Fred C. Siebeck is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Tatort - Blinde Wut

1982 | Mysterie

Duitsland 1982. Mysterie van Theo Mezger. Met o.a. Werner Schumacher, Frank Strecker, Rüdiger Kirschstein, Grete Wurm en Volker Eckstein.

Na een heftige ruzie bij de familie D[KA3]aubler vallen er in huis schoten. De buren roepen de politie erbij. De sterke arm forceert de deur en de politie treft de vrouw dood aan, overleden door een kogel, terwijl man en kind zwaar gewond zijn. Er zou een figuur gezien zijn die zich uit de voeten maakte. Al snel stelt Kommissar Lutz (Schumacher) vast dat de heer des huizes, Bernhard D[KA3]aubler (Kirschstein), de trekker overhaalde. Alleen is niet duidelijk waarom. Dat moet dan blijken uit het scenario van Peter Scheibler, die de commissarisfiguur weer menselijk opvoert en naast het misdaadverhaal aandacht heeft voor menselijke verhoudingen, hier een situatie die kortsluiting betreft. Camerawerk van Justus Pankau.

Der Fehltritt

1960 |

Duitsland 1960. Met o.a. Hanns Ernst Jäger, Adelheid Seeck, Marlis Schönau, Alfred Schiessker en Kultusminister.

Het scenario voor deze satire van Andrew Solt en Glenn Bohannan is inmiddels achterhaald. Men mag vrezen dat het huidige publiek de film niet meer begrijpt. Weet het nog wat een satellietstaat uit het oostblok is? Een land dat zuchtte onder de willekeur van de bloedige Stalin die wellicht nog meer slachtoffers op zijn naam heeft staan dan de duivelachtige Adolf Hitler? Anderzijds is deze film nog steeds heel actueel omdat hij in de Balkan speelt, maar de witz van een acteur die de eer heeft om Stalin te spelen en per ongeluk struikelt, waardoor hij wegens 'majesteitsschennis' een werkkamp in Siberië riskeert, en gezuiverd wordt door het twintigste partijcongres in Moskou, dat drie jaar na de dood van de dictator plaatsvindt, is toch beslist van een andere wereld.