Bassem Samra

Acteur

Bassem Samra is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Baad el Mawkeaa

2012 | Drama

Egypte 2012. Drama van Yousry Nasrallah. Met o.a. Nahed El Sebaï, Bassem Samra en Menna Shalabi.

Ten tijde van de recente Egyptische revolutie wordt een door de regering gerekruteerde kamelenherder verliefd op een seculiere, hoogopgeleide reclamevrouw.

Genenet al asmak

2008 | Drama

Egypte/Frankrijk/Duitsland 2008. Drama van Yousry Nasrallah. Met o.a. Hend Sabry, Amr Waked, Gamil Ratib, Bassem Samra en Ahmed el-Fishawy.

Een man in Caïro is gefascineerd door een radiopresentatrice die in haar programma tips voor het leven en de liefde geeft en belt naar uiteindelijk op. De dialoog tussen de twee wordt vervolgens steeds intensiever.

El Médina

1999 | Drama

Ethiopië/Frankrijk 1999. Drama van Yousry Nasrallah. Met o.a. Inès de Meideros, Roschdy Zem en Bassem Samra.

Nasrallah, een van Egypte's meest gerenommeerde regisseurs, schetst het portret van een jonge groenteverkoper die zich afkeert van het leven dat zijn vader voor hem heeft bedacht. Hij vertrekt naar Parijs om zijn droom van een carrière als acteur na te jagen. Daar realiseert hij zich echter dat zijn leven niet noodzakelijk beter is dan de toekomst die hij in Caïro heeft achtergelaten. Aan het script werd meegeschreven door Claire Denis, regisseuse van films als Chocolat en Nénette et Boni.

El Medina

1999 | Komedie, Drama, Sportfilm

Egypte/Frankrijk 1999. Komedie van Yousry Nasrallah. Met o.a. Bassem Samra, Ahmed Fouad Selim, Abla Kamel, Roschdy Zem en Inês De Medeiros.

Ali (Samra) heeft in Cairo een boekhoudopleiding met goed gevolg afgelegd, maar zijn hart gaat uit naar het theater. Zijn vader (Selim) wil dat hij naar Saoedi-Arabi[KA3]e gaat om er werk te vinden. In plaats daarvan gaat hij naar Frankrijk, waar hij illegaal verblijft, in de hoop zijn wens te kunnen vervullen. Hij ontmoet Roschdy (Zem), die hem helpt aan een onderkomen en valse papieren. In plaats van het voetlicht op de b[KA3]uhne komt Ali in de schijnwerpers van de ring van het illegale bokscircuit. Hij begrijpt niet meteen dat hij slechts moet schaduwboksen voor getruceerde matches, belandt daarom in het ziekenhuis, waar geconstateerd wordt dat hij aan geheugenverlies lijdt. Als hij is hersteld, keert hij terug naar zijn vader en moeder Bannoura (Kamel), een paar ervaringen rijker: hij meent dat alle grote steden op elkaar lijken en dat hij net zo goed in Cairo zijn idealen kan bereiken. Het spel is gevoelig en de film tot op zekere hoogte poëtisch, maar de productiekwaliteiten laten enigszins te wensen over. Geschikt voor kijkers die kennis willen maken met literaire verfilmingen uit den vreemde. Het scenario is van regisseur Nasrallah, Claire Denis en Nasser Abdel-Rahmane. Het camerawerk is van Samir Bahzan. Stereo.

Marcides

1993 | Komedie, Drama

Egypte/Frankrijk 1993. Komedie van Yousry Nasrallah. Met o.a. Zaki Abdel Wahad, Youssra, Seif Eddine, Abla Kamel en Taheya Cariocca.

De blonde Wahab heeft een blanke huid en is daarom in zijn eigen land (Egypte) een buitenbeentje. Hij komt uit een steenrijke familie, die behoort tot de koptische christenen. Hij zou zijn fortuin wel aan de communistische partij willen schenken. Tijdens een huwelijksfeest krijgt hij opdracht de bruid te schaduwen. Zij wordt ervan verdacht met terroristen te maken te hebben. De zoektocht door de onderwereld van Cairo confronteert hem met zijn eigen, geheimzinnige verleden. Een merkwaardige film die enerzijds een gewelddadig politiek pamflet is en anderzijds een komische fabel over sociale toestanden in Cairo. Voor westerse kijkers is het verhaal niet gemakkelijk te doorgronden. Gefilmd in 1991 en ging in première op het filmfestival van Locarno. Het scenario is van regisseur Nasrallah. Het camerawerk is van Ramses Marzouk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bassem Samra op televisie komt.

Reageer