Rachel Kempson: cast.
Er zijn 16 films gevonden.

Déja Vu

1998 | Romantiek, Fantasy

Verenigde Staten 1998. Romantiek van Henry Jaglom. Met o.a. Victoria Foyt, Wael Jolam, Aviva Marks, Karin Loew en Amnon Meskin.

Michael Redgrave: My Father

1997 | Biografie

Verenigd Koninkrijk 1997. Biografie van Roger Michell. Met o.a. Corin Redgrave, Rachel Kempson, Vanessa Redgrave, Lynn Redgrave en Harold Pinter.

Lorna Doone

1990 | Romantiek, Historische film, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1990. Romantiek van Andrew Grieve. Met o.a. Clive Owen, Sean Bean, Polly Walker, Michael Mackenzie en Andrew Ferguson.

In de zeventiende eeuw neemt een man zich voor de moord op zijn vader te wreken, maar de familievete die daaruit voortvloeit dreigt al de zijnen de dood in te jagen en maakt zijn liefde voor de dochter van zijn rivaal er nu niet bepaald eenvoudiger op. Vakkundige bewerking van een reeds vaak verfilmde roman van R.D. Blackmore met mooie decors.

She's Been Away

1989 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1989. Drama van Peter Hall. Met o.a. Peggy Ashcroft, Geraldine James, James Fox, Jackson Kyle en Rosalie Crutchley.

Nadat ze zestig jaar in een inrichting heeft gezeten wordt een oude vrouw opgenomen in het gezin van haar neef, die zo op het oog gelukkig getrouwd is. Ze heeft aanpassingsmoeilijkheden. James is goed als de vrouw, die gaat voelen voor haar rebellerende gast, die er de oorzaak van is dat ze tegen haar man (Fox) in opstand komt. Maar natuurlijk steelt Ashcroft de show als de vrouw die als kind, vanwege haar al te openlijke seksualiteit, in een gesticht werd gestopt. Hall heeft met veel begrip het intrigerende scenario van Stephen Poliakoff in beeld gebracht.

P.D. James' Black Tower

1985 | Mysterie, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1985. Mysterie van Ronald Wilson. Met o.a. Roy Marsden, Pauline Collins, Martin Jarvis, Maurice Denham en Rachel Kempson.

Een nieuw geval voor Commander Adam Dalgliesh (Marsden). Het scenario is van William Humble, die de misdaadroman van P.D. James bewerkte. Wordt meestal uitgezonden in 6 delen van bijna een uur.

Out of Africa

1985 | Romantisch drama, Biografie

Verenigde Staten 1985. Romantisch drama van Sydney Pollack. Met o.a. Meryl Streep, Robert Redford, Klaus Maria Brandauer, Michael Kitchen en Malick Bowens.

Out of Africa is Hollywood op z'n best: groot aangepakt, meeslepend, melodramatisch, met weidse beelden en steracteurs. Redford oogstte niettemin veel kritiek met zijn te Amerikaans gespeelde rol van Britse jager Hatton, met wie Deense schrijfster Karen Blixen (Streep) in Kenia een moeizame buitenechtelijke relatie aangaat. Toch is Out of Africa een bijzonder fraai werkstuk: twee grote sterren klikken perfect in adembenemend mooie kaders, onder leiding van een regisseur die koers weet te houden. Zeven Oscars, waaronder die voor beste film, regie, scenario en camerawerk.

Dalgliesh: The Black tower

1985 |

Verenigd Koninkrijk 1985. Ronald Wilson. Met o.a. Pauline Collins, Roy Marsden, Rachel Kempson, Maurice Denham en Martin Jarvis.

Out of Africa is Hollywood op z'n best: groot aangepakt, meeslepend, melodramatisch, met weidse beelden en steracteurs. Redford oogstte niettemin veel kritiek met zijn te Amerikaans gespeelde rol van Britse jager Hatton, met wie Deense schrijfster Karen Blixen (Streep) in Kenia een moeizame buitenechtelijke relatie aangaat. Toch is Out of Africa een bijzonder fraai werkstuk: twee grote sterren klikken perfect in adembenemend mooie kaders, onder leiding van een regisseur die koers weet te houden. Zeven Oscars, waaronder die voor beste film, regie, scenario en camerawerk.

The Jewel in the Crown

1984 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1984. Drama van Christopher Morahan en Jim O'Brien. Met o.a. Susan Wooldridge, Art Malik, Tim Pigott-Smith, Matyelok Gibbs en Zohra Segal.

Mini-serie in veertien delen. De imposante verfilming van het literaire vierluik THE RAJ QUARTET van Paul Scott. Opgenomen in India werd dit de duurste serie die ooit in Engeland is gemaakt. Maar het resultaat was er dan ook naar, en de serie werd met veel succes overal ter wereld vertoond. Het verhaal speelt zich af tussen 1942 en 1947 in het toen nog door de Engelsen overheerste India. Problemen genoeg: de Japanners waren in aantocht en vormden een ernstige bedreiging, en Gandhi en de zijnen wilden de Engelsen weg hebben. In die situatie ontstaat een relatie tussen de journalist Hari Kumar (Malik) en de Engelse Daphne Manners (Wooldridge). Het hoofd van de politie, Ronald Merrick (Pigott- Smith), doet alles om de relatie onmogelijk te maken. Daarbij is hij zelf verliefd op Manners.

Little Lord Fauntleroy

1980 | Drama, Familiefilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1980. Drama van Jack Gold. Met o.a. Ricky Schroder, Alec Guinness, Connie Booth, Eric Porter en Colin Blakely.

Knappe remake van de Freddie Bartholomew-klassieker uit 1936, ditmaal met Schroder als de vaderloze jongen die door zijn grootvader (Guinness) naar Engeland wordt gehaald. Hij leefde met zijn moeder in een miserabele wijk van New York en voor de jongen opent een nieuwe wereld zich in het goede milieu van Londen, ook al kost dit hem zijn moeder, die steeds vijandig werd behandeld door de oude man. Een jongensdroom wordt werkelijkheid in dit keurige scenario van Blanche Hanalis, naar het beroemde boek van Frances Hodgson Burnett, dat een schitterend beeld geeft van een verloren aristocratie. Knap vertolkt door jong en oud. In Amerika werd de film uitgebracht als tv-film, vandaar de Emmy Award die toegekend werd aan Arthur Ibbetson voor de fotografie.

Suspect

1974 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1974. Drama van Mike Hodges. Met o.a. Rachel Kempson, Michael Coles en George Sewell.

Een thriller over een moord in een afgelegen dorp, waarbij een gezin in de problemen raakt. Spannend; Hodges (van onder andere GET CARTER) heeft het onderwerp knap verfilmd.

Elizabeth R

1971 | Historische film, Drama

Verenigd Koninkrijk 1971. Historische film van Roderick Graham, Richard Martin, Herbert Wise en Claude Whatham. Met o.a. Glenda Jackson, Ronald Hines, Vivian Pickles, Esmond Knight en Robert Hardy.

Mini-serie in zes delen. Fascinerende verfilming van het leven van koningin Elizabeth I van Engeland. In Amerika ontving de film niet minder dan 5 Emmy Awards.

The Virgin Soldiers

1970 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1970. Oorlogsfilm van John Dexter. Met o.a. Lynn Redgrave, Hywel Bennett, Nigel Davenport, Nigel Patrick en Tsai Chin.

Een harde bewerking zonder pretenties van een succesvol toneelstuk geregisseerd door een nieuwkomer. Twee soorten maagdelijkheid in militaire dienst komen onder de loep: Bennett, een van de vele, jonge Britse rekruten in Maleisië heeft nog nooit iets met seks of met gevechtsacties te maken gehad. Grootse rolbezetting en een prima produktie.

Jane Eyre

1970 | Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1970. Drama van Delbert Mann. Met o.a. George C. Scott, Susannah York, Ian Bannen, Jack Hawkins en Rachel Kempson.

De prachtige, mysterieuze decors en Scotts geweldige vertolking verhogen het plezier van deze toch wel erg ongeïnspireerde hervertelling van het klassieke Brontëverhaal.

The Sea Shall Not Have Them

1954 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1954. Oorlogsfilm van Lewis Gilbert. Met o.a. Michael Redgrave, Dirk Bogarde, Anthony Steel, Nigel Patrick en Nigel Green.

Een Brits bombardementsvliegtuig wordt in WO II boven zee neergeschoten waarna een reddingsteam wordt uitgestuurd.

The Captive Heart

1946 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1946. Oorlogsfilm van Basil Dearden. Met o.a. Michael Redgrave, Rachel Kempson, Basil Radford, Frederick Leister en Mervyn Johns.

Indringend verslag over Britse krijgsgevangenen tijdens WO II en hun Duitse bewakers met beheerst en onberispelijk spel van Redgrave en uitstekend gespeelde bijrollen.

Jeannie

1941 | Komedie, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1941. Komedie van Harold French. Met o.a. Michael Redgrave, Barbara Mullen, Wilfrid Lawson, Kay Hammond en Albert Lieven.

Een Schots meisje krijgt wat geld en gaat op vakantie naar het vasteland van Europa. In Wenen komt ze in aanraking met een wasmachine verkoper, Redgrave, en gigolo Lieven. Sobere, af en toe vermakelijke romantische komedie die de zwakke produktie en de oorlogsomstandigheden van destijds toch te boven komt. Naar het toneelstuk van Aimée Stuart dewerkt o.a. Anatole Grunwald. In 1952 opnieuw verfilmd onder de titel LET'S BE HAPPY. Ook bekend als GIRL IN DISTRESS.