Vilma Degischer: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Onkel Toms Hütte

1964 | Drama

Italië​/​​Duitsland​/​​Tsjechië​/​​Frankrijk 1964. Drama van Géza von Radványi. Met o.a. John Kitzmiller, Herbert Lom, O.W. Fischer, Eleonora Rossi-Drago en Thomas Fritsch.

Een negerslaaf wordt door een goedwillende, maar armlastige plantagehouder verkocht en komt in het bezit van een wrede slavenhandelaar. De slaven komen in opstand, behalve Oom Tom; zijn gezagsgetrouwheid zal hem echter noodlottig worden. De roman van Harriët Beecher Stowe is geen stof voor deze in voormalig Joegoslavië opgenomen Europese co-productie die nog het meeste weg heeft van een 'Sauerkraut-western'. Kitzmiller geeft de titelrol een aandoenlijk vertrouwen en waardigheid. Scenario van Fred Denger. Camerawerk van Heinz Hölscher.

Ist Geraldine ein Engel?

1963 | Muziek, Komedie

Duitsland 1963. Muziek van Steve Previn. Met o.a. Cornelia Froboess, Peter Weck, Gunther Philipp, Vilma Degischer en Sabine Bethmann.

Muziekuitgever Weck is een notoire rokkenjager. Zweedse schone, Froboess vindt dat hij een lesje verdient. Uiteraard gaat dat niet zomaar. Vrolijke muziekfilm rond een populair duo van toen, dat geleidelijk aan zijn betekenis en glans heeft verloren, behalve voor trouw gebleven fans. Speelt in Wenen en Monaco. Zie ook: Schlagerfilms.

Der veruntreute Himmel

1958 |

Duitsland 1958. Ernst Marischka. Met o.a. Anni Rosar, Hans Holt, Victor de Kowa, Vilma Degischer en Kai Fischer.

Teta Linek (Rosar) werkt als kokkin op het landgoed Grafenegg in Bohemen. Ze is goed voor haar werk, gelovig, tuk op geld en verschrikkelijk gierig. Ze wil een stoel in de hemel verdienen en besluit daarom haar neef Mojmir (Meisel) om te praten om theologie te gaan studeren en priester te worden. Als hij ja zegt, stuurt ze hem geld en ze heeft geen enkele behoefte om hem op te zoeken, want de gedachte aan haar eigen zaligheid schenkt haar meer dan voldoening. Na een groot aantal jaren vraagt Mojmir zijn tante om een som geld en ze besluit hem op te zoeken. Mojmir is weliswaar de pastoor van Hustopec, maar hij heeft er niet veel van terecht gebracht, en hij heeft voortdurend met van alles en nog wat gesjoemeld. Teta, die niet meer de jongste is, besluit een bedevaart naar Rome te maken en mag tijdens een massa-audiëntie bij Paus Pius XII (hij is het zelf!) op de eerste rij zitten. Ze valt in zwijm van de emotie en sterft daarop in vrome handen. Melodramatische bewerking van Marischka, die zelf het scenario schreef naar de gelijknamige roman van Franz Werfel, die hij kort voor zijn dood in 1945 had geschreven en naar de toneelbewerking van het boek door Leslie Bush-Fekete en Mar-Helen Fay. Werfel, die als de vertegenwoordiger van het religieuze expressionisme beschouwd mag worden, vluchtte in 1938 voor de nazi's naar Amerika, waar hij in 1945 op slechts 55-jarige leeftijd stierf - altijd nog beter in exil te gaan dan in een concentratiekamp afgeslacht te worden. Rosar's sterfscène is zeer dramatisch, maar nog altijd de moeite waard. Het camerawerk is van Bruno Mondi. In 1990 onder dezelfde titel bewerkt als tv-film door Ottokar Runze. Agfacolor en Perfectone.

Sissi - Schicksalsjahre einer Kaiserin

1957 | Drama, Romantiek, Historische film

Oostenrijk 1957. Drama van Ernst Marischka. Met o.a. Romy Schneider, Karlheinz Böhm, Magda Schneider, Gustav Knuth en Vilma Degischer.

Prima hoogtepunt van deze laatste Sissi-film speelt zich af in de Scala van Milaan waar het keizerlijk paar wordt ontvangen met een luidkeels gezongen 'Slavenkoor' uit de Nabucco van Verdi: een daad van protest van de Italiaanse aristocratie die overigens zelf niet kwam opdagen maar het (verklede) huispersoneel naar de opera had gestuurd. Hierna hield Schneider het voor gezien. Regisseur Marischka zwaaide nog met de geldbuidel - ze kon 1 miljoen mark krijgen als ze toehapte - maar Schneider bleek niet te paaien. Ze zou overigens nog één keer Sissi spelen, in Visconti's Ludwig (1972), maar toen als volwassen actrice in een voortreffelijke rol.

Das Tor zum Frieden

1951 | Drama, Familiefilm

Oostenrijk 1951. Drama van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Paul Hartmann, Vilma Degischer, Michael Tellering, Ida Krottendorfer en Hilde Krahl.

De hoogdravende geschiedenis rond een Oostenrijkse familie van grootgrondbezitters, gedurende twee generaties. Deze sentimentele film, die zich afspeelt in de bedevaartplaats Mariazell, lijdt onder de duidelijke tekortkomingen van het draaiboek.

Zweimal verliebt

1949 | Komedie, Romantiek

Oostenrijk 1949. Komedie van Rudolf Steinböck. Met o.a. Johannes Heesters, Vilma Degischer, Erik Frey, Erni Mangold en Theo Prokop.

Een jonge vrouw moet ondervinden dat de officier, die uit de oorlog is teruggekeerd, en die ze ooit in de schuilkelder heeft leren kennen, anders over trouw denkt dan zij. Onbenullige filmpret, die kort na WO II ontstond.