Roman Paul: productie.
Er zijn 8 films gevonden.

Un beau matin

2022 | Drama

Frankrijk​/​​Duitsland 2022. Drama van Mia Hansen-Løve. Met o.a. Léa Seydoux, Melvil Poupaud, Pascal Greggory en Nicole Garcia.

Om voor haar dementerende vader te kunnen zorgen heeft de alleenstaande moeder Sandra (Seydoux) haar eigen leven al jaren op pauze gezet. Maar dan ontmoet ze de inmiddels getrouwde jeugdvriend Clément (Poupaud) en moeten al haar lang weggedrukte gevoelens naar buiten. Fraai familiedrama van regisseur Hansen-Løve (oa Bergman Island), die ons een heel andere Seydoux laat zien dan we gewend zijn. De doorgaans als vamp gecaste Seydoux (No Time to Die, Crimes of the Future) oogt in Un beau matin namelijk opvallend alledaags in spijkerbroek en slobbertrui. Maar de mysterieuze mix van kracht en kwetsbaarheid – Seydoux’ handelsmerk – is ook in Sandra weer volop aanwezig.

The Perfect Candidate

2019 | Drama

Saoedi-Arabië​/​​Duitsland 2019. Drama van Haifaa Al-Mansour. Met o.a. Mila Al Zahrani, Dae Al Hilali en Nora Al Awad.

De jonge dokter Maryam (stoer en sympathiek gespeeld door Al Zahrani) stoort zich aan de onverharde weg naar haar ziekenhuis, die altijd onbegaanbaar wordt tijdens hevige regenval. De lokale politiek is niet bereid daar iets aan te doen, en dus stelt Maryam zichzelf maar kandidaat. Wat vrouwen in Saoedi-Arabië pas sinds 2018 is toegestaan. Komisch politiek drama van Al-Mansour, die met Wadjda in 2012 de allereerste door een vrouw geregisseerde film maakte in Saoedi-Arabië. The Perfect Candidate wil meer verbinden dan schuren, waardoor het af en toe allemaal wel erg luchtig wordt.

Magical Mystery

2017 | Komedie

Duitsland 2017. Komedie van Arne Feldhusen. Met o.a. Charly Hübner, Annika Meier en Detlev Buck.

Kunstenaar en ex-junk Karl Schmidt alias Charlie leeft sinds zijn zenuwinstorting in een begeleid-wonengemeenschap. Wanneer een oude makker, inmiddels baas van een technolabel, hem vraagt om als tourmanager-buschauffeur een zooitje ongeregeld door Duitsland te karren, springt Charlie in het diepe. Ondanks de onthutsende leegte van de housescene is deze verfilming van Sven Regeners roman een droogkomische traktatie. Regener zelf schreef het scenario vol superieur geouwehoer, Hübner excelleert in de titelrol en de DJ-types zijn uit het nachtleven gegrepen. Oorspronkelijk is het hoofdpersonage een nevenfiguur uit Regeners heerlijke Herr Lehmann-boeken.

Halal Love

2015 | Drama

Libanon​/​​Duitsland 2015. Drama van Assad Fouladkar. Met o.a. Darine Hamze, Rodrigue Sleiman, Mirna Moukarzel, Hussein Mokadem en Zeinab Hind Khadra.

Vier verhalen raken verweven in dit drama over moderne Libanese moslims die een bevredigend liefdes- en seksleven willen combineren met hun religieuze overtuiging. Zo zoekt Awatef (Moukarzel) een tweede vrouw voor haar echtgenoot, en loopt het huwelijk van twee pasgetrouwden spaak door de gekmakende jaloezie van de man. Ondertussen probeert een klein meisje te begrijpen waar baby's vandaan komen. Assad Fouladkar is in de Arabische wereld bekend als regisseur van een populaire soap. Ook dit in Beiroet opgenomen drama is luchtig en tragisch tegelijk.

Wadjda

2012 | Drama

Saoedi-Arabië​/​​Duitsland 2012. Drama van Haifaa Al-Mansour. Met o.a. Waad Mohammed, Reem Abdullah, Abdullrahman Al Gohani en Sultan Al Assaf.

Wadjda is een vrolijk tienjarig meisje dat met haar moeder in een buitenwijk in Saoedi-Arabië woont. Hoewel meisjes in het streng-islamitische koninkrijk niet mogen fietsen, heeft de vrijgevochten hoofdpersoon haar zinnen gezet op een mooie, nieuwe fiets. Wadjda is de eerste lange speelfilm die volledig werd opgenomen in Saoedi-Arabië, een land zonder bioscopen. Nog bijzonderder: de regisseur/scenarist is een vrouw. Aandoenlijk, bedrieglijk luchtig drama vol subtiele maatschappijkritiek bleek universeel genoeg om te worden beloond met de publieksprijs op het Rotterdams filmfestival van 2013.

The Future

2011 | Drama

Verenigde Staten​/​​Duitsland 2011. Drama van Miranda July. Met o.a. Miranda July, Hamish Linklater, David Warshofsky en Isabella Acres.

Samenwonende dertigers Jason en Sophie slijten hun dagen met geestdodende baantjes en gefluisterde onzingesprekjes. De adoptie van een straatkat zet hun suffe bestaan volledig op de kop. De tweede film van regisseur/scenarist/hoofdrolspeler Miranda July zal het publiek geheid nog meer verdelen dan haar veelbekroonde debuut Me and You and Everyone We Know. De labiele types en eigenzinnige humor zijn gebleven, het optimisme is verruild voor een benauwend wereldbeeld vol angst en twijfel. Wie zich eraan durft over te geven, staat evengoed een magische ervaring te wachten.

Waltz with Bashir

2008 | Animatie, Documentaire

Israël​/​​Duitsland​/​​Frankrijk 2008. Animatie van Ari Folman.

De regisseur hoort van een vriend dat die al jaren nachtmerries heeft over honden die hem willen verscheuren. Het zijn er 26, net zoveel als hij begin jaren tachtig in de oorlog in Libanon heeft doodgeschoten om te voorkomen dat ze de vijand zouden waarschuwen met hun geblaf. De regisseur vocht in dezelfde oorlog maar kan zich er weinig van herinneren. Hij besluit oude dienstmaten op te zoeken, om zijn geheugen op te frissen. Meesterlijke en ontroerende animatiefilm laat zien hoe mensen omgaan met trauma's en schuldgevoelens. Genomineerd voor een Oscar, Gouden Palm en Bafta. César voor beste buitenlandse film.

Paradise Now

2005 | Drama

Palestijnse gebieden​/​​Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Nederland​/​​Israël 2005. Drama van Hany Abu-Assad. Met o.a. Kais Nashif, Ali Suliman, Amer Hlehel en Hiam Abbass.

Aangrijpend relaas over Khaled (Suliman) en Saïd (Nashif), twee jonge mannen uit het Palestijnse Nablus die strijd leveren met de achterban, de logistiek en hun geweten tijdens de aanloop naar een zelfmoordaanslag in Tel Aviv. De Palestijns-Nederlandse regisseur Abu-Assad (Nazareth, 1961) slaagde erin om - na uitvoerig vooronderzoek - de ‘zelfmoordactivisten’ een menselijk gezicht te geven, tot woede van sommige Palestijnse fracties die hen zien als heiligen en tot woede van sommige Israëlische fracties die hen zien als duivels. Als eerste Palestijnse film genomineerd voor een Oscar, bovendien winnaar van een Golden Globe.