Richard Stauch

Componist

Richard Stauch is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Rumpelstilzchen

1955 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1955. Familiefilm van Herbert B. Fredersdorf. Met o.a. Werner Krüger, Liane Chroon, Wilhelm Grothe, Günter Hertel en F.W. Schröder-Schromm.

Een redelijke verfilming van het bekende sprookje [KL]Repelsteeltje[KLE] over de arme molenaarsdochter, die gouden garen moet spinnen uit stro voor een nukkige prinses. Repelsteeltje is in deze (wat moraliserende) bewerking van het sprookje een dierenliefhebber en zorgt ervoor dat boontje om zijn loontje komt. Scenario van Christof Schulz-Gellen. Camerawerk van Ted Kornowicz.

Der gestiefelte Kater

1955 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1955. Familiefilm van Herbert B. Fredersdorf. Met o.a. Harry Wüstenhagen, Günter Hertel, Martin Volkmann, Helmut Ziegner en Christa Oenicke.

Een oubollige verfilming van het bekende sprookje De gelaarsde kat. Om de kosten te drukken speelt Oenicke's dochter Christa de prinses die met de arme molenaarszoon gaat trouwen. Desondanks geschikt voor alle leeftijden. Scenario van Christoph Schulz-Gellen. Camerawerk van Ted Kornowicz.

Vati macht Dummheiten

1953 | Familiefilm

Duitsland 1953. Familiefilm van Johannes Häußler. Met o.a. Otto Gebühr, Camilla Horn, Herbert Hübner, Claus Geißler en Florentine von Castell.

Een door de tand des tijds aangeknaagde povere film over het onwaarschijnlijke sprookje van twee koene buurtjes, een vaderloze, straatarme jongen en een moederloos, rijk meisje, die voorkomen dat een stelletje oplichters haar gefortuneerde pa beroven en ervoor zorgen, dat de vader met de moeder trouwt. Scenario van Walter F. Fichelscher.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Richard Stauch op televisie komt.

Reageer