Ursula Gruber is regisseur en scenarist.
Er zijn 5 films gevonden.

Vampierzusjes 2: Vleermuizen in je buik

2014 | Avonturenfilm, Komedie

Duitsland 2014. Avonturenfilm van Wolfgang Groos. Met o.a. Laura Antonia Roge, Marta Martin, Christiane Paul, Stipe Erceg en Tim Oliver Schultz.

Twee jaar na hun verhuizing uit Transsylvanië zijn de vampierzusjes Dakaria en Silvania helemaal gesetteld in het rustige Duitse dorpje Bindburg. Tot ze oog in oog komen te staan met de gevaarlijke Xantor, een oude bekende van hun ouders.

De Vampierzusjes - Reis naar Transsylvanië

2016 | Jeugdfilm, Avonturenfilm

Duitsland 2016. Jeugdfilm van Tim Trachte. Met o.a. Marta Martin, Laura Antonia Roge, Jana Pallaske, Stipe Erceg en Christiane Paul.

De lieflijke vampiertienerzusjes - gebroed van een vampiervader en mensenmoeder - zijn dolblij met hun nieuwe Duitse Heimat, maar moeten toch weer terug naar Transsylvanië. Hun kersverse babybroertje Der Franz is ontvoerd door een boosaardige vampierkoningin (voormalige punkrocker Jana 'Bonnie Riot' Pallaske, van de band Spitting Off Tall Buildings) vanwege troonopvolgingswanen. De derde vampierzusjesfilm is opnieuw een feest voor de liefhebbers van sympathiek knullig acteren en gebrek aan saaie logica. Net als de vorige Duitse kaskrakers is ook deze meisjesrolprent gebaseerd op de makkelijk verslindbare boeken van Franziska Gehm.

Vampierzusjes

2012 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland 2012. Familiefilm van Wolfgang Groos. Met o.a. Marta Martin, Laura Antonia Roge, Christiane Paul en Stipe Erceg.

De twaalfjarige tweelingzusjes Dakaria en Silvania zijn beiden half mens en half vampier. Samen met hun ouders verhuizen ze van het griezelige Transsylvanië naar een braaf provinciestadje in Duitsland, waar plotseling totaal andere regels gelden. Zo dienen ze hun bovennatuurlijke krachten voortaan verborgen te houden, moeten ze 's nachts slapen en mogen ze geen levende kakkerlakken meer eten. Maar de grootste ramp is toch wel dat ze naar school moeten, waar ze helemaal geen vrienden hebben. Heerlijk speelse kinderfilm, naar de boeken van Franziska Gehm.

Sommer in Orange

2011 | Komedie

Duitsland 2011. Komedie van Marcus H. Rosenmüller. Met o.a. Amber Bongard, Bela Baumann, Petra Schmidt-Schaller, Georg Friedrich en Chiem van Houweninge.

Ursula Gruber en broer Georg Gruber groeiden op bij de Bhagwan in het buitengebied van München en schreven een boek over hun belevenissen. Filmmateriaal bij uitstek, met deze Sommer in Orange als eindproduct. Zus Gruber draaide bij het bewerken zelf aan de knoppen, samen met regisseur Rosenmüller, en produceerde een aandoenlijke film over een tienermeisje dat schippert tussen de valse geborgenheid van de commune en het alledaagse van de lokale dorpelingen met hun aartsconservatieve burgemeester. Aardig tijdsbeeld, waarbij de kijker door de ogen van de kinderen, de moeder en de goegemeente wordt ingewijd in de wondere Bhagwan-wereld van weleer.

Westwärts

2003 | Documentaire, Drama

Duitsland 2003. Documentaire van Ursula Gruber.

In de beginjaren 2000 was de werkloosheid onder jongeren in de voormalige DDR veel groter in het westen van het land. Jongeren, die een vak wilden leren, konden geen bedrijven vinden, die hen in de leer wilden nemen. In de vrijstaat Beieren was juist grote behoefte aan jongelui, die een vak wilde leren. Zo kwamen er per jaar drieduizend jongeren tussen de vijftien en zeventien jaar naar München om een beroepsopleiding te volgen. De meisjes werden onder andere ondergebracht in onderkomens van vereniging Caritas, die in het centrum plaats bood aan 125 meisjes. Jongens kwamen terecht bij de paters zoals een vijfhonderdtal in het katholieke Salesianum Don Bosco. Twee meisjes, Bea en Anika, uit de Oostduitse provincie en Ronny uit Brandenburg komen voor de camera. Ze zijn voor het eerst weg van huis, uit hun vertrouwde omgeving. Bea droomt van rockmuziek en geile auto's en zou in Arizona in de woestijn een tankstation willen bezitten. Ze volgt echter een opleiding als badmeesteres. Anika zou anatoom-pathologe willen worden, maar ze wordt opgeleid tot tandarts-assistente. Ze hoopt echter verder te kunnen studeren. Ronny wordt opgeleid tot monteur en heeft veel moeite met zijn nieuwe omgeving. Gelukkig wordt hij goed opgevangen door broeder Sepp Schwaller. Een portret van jongeren, die een vakopleiding volgen door middel van gesprekken en opnames van hun manier van leven, leren en werken. Het scenario is van regisseuse Gruber. Het camerawerk is van Josseline Rücker. Opgenomen in de prestigieuze serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks Absolute Beginner.