Leila Faouzi

Acteur

Leila Faouzi is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Les Agnes

1985 | Drama

Koeweit/Tunesië 1985. Drama van Ridha Behi. Met o.a. Mediha Kamel, Kamel Chenaoui, Lamine Nahdi, Leila Faouzi en Naji Najeh.

Vinnig portret van de Arabische manier van zaken doen die verderf zaait en alles verwoest in Tunesië. Een rijke arts besluit hier niet meer aan mee te doen, maar zijn vrouw laat hem liever in een gesticht opsluiten dan rijkdom in te leveren. Een erg conventionele intrige voor een, stylisch en sociaal gezien, interessante film.

El Nasser Salah Ed-Dine

1963 | Biografie, Historische film

Egypte 1963. Biografie van Youssef Chahine. Met o.a. Ahmed Madhar, Nadia Lofti, Salah Zulfiqar, Leila Faouzi en Omar el-Hariri.

Een uitgebreid fresco dat uiteraard gewijd is aan de beroemde sultan (1138-1193) en meer specifiek aan zijn regeringsperiode (1171-1193) tijdens de Tweede en de Derde Kruistocht. De film is een historisch correcte en stevige geschiedenisles en het meest ambitieuze project van een regisseur die zich voordien tot het melodramatische genre beperkte. Behalve Richard Leeuwenhart worden alle christelijke aanvoeders echter een beetje karikaturaal als een roofzuchtige bende in beeld gebracht, hetgeen ze in werkelijkheid vaak ook waren! In het Arabische kamp, waarin ook andere christenen vechten (wat vaak vergeten wordt) loopt alles gesmeerd. Het is waar dat Saladin won en het is ook juist hem af te beelden als een ridderlijke en edelmoedige soeverein in de geest van die tijd. `Ik garandeer alle christenen in Jeruzalem dezelfde rechten als de moslims`. Op een wat subtielere manier is de film ook opgedragen aan het toenmalige regime van generaal Gamal Abder Nasser die de (overdreven) titel `Al-Nasser` (de Overwinnaar) droeg. Een film met een strak episch scenario en massa's figuranten en de eerste kleurenfilm die echt een lust voor het oog was! Scenario van Naguib Mahfouz, Abderrahman Charkawi en Ezzedine Zulfigar. Camerawerk van Wadid Sirri. Wordt soms op tv met 30m bekort.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Leila Faouzi op televisie komt.

Reageer