Carmen Cobos

Regisseur, Producer

Carmen Cobos is regisseur en producer.
Er zijn 9 films gevonden.

Het hut syndicaat

2018 | Documentaire

Nederland 2018. Documentaire van Diego Gutierrez.

Elke herfst haalt de gastronoom Ronald Timmermans een groep mannen (en een vrouw) uit de dagelijkse routine om te gaan jagen op het Nederlandse platteland. In de Wieringermeerpolder, op het terrein van boeren, jagen ze op klein wild. Zij noemen zichzelf ‘Het Hut Syndicaat’.

Nelsons No5

2015 | Documentaire, Muziek

Nederland 2015. Documentaire van Carmen Cobos.

De Letse dirigent Andris Nelsons komt naar Amsterdam om de Vijfde Symfonie van Sjostakovitsj te dirigeren bij het Koninklijk Concertgebouworkest.

Wrong Time Wrong Place

2012 |

Nederland 2012. John Appel.

Overlevenden en ouders van omgekomen meisje bij de terreuracties van Anders Breivik denken terug aan toen, en aan het toeval waardoor de een bleef leven en de ander moest sterven.

The player

2009 | Documentaire

Nederland 2009. Documentaire van John Appel.

De meest persoonlijke documentaire van John Appel die in ’99 met André Hazes – zij gelooft in mij de Joris Ivens Award won. Nu dingt hij daarnaar mee met een film over gokverslaving gebaseerd op de herinneringen aan zijn vader, die hem als jongetje meenam naar de renbaan op Duijndigt. Appel ontleedt de lokroep van de gok tot een ongrijpbaar mengsel van escapisme en destructie door zijn eigen ervaringen te koppelen aan de verhalen van een charmante bookmaker, een onverbeterlijke oplichter en een gokker op zoek naar de Heilige Graal.

El Olvido

2008 | Documentaire

Nederland 2008. Documentaire van Heddy Honigmann.

Documentaire van Heddy Honigmann waarin straatkinderen, zwervers, obers en kleine middenstanders adhv persoonlijke anekdotes over de politieke geschiedenis van Peru vertellen.

Forever

2006 | Documentaire

Nederland 2006. Documentaire van Heddy Honigmann.

Documentaire over de Parijse begraafplaats Père-Lachaise, waar een indrukwekkend gezelschap van kunstenaars uit diverse windstreken en tijdperken zij aan zij liggen. Sommigen - zoals Piaf, Proust en Chopin - worden vele jaren na hun dood nog altijd aanbeden. Anderen lijken haast vergeten, of worden slechts bezocht door een enkele liefhebber.

Droomland DDR

2003 | Documentaire

Nederland 2003. Documentaire van Peter Lataster en Petra Lataster-Czisch.

Documentaire waarin maakster Petra Lataster samen met haar man Peter terug gaat naar haar geboorteplaats in het voormalige Oost-Duitsland voor een schoolreünie. Ze laat haar oudklasgenoten aan het woord over het oude en het nieuwe Duitsland, en wisselt dit af met archiefmateriaal. De film past binnen de huidige 'Ostalgie' trend.

Lenins erf

1998 |

Nederland 1998. Simone van den Broek.

Documentaire waarin maakster Petra Lataster samen met haar man Peter terug gaat naar haar geboorteplaats in het voormalige Oost-Duitsland voor een schoolreünie. Ze laat haar oudklasgenoten aan het woord over het oude en het nieuwe Duitsland, en wisselt dit af met archiefmateriaal. De film past binnen de huidige 'Ostalgie' trend.

Deftige driften

1998 | Documentaire, Drama

Nederland 1998. Documentaire van Alwine van Heemstra.

De jonge barones Alwine van Heemstra maakt een balans op van het belang van de adel in onze moderne tijden. Ze werd geboren in Kenya, maar op haar twaalfde werd ze door haar ouders weer naar Nederland gestuurd waar ze opgevoed werd door haar grootouders, die eveneens van adel waren. Haar 91-jarige opa legt de verplichtingen van hun titel uit en ze praat met mensen van voornamelijk de oude stempel. Ze behoren tot de bevoorrechte klasse, maar ze moeten de regels in ere houden die van generatie tot generatie worden overgedragen. Ze toont hun huizen, landerijen, kunstbezittingen, feestjes. Uiteindelijk komt ze tot de slotsom dat, ook al draagt ze de titel van barones, ze zeker niet op een hoger niveau staat dan de gewone man in de straat, die meestal zelfs meer levenservaring heeft daar hij in een minder afgeschermde omgeving opgroeide. Een verzorgde en interessante kijk op een uitstervend ras, dat sociaal totaal geen enkele rol meer speelt in de huidige samenleving en dat enkel kan teren op verwezenlijkingen van de voorouders. De meesten van hen leven trouwens duidelijk in het verleden. Het scenario werd door van Heemstra zelf geschreven. Patrick Janssens monteerde het geheel en Stef Tydink tekende voor de fotografie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carmen Cobos op televisie komt.

Reageer