Paul Harman

Regisseur, Acteur

Paul Harman is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Dark Room

1982 | Drama, Thriller

Australiƫ 1982. Drama van Paul Harman. Met o.a. Alan Cassell, Anna Jemison, Svet Kovich en Diana Davidson.

Een gefrustreerde vader-zoon relatie drijft de laatste tot wanhoop. Een toestand die nog verergert als hij verliefd wordt op de minnares van zijn vader. Het te weinig uitgewerkte en gemotiveerde plot mist overtuigingskracht evenals het zwoele spel van Kovich.

The Muscle Market

1981 | Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk 1981. Misdaad van Alan Dossor. Met o.a. Peter Poslethwaite, Terence Rigby, Philip Donghy, Alison Steadman en Mitzi Mueller.

De huurder van een fabrieksgebouw die met een dreigend bankroet geconfronteerd wordt, ontdekt dat hij maar weinig vrienden heeft en dat zelfs die weinige vrienden ongevoelige gangsters zijn. Liverpool vormt het decor voor het briljante en zeer typische scenario van Alan Bleasdale. Peter Poslethwaite speelt een uitstekende rol als de oneerlijke zakenman die door de Liverpoolse onderwereld gemanipuleerd wordt.

The Alfred Hitchcock Hour: Incident at A Corner

1960 | Mysterie, Horror, Thriller

Verenigde Staten 1960. Mysterie van Alfred Hitchcock. Met o.a. Paul Harman, Vera Miles, George Peppard, Paul Hartman en Bob Sweeney.

Een oude conci[KA3]erge van een school (Hartman) geeft de vrouw (Dana) van een hoge ambtenaar een standje omdat ze zijn stopbord als klaarover genegeerd zou hebben. Gevolg: hij wordt ontslagen omdat de schoolleiding een anonieme brief kreeg, waarin staat dat hij met de kinderen, met name de meisjes, niet te vertrouwen is. Zijn kleindochter (Miles) en haar verloofde (Peppard) besluiten dit niet te pikken. Ze weten dat grootvader onschuldig is en ze gaan de zaak uitpluizen. Wat blijkt: een balletje kan heel vreemd rollen. Je denkt de hele tijd door te hebben hoe de vork in de steel zit, maar toch heeft Hitchcock voor een zeer onverwachte plotwending gezorgd in de finale (de oplettende kijker heeft echter aan het begin van de film de juiste hint al te pakken). Uitstekende vertolkingen van de hele cast. Charlotte Armstrong bewerkte haar eigen verhaal. John L. Russell zorgde voor de fotografie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paul Harman op televisie komt.

Reageer