John Halas

Regisseur, Scenarist, Producer

John Halas is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Les trois mousquetaires

1974 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk/Frankrijk/Italië 1974. Animatie van John Halas.

In Italië, Spanje, voormalig Joego-Slavië en in Engeland werd er aan deze Halas & Batchelor verfilming van de klassieke roman 'De drie musketiers'van Alexandre Dumas gewerkt. De film, waarin de koene vechtersbazen onder leiding van D'Artagnan de Franse koningin beschermen, is flauw en nietszeggend en de figuren lijken allemaal nogal op elkaar. Halas & Batchelor kunnen beter, veel beter. Het scenario is geschreven door Franco Cristofani, Paolo Di Girolamo en Patrick Wachsberger.

Is There Intelligent Life on Earth?

1964 | Animatie

Verenigd Koninkrijk 1964. Animatie van John Halas.

In deze speel/tekenfilm wordt de aarde bezocht door drie Marsmannetjes. Zij komen zich op de hoogte stellen van de conditie van de mens: deze is echter van dien aard dat de terugvlucht al snel wordt aanvaard. De film bevat een satirische kijk op de mensheid.

Animal Farm

1954 | Animatie, Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1954. Animatie van John Halas en Joy Batchelor. Met o.a. Gordon Heath en Maurice Denham.

De dieren op een boerderij komen in opstand tegen de boer, een dronken nietsnut die 'de eieren van de kippen steelt en varkens verkoopt aan de slager, terwijl de dieren honger en kou lijden'. De revolutie verloopt succesvol, maar dan besluiten de varkens dat ze speciale privileges verdienen. Ze gaan op twee benen lopen, en ontdekken de geneugten van alcohol. De beroemde fabel van Orwell over de verwording van de Russische revolutie vormde de basis voor deze wat ouderwets aandoende, maar op momenten beslist sfeervolle tekenfilm. Vanwege de anti-Sovjet-boodschap betaalde de CIA mee aan de productie.

Water for Firefighting

1949 | Animatie

Verenigd Koninkrijk 1949. Animatie van John Halas en Bob Privett.

Halas & Batchelor was de naam van Engelands belangrijkste tekenfilmstudio. Deze instructiefilm vertelt over brandbestrijding en aanverwante zaken: door middel van poppen en tekenfilmfragmenten wordt duidelijk gemaakt hoe men moet handelen. Dat is beslist origineel gedaan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Halas op televisie komt.

Reageer