Maria Padilha

Acteur

Maria Padilha is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Sabado

1994 | Drama

Brazilië 1994. Drama van Ugo Giorgetti. Met o.a. Otávio Augusto, Maria Padilha, Giulia Gam, Tom Zé en Elias Andreato.

Het klassieke gegeven is heel intrigrerend, maar de uitwerking heel toneelmatig, waardoor gewone kijkers zullen afhaken. Een filmploeg dat een reclamespotje moet draaien, kiest hiervoor een vervallen gebouw uit dat ooit eens chique appartementen herbergde. Deze vergane glorie is nu een toevluchtsoord geworden voor randfiguren uit de maatschappij. Een vrouwelijk lid van de filmploeg raakt in de lift beklemd tussen twee etages met twee medewerkers van het mortuarium die net een overleden vrouw op een brancard hebben opgehaald. De bespiegelingen over het leven, de maatschappij en de stad São Paulo, die dan volgen laten zich gemakkelijk raden. De beelden wisselen tussen de lift en de begane grond waar alles gewoon doorgaat. Scenario van de regisseur en camerawerk van Rudolfo Sanchez.

Land

1987 | Drama

Brazilië/Verenigd Koninkrijk 1987. Drama van David Wheatley. Met o.a. John Terry, Fernando Continentino, Ruy Polanah, Maria Padilha en Bebeto Baia.

Een effectief drama, niet zonder hartstocht over de gewelddadige aantasting van het Amazone-gebied door gewetenloze grondbezitters, arme boeren en onverantwoorde politici, die rond 1985 een bedreigende vorm begon aan te nemen. De vrijwel machteloze positie van de RK-kerk wordt gesymboliseerd door de dappere strijd van een Ierse priester (Terry, in een hoofdrol). Op locatie gefilmd, Engels gesproken en met een script van Barry Collins.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maria Padilha op televisie komt.

Reageer