Yu Ji-tae

1976 Acteur

Yu Ji-tae (1976) is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Oldboy

2003 | Actiefilm, Thriller, Misdaad, Drama

Zuid-Korea 2003. Actiefilm van Park Chan-wook. Met o.a. Choi Min-sik, Yu Ji-tae, Kang Hye-jeong en Kim Byeong-ok.

Regievirtuoos Park (Sympathy for Mr./Lady Vengeance) ontfermde zich over een extreme Japanse wraakmanga, waarin aartsrotzak Oh (Choi) na een dronken avond ontwaakt in een hotelkamerachtig vertrek. Daar blijft hij 15 jaar lang opgesloten, met louter de tv als gezelschap. Na zijn plotselinge vrijlating is het uur der wrake aangebroken: in een storm van visueel briljante, inhoudelijk nihilistische cinema ontrolt zich de tragedie van een afgestompt en treurig menswezen. Juryprijs in Cannes 2004. Dringend advies aan de Partij voor de Dieren-stemmer: ga vóór de octopusscène in de sushibar even de hond uitlaten.

Natural City

2003 | Sciencefiction, Actiefilm, Drama, Thriller

Zuid-Korea 2003. Sciencefiction van Min Byeong-cheon en Byung-chun Min. Met o.a. Yun Chan, Seo Rin, Jeong Du-hong en Yu Ji-tae.

Met visuele flair vormgegeven sciencefiction thriller doet stevig denken aan de all time klassieker Blade Runner. In het jaar 2080 ziet het leven er na de Grote Oorlog heel anders uit: cyborgs hebben een deel van de wereldpopulatie overgenomen. Maar een deel van hen komt in verzet tegen de korte levensduur die ze door hun ontwerpers is gegund. Vooral commando R (Yoo Ji-tae) heeft haast. Zijn geliefde cyborg Ria (Seo Rin) heeft nog maar drie dagen te gaan. De prima vormgeving slaagt er niet helemaal in een uiterst dun verhaaltje te verhullen.

Geoul sokeuro

2003 | Thriller

Zuid-Korea 2003. Thriller van Kim Sung-Ho. Met o.a. Yu Ji-tae, Kim Myung-min en Kim Hye-na.

Voormalig politierechercheur wordt hoofd van een winkelcentrum dat wordt heropend na een brand en wordt geconfronteerd met moord, protesten van nabestaanden en detectives die hem de dood van een collega kwalijk nemen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yu Ji-tae op televisie komt.

Reageer