Roy Allen Smith

1954 Regisseur, Producer

Roy Allen Smith (1954) is regisseur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

The Land Before Time IV: Journey Through the Mists

1996 | Animatie, Fantasy, Familiefilm

Verenigde Staten 1996. Animatie van Roy Allen Smith. Met o.a. Candace Hutson, Scott McAfee, Jeff Bennett en Heather Hogan.

Littlefoot, een jonge brontosaurus met een stralend gezicht, gaat met zijn prehistorische vriendjes Ducky, Spike, Petrie en Cera op zoek naar de Nacht Bloem, die een medicijn bevat dat zijn doodzieke opa kan redden. Terwijl de eerste aflevering van The land before time nog in bioscopen terecht kwam, gingen de vervolgen (inmiddels ook V en VI) gelijk op videoband. In Journey through the mist gebeurt weinig, de animatie is niet bewonderenswaardig en de slechterik - een halfzachte krokodil in plaats van de enge tyrannosaurus uit het eerste deel - spreekt niet tot de verbeelding. Gezellig fabriekswerk, voor jonge fans van de 'cute creatures'. (IdH/VPRO Gids)

The Land Before Time III: The Time of the Great Giving

1995 | Animatie, Familiefilm, Fantasy

Verenigde Staten 1995. Animatie van Roy Allen Smith. Met o.a. Scott McAfee, Candace Hutson, Heather Hogan en Jeff Bennett.

Dit tweede, speciaal voor video gemaakte vervolg op THE LAND BEFORE TIME laat zien hoe in lang vervlogen tijden een inslag van meteoren een watertekort veroorzaakt onder de dinosaurussen in deze tekenfilm. Bedreigd met uitsterven krijgen de oudere exemplaren ruzie, terwijl de jongere, wat meer verlichte dino's besluiten elders naar water te gaan zoeken. Deze door Dev Ross geschreven, redelijk intelligente en onderhoudende economische metafoor biedt goede animatie uit de eigen studio's van Universal Pictures. Met in de originele versie de stemmen van: Scott McAfee, Candace Hutson, Heather Hogan, Kenneth Mars, Whitby Hertford, Rob Paulsen, Jeff Bennett en John Ingle.

The Land Before Time II: The Great Valley Adventure

1994 | Animatie, Fantasy, Familiefilm

Verenigde Staten 1994. Animatie van Roy Allen Smith.

De jonge dinosaurussen uit de eerste tekenfilm LAND BEFORE TIME proberen de volwassenen in het dal te imponeren door eieren- etende belagers, die eruit zien als hagedissen, af te slaan. Per ongeluk worden zij de beschermers van een kleine Tyrannosaurus Rex. Dit vervolg uit de nieuwe tekenfilmstudio van Universal Pictures is misschien leuk voor kleine kijkertjes, maar de prehistorische rage is alweer een beetje over en het verhaal komt erg langzaam op gang. De liedjes (van de Amerikaanse zingende zusjes The Roches) doen meer kwaad dan goed. Speciaal gemaakt voor de video-markt. Script van John Loy, John Ludin en Dev Ross. In de originele versie met de stemmen van: Scott McAfee, Heather Hogan, Kenneth Mars, Jeff Bennett, Candace Hutson, Rob Paulsen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Roy Allen Smith op televisie komt.

Reageer