Ivan Rebroff

Acteur

Ivan Rebroff is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Der Bettelstudent

1981 | Muziek

Oostenrijk/Duitsland/Italië/Polen 1981. Muziek van Frank de Quell. Met o.a. Ivan Rebroff, Ursula Walczak, Danuta Paziukowna, Krystina Tyburowska en Mariusz Majewski.

Gravin Nowalska heeft overste Ollendorf een klap met haar waaier gegeven. Hij wreekt zich door haar aan een 'bedelstudent' te koppelen. Voor de tv is de opera van Mullöcker verfilmd in en om de plaats van handeling: Krakau in Polen. Vocaal middelmatig maar met mooie balletten. Ivan Rebroff als Ollendorf valt, zeker figuurlijk, nogal eens uit de toon.

Der Zigeunerbaron

1976 | Muziek

Duitsland 1976. Muziek van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Siegfried Jerusalem, Ellen Shade, Ivan Rebroff, Janet Perry en Martha Mödl.

De zoon van een verbannen slotvoogd keert terug naar het landgoed van zijn vader en wordt verliefd op het zigeunermeisje Saffi. Rabenalt liet de muziek en zang in hun waarde, maar ging het tekstboek van Strauss' operette radicaal te lijf door het in de vorm van een aan Keizerin Maria Theresia uitgebracht rapport te gieten, teneinde het 'aan de tv aan te passen'. Gezongen wordt er in ieder geval goed en de in Joegoslavië gemaakte filmopnamen zijn een lust voor het oog.

L' Homme qui vient de la nuit

1970 | Musical, Avonturenfilm

Frankrijk 1970. Musical van Jean-Claude Dague. Met o.a. Ivan Rebroff, Noëlle Adam, Jean Carmet, Henri Génès en Germaine Montero.

Het desastreuze filmdebuut van de volumineuze zanger Ivan Rebroff, in deze film een naamloze schipbreukeling die aanspoelt op een Normandisch strand, door een boer wordt gevonden en verzorgd en in een circus terechtkomt. Op een dag belandt de vondeling, ondertussen Samson gedoopt, in de studio's van Radio Monte Carlo en voilà, a star is born! Rebroff kan beslist zingen, maar niet acteren. Regisseur Dague legt het er bovendien allemaal dik op en verfilmt het idiote scenario met de grootst mogelijke ernst. Ook zijn filmcarrière was heel kort.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ivan Rebroff op televisie komt.

Reageer