gaffney. Met o.a. James Karen, David Kerman, Nancy Marshall en Marilyn Hanold.

In opdracht van de heerser van Mars landen een mooie, maar verdorven prinses en haar dwerg-dienaar in Puerto Rico. Zij moeten vrouwen kidnappen om er hun uitstervende planeet mee te herbevolken. Maar een robot-ruimtevaarder met menselijke hersens tracht hen te stoppen door het troeteldier van de prinses, een gruwelijk ruimtemonster, te verslaan. Door een kortsluiting verliest hij echter de helft van zijn gezicht en slaat op hol. Een kolfje naar de hand voor de liefhebbers van 'the worst of the worst'; de film kreeg dan ook een zekere cult-reputatie. De monsters zijn op zijn minst lachwekkend en de speciale effecten amateuristisch. Het bizarre scenario van George Garret is gebaseerd op een verhaal van Garret, John Rodenbeck en R. H. W. Dillard. De Frankenstein-achtige robot wordt vertolkt door Robert Reilly. In Engeland uitgebracht als DUEL OF THE SPACEMONSTERS en op video eveneens te vinden als MARS INVADES PUERTO RICO.

Submarine Seahawk

1959 | Oorlogsfilm, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1959. Oorlogsfilm van Spencer Gordon Bennet. Met o.a. John Bentley, Brett Halsey, Wayne Heffley, Steve Mitchell en Henry McCann.

Tijdens WO II wordt de onderzee[KA3]er Seahawk ingezet om Japanse schepen op te sporen en te vernietigen. Tijdens een oponthoud in Pear Harbour wordt de kapitein bevorderd en krijgt Lt. Turner (Bentley) het bevel over het schip. Turner is er zijn tweede officier Callahan (Heffley) kennen het doel. Ze moeten een vloot moderne Japanse schepen lokaliseren, die klaarliggen om ingezet te worden. Als koele technicus eist Turner dat zijn mensen doorlopend paraat zijn, maar geeft hen verder geen verklaring. Als blijkt dat Turner het bevel tot aanvallen niet geeft wanneer ze een schip in het vizier krijgen, neemt de bemanning dit op als een teken van lafheid. Een van zijn officieren, Shore (Halsey), verzet zich openlijk. Low budget oorlogsfilm die veel gebruik maakt van stock-shots. Erg opwindend is het allemaal niet, maar vervelend al evenmin. De serial- background van de regisseur wordt duidelijk in de actiescènes, die erg oppervlakkig, maar in een wervelend ritme gefilmd werden. Lou Rusoff schreef het scenario. Fotografie is van Gilbert Warrenton.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marilyn Hanold op televisie komt.

Reageer