Edward Kull

Regisseur

Edward Kull is regisseur.
Er zijn 6 films gevonden.

Tarzan and the Green Goddess

1938 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1938. Avonturenfilm van Edward Kull. Met o.a. Herman Brix, Ula Holt, Frank Baker, Don Castello en Lewis Sargent.

Dit is het tweede deel van de avondvullende hermontage van de bioscoopserial die oorspronkelijk uit twaalf afleveringen bestond. Het eerste deel dat gemonteerd is tot speelfilmlengte heet THE NEW ADVENTURES OF TARZAN (1935). Deze aflevering gaat over het bemachtigen van een geheime code die niet in verkeerde handen mag vallen en werd geproduceerd door de eigen filmmaatschappij van Edgar Rice Burroughs. De opname vond plaats op locatie in Guatemala. In de film komen fragmenten voor die niet gebruikt werden voor de 'serial'. Herman Brix is het pseudoniem van Bruce Bennett. Zie ook: 'Tarzan'-serie.

The New Adventures of Tarzan

1935 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1935. Avonturenfilm van Edward Kull en W.F. McGaugh. Met o.a. Herman Brix, Ula Holt, Don Castello, Frank Baker en Lewis Sargent.

Speelfilmversie van de 'serial' over de zoektocht naar een Maya-beeldje van onschatbare waarde in Guatemala. Ze worden bewaakt door monsterachtige krijgers zonder vrees. Tarzan komt in het andere werelddeel terecht omdat hij meehelpt een Fransman op te sporen die in de jungle is verdwenen. Uitsluitend voor de kleintjes. De prent werd op locatie opgenomen door de eigen filmmaatschappij van Edgar Rice Burroughs, maar vormt geen bedreiging voor Johnny Weismuller en MGM. De tv-uitgave van deze speelfilm werd helemaal opnieuw ingesproken door stemmen die niet bij de acteurs in beeld behoren. Herman Brix is het pseudoniem van Bruce Bennett. Aanvankelijk in twee delen, waarvan het tweede bekend stond als TARZAN AND THE GREEN GODDESS. Zie ook: 'Tarzan'- serie.

With Stanley in Africa

1922 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1922. Avonturenfilm van William Craft en Edward Kull. Met o.a. George Walsh, Louise Lorraine, Charles Mason, William Welsh en Gordon Sackville.

Serial in achttien hoofdstukken. Het bekende verhaal: Stanley en zijn expeditie zijn op zoek naar professor Livingstone. In de serial werden de nodige oerwoudavonturen beleefd, zodat de kijker in spanning kon zitten. Maar zo spannend was deze serial niet; het kwam niet boven de middelmaat uit. Acteur Walsh was de jongere broer van regisseur Raoul Walsh, maar maakte als acteur niet zo veel naam. Zijn stercarrière was vrij snel voorbij.

The Diamond Queen

1921 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1921. Avonturenfilm van Edward Kull. Met o.a. Eileen Sedgwick, George Chesebro, Al Smith, Frank Clarke en Lou Short.

Serial in achttien hoofdstukken, naar het boek The Diamond Master van Jacques Futrelle en bewerkt door Robert Rode en George Pyer. In Zuid-Afrika komt de vader van Sedgwick om het leven. Naar haar mening is dat door toedoen van collega-zakenmensen. Om de markt te verpesten smijt ze als kannibalen-koningin kunstmatig gemaakte diamanten op de markt. Het boek werd door Universal opnieuw verfilmd in 1929 als THE DIAMOND MASTER.

Terror Trail

1921 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1921. Avonturenfilm van Edward Kull. Met o.a. Eileen Sedgwick, George Larkin, Albert J. Smith en Barney Furey.

Serial in achttien hoofdstukken, een gewone avonturenserie. Sedgwick zit voortdurend in de problemen, maar gelukkig is de held, Larkin, in de buurt om haar te redden in deze Universal-serial.

The Vanishing Dagger

1920 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1920. Avonturenfilm van Eddie Polo en Edward Kull. Met o.a. Eddie Polo, Thelma Percy, Leach Cross, Laura Oakley en G. Norman Hammond.

Serial in achttien hoofdstukken. Op zoek naar een verdwenen dolk gaat Polo naar Engeland, naar Schotland, naar het oerwoud, enz. En ondertussen loeren overal gevaren. Hope Loring en George Pyper waren de scenaristen; ze gebruikten een verhaal van Jacques Jaccard, Milton Moore en Loring. Kull zou in de jaren dertig veel bekender zijn als cameraman van talloze westerns voor kleine maatschappijen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Edward Kull op televisie komt.

Reageer