Siegfried Schürenberg: cast.
Er zijn 26 films gevonden.

Als Mutter streikte

1973 | Drama, Komedie

Duitsland 1973. Drama van Eberhard Schröder. Met o.a. Peter Hall, Gila von Weitershausen, Belinda Mayne, Dominique Müller en Hartmut Becker.

Moeder verlaat het gezin een tijdje met als gevolg dat er van alles mis gaat. Pretentieloos filmpje, waarnaar het aangenaam kijken is. Scenario van Georg Laforet, naar een roman van Eric Malpass. Het camerawerk is van Wolfgang Treu.

Wer zuletzt lacht, lacht am besten

1971 | Komedie

Duitsland 1971. Komedie van Harald Reinl. Met o.a. Roy Black, Uschi Glas, Theo Lingen, Ilja Richter en Siegfried Schürenberg.

Een failliet hotel komt weer tot bloei dankzij de liefde tussen het nichtje van de hotelier en de neef van de eigenaar van een hotelconcern. Een pretentieloze komedie met flauwe grappen. Het scenario is van Klaus E.R. von Schwarze en Johannes Weiß. Het camerawerk is van Heinz Hölscher.

Vuelo al infierno

1970 | Avonturenfilm

Spanje​/​​Duitsland 1970. Avonturenfilm van Jesús Franco. Met o.a. Thomas Hunter, Esperanza Roy, Fernando Sancho, Hans Hass Jr. en Ewa Strömberg.

Een vliegtuig vol met kostbare gesmokkelde juwelen en passagiers van diverse pluimage krijgt een ongeluk boven het Amazone-oerwoud. Een film met veel tekortkomingen maar toch sympathiek en behendig, die bovendien een eerbetoon aan JOHNNY GUITAR vormde. Ook bekend als: INFIERNO, TUYA ES LA VICTORIA; Duitse titel: X-312 FLUG ZUR HÖLLE.

Unsere Pauker gehen in die Luft

1970 | Komedie, Muziek

Duitsland 1970. Komedie van Harald Vock. Met o.a. Georg Thomalla, Wencke Myhre, Peter Weck, Siegfried Schürenberg en Chris Roberts.

Een strenge directeur van een gymnasium heeft na 25 jaar zoeken zijn tweelingbroer nog steeds niet gevonden. Hij treft hem op het vliegveld waar hij leert vliegen. Een magere komedie vol met schlagers.

Das Gelbe Haus am Pinnasberg

1970 | Erotiek

Duitsland 1970. Erotiek van Alfred Vohrer. Met o.a. Eddi Arent, Siegfried Schürenberg, Tilly Lauenstein, Mascha Gonska en Ann Smyrner.

Een gepensioneerde Duitse kolonel komt op het idee om een mannen-bordeel te vestigen aan de Hamburgse Reeperbahn. Een bedroevende, volledig te verwaarlozen seksfilm. Zie ook: Reeperbahn-films.

Herzblatt oder wie sag' ich's meiner Tochter?

1969 | Komedie, Erotiek

Duitsland 1969. Komedie van Alfred Vohrer. Met o.a. Georg Thomalla, Mascha Gonska, Paul Esser, Siegfried Schürenberg en Günther Lüders.

Een weduwnaar weet niet hoe hij zijn dochter 'de dingen des levens' zal bijbrengen en eigenlijk weet hij er zelf ook bitter weinig van. Hij gaat op zoek naar jonge mannen, die hem deze taak uit handen willen nemen. Een verrassend aantal meldt zich. Deze steeds grover wordende klucht mist iedere vorm van spiritualiteit.

Der Hund von Blackwood Castle

1968 | Misdaad, Thriller

Duitsland 1968. Misdaad van Alfred Vohrer. Met o.a. Heinz Drache, Karin Baal, Horst Tappert, Siegfried Schürenberg en Hans Söhnker.

Zie: Edgar Wallace-serie.

Der Buckliche von Soho

1966 | Misdaad, Thriller

Duitsland 1966. Misdaad van Alfred Vohrer. Met o.a. Günther Stoll, Pinkas Braun, Eddi Arent, Monika Peitsch en Siegfried Schürenberg.

Gangsters ontvoeren de erfgename van miljoenen en trachten via een dubbelgangster het fortuin te bemachtigen. Een van de zwakste Edgar Wallace-verfilmingen aller tijden. Zie: Edgar Wallace-serie.

Das Geheimnis der weisze Nonne

1966 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland 1966. Misdaad van Cyril Frankel. Met o.a. Stewart Granger, Susan Hampshire, Brigitte Horney, Eddi Arent en Robert Morley.

Zie: Edgar Wallace-serie.

Neues vom Hexer

1965 | Misdaad, Thriller

Duitsland 1965. Misdaad van Alfred Vohrer. Met o.a. Heinz Drache, Barbara Rütting, Klaus Kinski, Eddi Arent en Brigitte Horney.

Zie: Edgar Wallace-serie.

Der Hexer

1965 | Horror, Thriller, Misdaad

Duitsland 1965. Horror van Alfred Vohrer. Met o.a. Joachim Fuchsberger, Heinz Drache, Eddi Arent, Sophie Hardy en Siegfried Lowitz.

In deze nogal trage Edgar Wallace-verfilming maakt een spookachtige moordenaar Londen onveilig. Tamelijk teleurstellend. Ook bekend als THE MYSTERIOUS MAGICIAN en THE RINGER.

Zimmer 13

1964 | Misdaad

Duitsland 1964. Misdaad van Harald Reinl. Met o.a. Joachim Fuchsberger, Walter Rilla, Eddi Arent, Karin Dor en Siegfried Schürenberg.

Zie: Edgar Wallace-serie.

Der Zinker

1963 | Misdaad, Thriller

Duitsland 1963. Misdaad van Alfred Vohrer. Met o.a. Heinz Drache, Eddi Arent, Barbara Rütting, Klaus Kinski en Siegfried Schürenberg.

Zie: Edgar Wallace-serie.

Die kleinen Füchse

1962 | Drama

Duitsland 1962. Drama van Peter Beauvais. Met o.a. Gisela Uhlen, Dieter Borsche, Dunja Movar, Walter Süssenguth en Siegfried Schürenberg.

Deze tv-film speelt in het Zuiden van de V.S. en gaat over de Machenschaften van twee onsympathieke broers, die zich rond 1900 ten koste van alles en iedereen in de katoen willen verrijken. Het is een curiositeit vanwege het scenario van de legendarische Lillian Hellman naar haar eigen toneelstuk uit [KL]The Little Foxes[KLE] dat in 1941 al verfilmd werd door William Wyler met o.a Bette Davis. Hellman is in 1984 op 79-jarige leeftijd overleden en mag gerekend worden tot een der belangrijkere dramaturgen, die de V.S. hebben voortgebracht. Voor cinefielen interessante kost (om te vergelijken), terwijl anderen zich zullen afvragen waarom al die drukte nu nodig is.

Die Tür mit den sieben Schlössern

1962 | Misdaad

Duitsland 1962. Misdaad van Alfred Vohrer. Met o.a. Heinz Drache, Sabine Sesselmann, Eddi Arent, Klaus Kinski en Siegfried Schürenberg.

Zie: Edgar Wallace-serie.

Das Gasthaus an der Themse

1962 | Misdaad, Thriller

Duitsland 1962. Misdaad van Alfred Vohrer. Met o.a. Joachim Fuchsberger, Klaus Kinski, Eddi Arent, Brigitte Grothum en Elisabeth Flickenschildt.

Zie: Edgar Wallace-serie.

Das Letzte Kapitel

1961 | Drama

Duitsland 1961. Drama van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Hansjörg Felmy, Karin Baal, Helmut Lohner, Robert Freitag en Klausjürgen Wussow.

Een jeugdige schone en een aftroggelaar worden verliefd op elkaar in een kuuroord in het Noorse hooggebergte. Samen beramen ze een plan waar een goedhartig mens het slachtoffer van zal worden. Een middelmatige vertolking van de beide hoofdrolspelers, maar prachtige natuuropnamen.

Und das am Montagmorgen

1959 | Komedie

Duitsland 1959. Komedie van Luigi Comencini. Met o.a. O.W. Fischer, Ulla Jacobson, Robert Graf, Vera Tschechowa en Werner Finck.

Aantrekkelijke vrijgezel Alois Kessel (Fischer) is filiaaldirecteur van een bank. Zijn vrije tijd besteedt hij aan het bestuur van een kunstvereniging. Zijn oog valt op de aantrekkelijke Delia Mond (Jacobsson), die semi-arts is en lid van de vereniging. Zij is echter al `bezet`. Op de bewuste maandagmorgen uit de titel besluit Alois zijn bestaan in de tredmolen drastisch te veranderen en voortaan te doen, waar hij zin in heeft. Dit zet alles op zijn kop, zozeer zelf dat ongeruste mensen uit zijn omgeving de politie inschakelen. Men denkt dat Alois de kolder in de kop is geslagen en zenuwarts professor Gross (Finck) moet hem onderzoeken. Hij schakelt zijn assistente Delia in! Het tweetal voelt snel wat voor elkaar, maar nu wordt hun geluk bedreigd door de algemeen directeur van de bank die Alois via hypnose weer aan het werk wil krijgen. Deze flauwe komedie, die een vehikel was voor supersterren Fischer en Jacobsson is hooguit interessant om te zien hoe belachelijk de opvattingen van toen wel waren. Ondanks de regie van de ervaren Comencini was de rolprent bij de première geen succes en raakte hij al snel in het vergeetboek. Fischer en Jacobsson hadden een beter verhaal en een andere film verdiend. Het scenario is van regisseur Comencini, Peter Goldbaum en Franz Höllering naar het blijspel van J.B. Priestley The Scandalous Affairs of Mr. Kettle and Mrs. Moon. Het camerawerk is van Karl Löb.

Menschen im Hotel

1959 | Drama

Frankrijk​/​​Duitsland 1959. Drama van Gottfried Reinhardt. Met o.a. Otto Wilhelm Fischer, Michèle Morgan, Heinz Rühmann, Gert Fröbe en Sonja Ziemann.

Een van de vele verfilmingen van Vicki Baums roman over allerlei figuren die een hotel bevolken. Greta Garbo was in de Hollywoodversie van 1932, GRAND HOTEL, wel wat beter dan Morgan als Grusinskaja. Scenario van Hans Jacoby en Ladislaus Fodor. Camerawerk van Göran Strindberg.

Gejagt bis zum Morgen

1957 | Drama

Oost Duitsland 1957. Drama van Joachim Hasler. Met o.a. Raimund Schelcher, Manja Behrens, Siegfried Schürenberg, Annemarie Hase en Friedrich Gnass.

Berlijn rond de eeuwwisseling. Het wel en vooral wee van een arbeidersgezin.

Ein Herz kehrt heim

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Eugen York. Met o.a. Willy Birgel, Maria Holst, Hans Nielsen, Maximilian Schell en Erni Mangold.

De zeker niet van talent verstoken Schell is het geslachtofferde middelpunt van deze verschrikkelijke zeper die z.g. over kunst, liefde en carri[KA2]ere gaat. Hij moet kiezen tussen wat zijn hart hem ingeeft (de muziekstudie, geholpen door zijn echte vader, een top-dirigent, die na twintig jaar terugkeert naar het provinciestadje) of wat zijn verstand hem vertelt (de opvolger worden van zijn stiefvader in de fabriek). Zijn dilemma is groot, want zijn besluit zal altijd iemand kwetsen: vader, moeder, stiefvader of de leuke danseres op wie hij verliefd is. Gekunsteld en onwerkelijk. Het scenario is van Kurt E. Walter, en het camerawerk van Albert Benitz.

Du mein stilles Tal

1955 | Drama

Duitsland 1955. Drama van Leonard Steckel. Met o.a. Curd Jürgens, Winnie Markus, Ingeborg Schöner, Bernhard Wicki en Leonard Steckel.

Dertig jaar lief en leed van een vrouw (Markus), die door haar eerste geliefde, pianist Wicki, in de steek wordt gelaten, terwijl ze in verwachting is. Ze trouwt gauw met een landjonker (J[KA3]urgens) en alleen de huisdokter (regisseur Steckel) kent haar verschrikkelijke geheim. Als ze later de kans krijgt om er met Wicki vandoor te gaan, doet ze het niet om Jürgens in de steek te laten; maar haar trouw zal uiteindelijk niet beloond worden, want hij zal haar bedriegen met de vriendin van haar volwassen dochter en dreigt haar dan te verlaten. Een soaper van de bovenste plank, die kwa moraal belachelijke ideeën aanreikt, maar vanwege de behoorlijke rollen toch nog de moeite waard is.

Sensationsprozess Casilla

1939 | Thriller

Duitsland 1939. Thriller van Eduard von Borsody. Met o.a. Heinrich George, Jutta Freybe, Albert Hehn, Richard Häussler en Dagny Servaes.

Een filmwonderkind is ontvoerd en kennelijk vermoord. Ook een Duitse regisseur, in ieder geval Von Borsody, blijkt van een Amerikaanse rechtszaak een meeslepende film te kunnen maken. Een voortreffelijke rol van George als de verdediger.

Menschen ohne Vaterland

1937 | Oorlogsfilm

Duitsland 1937. Oorlogsfilm van Herbert Maisch. Met o.a. Willy Fritsch, Maria von Tasnady, Willy Birgel, Grethe Weiser en Siegfried Schürenberg.

De film speelt in de Baltische staten, gedurende de onderling strijd van de Freikorps in 1919 en 1920. De Russische baron Falen (Birgel) helpt de Russen, ondanks zijn Duitse afkomst. De Duitse Freikorpstroepen onder eerste luitenant Maltzach, (Fritsch) voeren een verbeten strijd voor de onafhankelijkheid. De in het krijgsgewoel terechtgekomen Irene Marcellus (Tasnady) wordt verliefd op Maltzach. Op het hoogtepunt van de film ziet baron Falen in waar hij bij hoort. Hij leidt de Duitsers door een geheime weg in het veen en steunt hen in de overwinning op de Russen. Zelf komt hij om door een Russische kogel. Een propagandafilm, die desondanks spannend en goed gemaakt is en aantrekkelijk is door de goede acteurs. Met uitzondering van twee vari[KA1]et[KA1]e-nummers kon de film het zonder muziek af, nogal ongebruikelijk voor die tijd. De na de oorlog door een verbod van de geallieerden getroffen film, werd later door de vrijwillige zelfcontrole (FSK) vrijgegeven.

Der höhere Befehl

1935 | Historische film

Duitsland 1935. Historische film van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Karl Ludwig Diehl, Lil Dagover, Heli Finkenzeller, Friedrich Kayßler en Eduard von Winterstein.

Spionagefilm uit de tijd van de Europese vrijheidsstrijd tegen Napoleon. De Pruisische ritmeester Droste (Diehl) helpt een Engelse gezant (Sch[KA3]urenberg) de grens met Oostenrijk over, opdat de alliantie tussen Engeland, Pruisen en Oostenrijk tot stand kan komen. Hij handelt tegen zijn bevelen in en door zijn contact met een Franse agente (Dagover) wordt hij verdacht van verraad. Tenslotte moet hij zijn geliefde (Finkenzeller) en zijn vaderland verlaten. Patriottische, nationalistische film, waarin de tegenstander eerlijk wordt benaderd. Indertijd een groot publiek succes. Dit verhaal, spannend verteld en uitstekend gespeeld, is ook nu nog het aanzien waard. De geallieerden hebben de film in 1945 verboden, maar in het kader van de `vrijwillige zelfcontrole` (FSK) is hij onlangs vrijgegeven.

Ein Mann will nach Deutschland

1934 | Avonturenfilm

Duitsland 1934. Avonturenfilm van Paul Wegener. Met o.a. Karl Ludwig Diehl, Brigitte Horney, Hermann Speelmans, Siegfried Schürenberg en Ernst Rotmund.

Bij het uitbreken van WO I trekken een Duitse ingenieur (Diehl) en zijn vriend van Zuid-Amerika naar Duitsland. Gevaren, noch de liefde van een goedgelovige schoonheid (Horney) weerhouden hem ervan zijn diensten aan het vaderland aan te bieden. Een nationalistische film, waarin plichtsgevoel en vaderlandsliefde het hoogste goed zijn. Een duidelijke propagandafilm, al wordt de `vijand` niet negatief benaderd. Spannend gemaakt met Diehl als ideale hoofdfiguur. Regisseur Paul Wegener, de grote acteur, zien we in een bijrolletje als stoker op een schip. De `vrijwillige zelfcontrole` (FSK) heeft deze film, die indertijd door de geallieerden werd verboden, vrijgegeven. Ook bekend als EIN MANN WILL IN DIE HEIMAT.