Joao Perry

Acteur

Joao Perry is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Os olhos da Ásia

1996 | Drama, Historische film

Duitsland/Frankrijk/Portugal 1996. Drama van Joao Mario Grilo. Met o.a. Yoshi Oida, Joao Perry, Geraldine Chaplin en Yasukito Umeno.

Subtiele maar complexe film die vaak fascinerend het missiewerk van Portugese Jezuïten in Japan behandelt. Julian van Nakaura, een Japanse priester van de Jezuïtenorde, was één van de vier jonge ambassadeurs die in 1583 naar Rome werden gezonden als bewijs dat Japan gekerstend was. Vijftig jaar na die glorierijke missie wordt Julian opnieuw gedwongen zijn geloof te bewijzen, dit keer tegenover de stugge militia en rechtbanken van shogun, die hem willen dwingen zijn christelijk geloof af te zweren. Julian zwicht niet en het is tragisch genoeg één van zijn mede-ambassadeurs die hem tot het martelaarschap zal veroordelen. Is Julians dood roemloos en tevergeefs geweest? Misschien. Hij blijft een symbool van wederzijds onbegrip tussen Oost en West. Scenario van regisseur Grilo en Paulo Filipe, fotografie van Joao Paulo Costa, muziek van Jorge Arriagada.

La règle du silence

1993 | Drama

Frankrijk/Zwitserland/Spanje/Portugal 1993. Drama van Marc Rivière. Met o.a. Tchéky Karyo, Clémentine Célarié, Vanessa Wagner, Jean-Michel Dupuis en Joao Perry.

De briljante en intelligente pater Karyo wordt door zijn aartsbisschop onder de mensen gestuurd, om wat meer ervaring op te doen. Hij moet de oude pater van zijn geboortestadje vervangen. Geen eenvoudige taak voor hem want dat opent oude wonden. Waar hij het meest tegen op ziet is het weerzien van Célarié, de vrouw van wie hij eens verschrikkelijk veel heeft gehouden. Een indrukwekkend portret van de gewetensstrijd van een priester. Dank zij de sublieme vertolking van Karyo blijft de film boeien tot het einde. Rivière, Serge Leroy en Michel Grisolia bewerkten de roman Nos deux consciences van Paul Anthelme. Prachtige fotografie van Jean-Claude Aumont.

Cronica dos bons malandros

1984 | Actiefilm, Misdaad

Portugal 1984. Actiefilm van Fernando Lopes. Met o.a. Joao Perry, Lia Gama en Maria do Ceu Guerra.

Een groep misdadigers, die elkaar heeft leren kennen in de gevangenis, besluit een museum in Lissabon te beroven. Een stijlvolle film waarin een door Busby Berkly geïnspireerd muzieknummer voorkomt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joao Perry op televisie komt.

Reageer