Park Gok-ji

Editor

Park Gok-ji is editor.
Er zijn 4 films gevonden.

The Truth Beneath

2016 | Thriller

Zuid-Korea 2016. Thriller van Lee Kyoung-mi. Met o.a. Son Ye-jin, Kim Joo-hyuk, Kim So-hee en Shin Ji-Hoon.

De zoveelste meesterlijke thriller uit Zuid-Korea, ditmaal over de schaduwzijde van de Koreaanse politiek. Voormalig nieuwslezer Jong-chan bevindt zich midden in een keiharde strijd om een hoge politieke positie als zijn dochter spoorloos verdwijnt. Terwijl zijn vrouw hem smeekt om uit de verkiezingsrace te stappen gaat hij echter stug door met zijn campagne. Op meedogenloze wijze ontvouwt regisseur Lee Kyoung-mi, die de kneepjes van het vak leerde van haar mentor Park Chan-wook (Oldboy), vervolgens een web van intriges, corruptie, bedrog en moord. Wraak is een gerecht dat zo koud mogelijk moet worden opgediend, zo blijkt eens te meer.

Friend

2001 | Drama

Zuid-Korea 2001. Drama van Kyung-Taek Kwak. Met o.a. Oh-seong Yu, Jang Dong-Kun en Tae-hwa Seo.

Chingoo, destijds een groot bioscoopsucces in Zuid-Korea, betekent 'vriend' en is het semi-autobiografische verhaal van regisseur Kwak, over vier jongens die in de jaren zeventig vriendschap sluiten en in de loop der jaren drastisch uit elkaar groeien. Terwijl er twee netjes gaan studeren, belanden de anderen in de criminaliteit. Een dramatische afloop kan niet uitblijven. Chingoo is bijzonder stijlvol in beeld gebracht en de acteurs zijn overtuigend. Zoals wel vaker in de Aziatische cinema hadden het melodrama en geweld best iets minder gekund.

Ag-o

1996 | Drama

Zuid-Korea 1996. Drama van Kim Ki-duk. Met o.a. Jo Jae-Hyeon, Ahn Jae-hong en Jeon Mu-song.

In dit low-budgetdebuut van de omstreden Koreaan Kim Ki-duk (The Isle) worden alle kenmerken uit zijn latere oeuvre geïntroduceerd: adembenemende beeldpoëzie, zwarte romantiek, bruut geweld en ongemakkelijke seks. Een opvliegende crimineel die bekendstaat als Krokodil woont met een jongetje en een oude man (een jonge en oude versie van de hoofdpersoon?) onder een brug in Seoel. Wanneer een wanhopige vrouw de rivier in springt, redt hij haar leven, om haar vervolgens wreed te misbruiken. Een bizarre romance volgt. Dat Kim regelmatig van vrouwonvriendelijkheid wordt beschuldigd is ook na het zien van Crocodile voorstelbaar, maar intrigeren doet de film beslist.

Gyae-got-un-nalui ohu

1995 | Komedie

Zuid-Korea 1995. Komedie van Lee Min-Yong. Met o.a. Bosuk Jung, Jeanson Lee, Sunkyoung Jung, Yoomi Ha en Sook Son.

Een groep vrouwen gaat gezamenlijk de gewelddadige echtgenoot van één van hen te lijf, een actie die verrassende gevolgen heeft. Door de hitte naar buiten gedreven verzamelen de bewoners van een flat zich op straat. Onder hen Chong-Hee, gevolgd door haar gewelddadige man Song-Ku, die ten overstaan van de buurt op haar in wil slaan. Dit gaat de aanwezige vrouwen te ver en zij mengen zich in de strijd. Hun actie loopt uit de hand en eindigt in een vechtpartij waarbij Song-Ku zo ernstig gewond raakt dat hij komt te overlijden. De vrouwen, die als daders aangewezen worden, vluchten en verschansen zich op het dak van de flat. Van daaruit binden zij, ondanks de verzengende hitte, de strijd aan met de politie

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Park Gok-ji op televisie komt.

Reageer