Erik Stolhanske

1968 Acteur, Scenarist

Erik Stolhanske (1968) is acteur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Beerfest

2006 | Komedie

Verenigde Staten/Australië 2006. Komedie van Jay Chandrasekhar. Met o.a. Erik Stolhanske, Paul Soter, Cloris Leachman, Steve Lemme en Jürgen Prochnow.

Tijdens een reis naar Duitsland, om de as van hun overleden grootvader te verstrooien, ontdekken de broers Todd (Stolhanske) en Jan Wolfhouse (Soter) een geheim toernooi. Niet een pokertoernooi, geen full contact karate, nee, bier drinken. Dát kunnen de mannen wel, denken ze, ze doen mee, maar worden vernederend verslagen. Terug in de VS zoeken ze een team bij elkaar, gaan in training, om het een jaar later weer te proberen. Tamelijk matige komedie moet het hebben van grappen over drank en dronkenschap en een enkele rondborstige Duitse schone. Misschien de moeite waard na het nuttigen van een paar liter bier.

Club Dread

2004 | Komedie

Verenigde Staten 2004. Komedie van Jay Chandrasekhar. Met o.a. Jay Chandrasekhar, Bill Paxton, Brittany Daniel, Steve Lemme en Kevin Heffernan.

Een bootlading Amerikaanse vrijgezellen viert vakantie op een Costaricaans eilandje dat is ingericht voor onbekommerd genot. De pret verdampt als een seriemoordenaar toeslaat en de kampleiding (oa een lachwekkend lijpe Paxton) door de messentrekker wordt gedwongen om de geplande joligheid te continueren. 'Sun, sea, sex & slaughter' is een passende slagzin voor deze schaars gekostumeerde slapstickhorror van en met lolbroek Jay Chandrasekhar. Club Dread is geproduceerd door Broken Lizard, Chandrasekhars vijfkoppige sketchgezelschap waarmee hij eerder (festival)succes behaalde met dijenkletsers als Puddle Cruiser (1996) en Super Troopers (2001). Geschoten in het Mexicaanse vakantiepark El Tamarindo (400-8000 euro per nacht).

Super Troopers

2001 | Komedie

Verenigde Staten 2001. Komedie van Jay Chandrasekhar. Met o.a. Steve Lemme, Jay Chandrasekhar, Erik Stolhanske, Kevin Heffernan en Paul Soter.

De regionale politieagenten in Super Troopers houden niet alleen elkaar continu voor de gek, maar ook niets vermoedende burgers en de o zo serieuze concurrenten van de lokale politie. Boeven vangen schiet er meestal bij in, maar dat maakt niet uit want de misdaad is in hun rayon ver te zoeken. Totdat er een dode vrouw en bundels marihuana worden gevonden. Super Troopers is een project van de komediegroep Broken Lizard. De vijf leden van de groep, onder wie regisseur Chandrasekhar, zijn zichtbaar op elkaar ingespeeld en hebben tijdens het schrijven hun best gedaan om bij alle grappen frisse invalshoeken te vinden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Erik Stolhanske op televisie komt.

Reageer