Pärt Uusberg

Acteur, Componist

Pärt Uusberg is acteur en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

In the Crosswind

2014 | Drama

Estland 2014. Drama van Martti Helde. Met o.a. Laura Peterson, Tarmo Song, Mirt Preegel, Ingrid Isotamm en Einar Hillep.

De 27-jarige Erna (Peterson) is in 1941 één van de vele duizenden Esten die op bevel van Stalin door de Sovjets worden gedeporteerd naar Siberië. Omdat de tijd voor de afgevoerde families vanaf dat moment stil bleef staan, besloot debuterend regisseur Martti Helde deze zwarte bladzij uit de geschiedenis van zijn land in zwart-witte tableaux vivants te verfilmen. Een dramatisch perfect werkende keuze, die met veel oog voor detail is uitgevoerd. Terwijl de camera tussen de 'bevroren' mensen doorspookt, horen we Erna vertellen over haar innerlijke vrijheidsstrijd. Indrukwekkende, ingetogen cinema met prachtige originele soundtrack.

Klass

2007 | Drama

Estland 2007. Drama van Ilmar Raag. Met o.a. Vallo Kirs, Pärt Uusberg, Lauri Pedaja, Paula Solvak en Riina Ries.

De nurkse Joosep is het pispaaltje van de klas. Hij wordt voortdurend uitgescholden, zijn schoolspullen worden afgepakt, en na de gymles wordt hij in zijn blootje in de meisjeskleedkamer geduwd. Jooseps karikaturaal insensitieve vader – fanatiek lid van de schietclub – bast hem toe dat hij van zich af moet bijten. De in onrustige stijl gefilmde Klass van de Estse regisseur Ilmar Raag is een heftige, maar tamelijk rechtlijnige studie over buitenbeentjes, pestkoppen en meelopers, over collectieve schuld en peer pressure. In sneltreinvaart – Klass beslaat slechts zeven dagen – dendert hij op een onvermijdelijke climax af.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pärt Uusberg op televisie komt.

Reageer