Martìn Grignaschi

Geluidsman

Martìn Grignaschi is geluidsman.
Er zijn 3 films gevonden.

Solo por hoy

2001 |

Argentinië 2001. Ariel Rotter. Met o.a. Damian Dreizik, Sergio Boryszanski, Meng-Tzu-Chen, Mariano Martinez en Federico Esquerro.

Esperando al Mesías

2000 | Komedie, Drama

Argentinië/Spanje/Italië 2000. Komedie van Daniel Burman. Met o.a. Daniel Hendler, Héctor Alterio, Stefania Sandrelli, Chiara Caselli en Melina Petriela.

'Wachten op de Messias' kan vooralsnog de boeken in als een van de hoogtepunten van de bloeiende Argentijnse cinema rond de eeuwwisseling. Daniel Burman (1973) was de huidige economische malaise net voor maar de belabberde situatie in zijn vaderland is wrang genoeg tevens het startpunt van de film. Het draait om twee verschillende personages die bij toeval met elkaar in contact komen in metropool Buenos Aires. De eerste is de joodse Ariel (Hendler, die furore maakte in 25 Watts), een personage dat Burman op zijn eigen ervaringen baseerde. Ariel kán het familierestaurant overnemen en trouwen met een joods meisje maar hij is meer geïnteresseerd in een biseksuele videokunstenares. Santamaria (Piñeyro) leeft een ander leven. Hij verloor zijn fortuin en vrouw door een beurskrach. Met het zoeken en terugbrengen van gestolen portemonnees verdient hij net voldoende om een toiletjuffrouw het hof te maken. Burmans gelaagde én gedetailleerde scenario knoopt de mini-universa ingenieus aaneen. Een fraaie film, mede dankzij de intieme fotografie van Ramiro Civita en de meeslepende klezmer- en jazzmuziek. Goed voor een ware triomftocht langs de internationale festivals waaronder Rotterdam.

Pizza, birra y faso

1998 | Drama

Argentinië 1998. Drama van Bruno Stagnaro en Adrián Caetano. Met o.a. Héctor Anglada, Pamela Jordán, Walter Díaz, Alejandro Pous en Jorge Sesán.

De film speelt zich af in Buenos Aires en vertelt het verhaal van vijf vrienden die leven aan de zelfkant van de maatschappij. De jonge Cordobés houdt zich in leven met stelen en overvallen plegen. Als zijn hoogzwangere vriendin Sandra dreigt hem te verlaten, weet Cordobés dat hij het roer om zal moeten gooien. Samen met zijn vrienden besluit hij één grote overval te plegen om zo geld genoeg te hebben voor een leven dat uit meer bestaat dan pizza's, bier en sigaretten. (IdH/VPRO Gids)

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Martìn Grignaschi op televisie komt.

Reageer