George Foundas

Acteur

George Foundas is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Zorba the Greek

1964 | Drama, Komedie

Verenigde Staten/Griekenland 1964. Drama van Mihalis Kakogiannis. Met o.a. Anthony Quinn, Alan Bates, Irene Papas, Lila Kedrova en George Foundas.

Quinn speelt de rol van zijn leven in deze onwaarschijnlijk populaire Nikos Kazantzakis-verfilming. Als de vitale levensgenieter Zorba de Griek leert hij de schuchtere Engelse schrijver Basil (Alan Bates) 'what life is all about'. In Griekenland had men weinig op met deze onverwachte culthit, waarin - volgens een autochtone criticus - de Griekse ziel aan toeristen wordt verklaard. De bouzouki-muziek, inclusief sirtaka-wijsje bij Zorba's dans aan het slot van de film, bezorgde componist Mikis Theodorakis wereldfaam. Memorabele rol van Papas als gedoemde dorpsweduwe en Oscar voor Lila Kedrova voor de Beste Vrouwelijke Bijrol van 'cocotte' op leeftijd.

Ta Kokkina farina

1963 | Drama

Griekenland 1963. Drama van Vassili Giorgiadis. Met o.a. Jenny Karezi, George Foundas, Despo Diamantidou, Mary Chronopoulou en Katerina Helmi.

Een nieuwe wet noodzaakt een bordeel in Piraeus tot sluiting, waardoor prostitu[KA1]ees (en een ondergedoken politieke vluchtelinge) op straat komen te staan en een nieuw leven moeten beginnen. Dit leidt voor sommigen tot een respectabel huwelijk, terwijl anderen in de prostitutie blijven. Een melodramatische tegenhanger van NEVER ON SUNDAY, maar met evenveel uitbundigheid geacteerd, waardoor inhoudelijke clichés van de episodisch opgebouwde film overtuigingskracht krijgen, ondanks de vlakke vormgeving.

A Girl in Black

1956 | Drama

Gabon 1956. Drama van Mihalis Kakogiannis. Met o.a. Ellie Lambetti, Dimitri Horn, George Foundas, Eleni Zafiriou en Anestis Vlachos.

Schokkend verhaal over een jonge vrouw die vast zit in een Grieks dorp vanwege de onfrisse reputatie van haar moeder en over de liefdeloze mannen in haar leven, waaronder een schrijver en een knappe maar bekrompen visser.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer George Foundas op televisie komt.

Reageer