Sylvia Harman

Acteur

Sylvia Harman is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

The Birds II: Land's End

1994 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1994. Horror van Alan Smithee en Rick Rosenthal. Met o.a. Brad Johnson, Chelsea Field, James Naughton, Richard K. Olsen en Jan Rubes.

Dit voor kabel-tv gemaakte, uiterst rommelige vervolg op Alfred Hitchcock`s klassieke film haalt het zelfs niet bij JONATHAN LIVINGSTON SEAGULL. Vogels beginnen plotseling weer mensen aan te vallen, in dezelfde eilandgemeenschap als de vorige keer (vandaar de gastrol van Hedren als Helen Matthews), maar met veel meer nep-bloedvergieten en veel minder spanning dan in Hitchcock's versie, plus een uiterst saaie cast. Het scenario levert een motivatie voor de woede van de vogels: milieuvervuiling. Valt deze film daar ook onder? Regisseur Rick Rosenthal gebruikte het pseudoniem Alan Smythee, en dat zegt al genoeg. Johnson is Ted Hocken, Field is May Hocken en Naughton speelt Frank Irving. Het scenario is van Ken Wheat, Jim Wheat en Robert Eisele, met camerawerk van Bruce Surtees. Gefilmd in Panavision.

Captive

1980 | Thriller, Romantiek

Verenigde Staten 1980. Thriller van Charles Trieschmann. Met o.a. Sarah Venable, Douglas Travis, Clifford Villeneuve, Ray Houle en Florence Hadleu.

Travis die door zijn Vietnam-verleden gefrustreerd is, geeft een lift aan de mooie Venable. Onderweg naar Boston stopt hij bij een afgelegen huisje in een eenzaam bos, ver van de beschaafde wereld. Hij bindt haar vast en terroriseert haar. Uiteindelijk stemt ze erin toe om twee dagen aan zijn grillen te voldoen. In die tijd groeit er een zekere band en genegenheid tussen beide jonge mensen. Low-budget film, geschreven door Trieschmann en gebaseerd op zijn eigen roman. Alles werd zeer amateuristisch op locatie gefilmd door Vilis Lapenenieks. De film zou de geschiedenis moeten ingaan als de rolprent met de meest naïeve bankoverval en het meest stupide einde aller tijden. De romance tussen beide hoofdpersonages is echter mooi in beeld gebracht. Niet bepaald een overtuigende onafhankelijke produktie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sylvia Harman op televisie komt.

Reageer