Constant Remy

Acteur

Constant Remy is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Hélène

1936 | Drama

Frankrijk 1936. Drama van Jean Benoît-Lévy en Marie Epstein. Met o.a. Madeleine Renaud, Jean-Louis Barrault, Constant Remy, Robert Le Vigan en Jeanne Helbling.

Trouwe en stijve filmbewerking van de zeer melodramatische roman van Vicki Baum, terwijl de regisseurs zwaar tillen aan zaken als opoffering, toewijding, plichtsbesef en zelfmoord. Vandaag de dag niet meer om aan te zien.

Hara-Kiri

1928 | Drama, Misdaad

Frankrijk 1928. Drama van Marie-Louise Iribe. Met o.a. Marie-Louise Iribe, Constant Remy, Liao Szi-Yen, André Berley en Labusquière.

Een verrijzenis! Deze bekende actrice (L`ATLANTIDE) en producente, die met Pierre Renoir getrouwd was, was als regisseuse totaal vergeten, terwijl verondersteld werd dat haar werk verloren was gegaan. Ze overleed in 1934 (de historici zijn het over dat jaartal niet eens) nadat ze maar [KA1]e[KA1]en gesproken film gemaakt had (LE ROIS DE AULNES - 1930), die ook op wonderlijke wijze teruggevonden is en nu gerestaureerd wordt. Het scenario heeft weinig op de kous: ze is de minnares van een Japanse prins, de zoon van de Shogun, die bij het bergbeklimmen in haar bijzijn om het leven komt. Ze wordt volgens de shinto[KA3]istische tradities gedwongen harakiri te plegen. De locaties doen niet erg Japans aan, maar dat stoort niet gezien het moderne karakter van de produktie en de invloeden van Jean Renoir. Het originele onderwerp, de elliptische opbouw, de karigheid en de strakheid van decors, de rijdende en panoramische opnamen en zelfs de `zoom` (1928!) maken van deze dramatische, sentimentele film een zeer sombere, realistische produktie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Constant Remy op televisie komt.

Reageer