Daphne Cheung

Acteur

Daphne Cheung is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Peggy Su!

1997 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1997. Komedie van Frances-Anne Solomon. Met o.a. Daphne Cheung, Jacqui Chan en Jonathan Arun.

Komische tv-film, gemaakt voor de BBC, over de 19-jarige Peggy Su (Pamela Oei) die in 1962 vanuit Hongkong in Liverpool belandt om met haar broer en schoonzus de familiewasserette te bestieren. Haar nieuwe leven bevalt steeds beter totdat ze hoort dat haar vader onderweg is met haar aanstaande echtgenoot. Peggy besluit hals over kop op zoek te gaan naar een lokale liefde om te voorkomen dat ze wordt uitgehuwelijkt. Regisseur Solomon, een succesvol voorvechtster voor culturele diversiteit in Britse, Canadese en Zuid-Afrikaanse film- en televisieproducties, baseerde Peggy Su! op haar ervaringen met bevriende Chinese families in geboorteland Trinidad.

Midnight man

1995 | Thriller

Verenigde Staten 1995. Thriller van Gordon Clark. Met o.a. Daphne Cheung, Hannes Jaenicke, Deborah Moore, Kenneth Cranham en Rob Lowe.

Het leven van superspion Sean Dillon is in een rustiger vaarwater gekomen nu hij getrouwd is met Su Yin. Zijn rustige leventje is echter niet van lange duur als hij een opdracht ontvangt van zijn oude werkgever brigadier Ferguson. Dit hoofd van de geheime dienst vraagt aan Sean Dillon of hij een aanslag van de Syrische extremist Tayi kan voorkomen. Deze terrorist is namelijk bezig met de voorbereidingen van een daad die zijn weerga niet kent

Jack Higgins' On Dangerous Ground

1995 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Canada/Luxemburg/Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1995. Actiefilm van Lawrence Gordon Clark. Met o.a. Rob Lowe, Kenneth Cranham, Ellen Cohen, Michael Sarrazin en Ingeborga Dapkunaite.

De geschiedenis van de jaren 1990 wordt geparafraseerd in niet helemaal geslaagde, te lange tv-film, naar de gelijknamige bestseller van Jack Higgins [KL]The Eye of the Storm[KLE] (in het Nederlands verschenen onder de titel [KL]Gevaarlijk terrein[KLE]). Het `gevaarlijk terrein` van de titel wordt betreden door (ex-IRA) agent Sean Dillon (Lowe) die samen met Britse agente Hannah Bernstein (Moore) de opdracht krijgt het verdrag dat Mao in 1944 met Lord Mountbatten tekende over de toekomst van Hong Kong (waarbij de stad in 1997 niet overgedragen wordt aan China) in handen te krijgen. Ook de maffia heeft z`n oog op dat geheime papiertje laten vallen en de zaken lopen behoorlijk uit de hand. Prochnow is de linke zakenman Carl Morgan uit het boek, die o.m. eerst zijn vrouw elimineerde om tussen de lakens te kunnen kruipen met hun geadopteerde dochter Asta (Dapkunaite). Lowe, de ex-jeune premier met de baby face, is dat imago definitief kwijt. Hij speelt hier een verleidelijke schoft maar is alles behalve overtuigend als de ex-IRA killer Sean Dillon uit het boek van Higgins. De film is veel minder smakelijk en spannend dan de WO II-thrillers (waaronder THE EAGLE HAS LANDED) naar bestsellers van Higgins. Regisseur Gordon-Clark bewandelt betreden paden en scenarist Christopher Wickens bewerkte het verhaal dat Jurgen Wolff geschreven had naar de oorspronkelijke roman, maar sloofde zich niet al te zeer uit om het boek van Higgins recht aan te doen. Ken Westbury schittert als cameraman zeker niet door origineel werk. De muziek werd gecomponeerd en uitgevoerd door Leon Aronson. Uitzending in Europa bekort met 40m tot 70m. Ook bekend als JACK HIGGINS' MIDNIGHT MAN en MIDNIGHT MAN.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Daphne Cheung op televisie komt.

Reageer