Richard H. Kline (1926): camera.
Er zijn 32 films gevonden.

Meet Wally Sparks

1996 | Komedie

Verenigde Staten 1996. Komedie van Peter Baldwin. Met o.a. Rodney Dangerfield, Debi Mazar, David Ogden Stiers, Cindy Williams en Alan Rachins.

Wally Sparks is een ongenuanceerde, praatgrage presentator van het sensatieprogramma The Wally Sparks show. Als omroepbaas Mr. Spener de show dreigt te stoppen, moet Wally alles uit de kast halen om zijn show te redden. Hoewel het hem lukt om Prestons huishouden binnen te dringen en in de gratie te komen bij Prestons vrouw, weigert de gouverneur ieder interview. Als Wally echter een seksschandaal op het spoor komt, is hij tot alle gekkigheid in staat om zijn show te redden

LaVyrle Spencer's Home Song

1996 | Drama

Canada​/​​Verenigde Staten 1996. Drama van Nancy Malone. Met o.a. Lee Horsley, Polly Draper, Deborah Raffin, Ari Meyers en Stan Kirsch.

Wanneer een student wordt overgeplaatst naar de school van Tom Gardner wordt het hem al snel duidelijk dat de jongen zijn eigen zoon is. Tom heeft nooit geweten dat hij een zoon heeft overgehouden aan het slippertje van jaren geleden. Een en ander blijft ook voor Toms vrouw Claire niet geheim en er ontstaan grote problemen. Claire blijft de jongen zien als bittere consequentie van het bedrog van haar man waarvoor ze hem niet zal kunnen vergeven

Double Impact

1991 | Actiefilm

Verenigde Staten 1991. Actiefilm van Sheldon Lettich. Met o.a. Jean-Claude Van Damme, Geoffrey Lewis, Alonna Shaw, Bolo Yeung en Andy Armstrong.

Actiester Van Damme schreef mee aan het scenario over tweelingbroers die als baby's van elkaar werden gescheiden en nu hun krachten bundelen in een poging hun destijds door de Chinese maffia vermoorde ouders te wreken. Vehikel voor de 'Muscles from Brussels' lijkt bedoeld om de onbekende, 'menselijker' kant van de gespierde acteur te laten zien. Jammer, want in dergelijke films leiden mooie sets, goede dialogen en vernuftige plots alleen maar af. Het gaat om de gevechten, die overigens - dankzij de schurkenrol van Bolo Yeung - op niveau zijn.

Downtown

1990 | Misdaad, Actiefilm, Thriller, Komedie

Verenigde Staten 1990. Misdaad van Richard Benjamin. Met o.a. Anthony Edwards, Forest Whitaker, Penelope Ann Miller, Joe Pantoliano en David Clennon.

Edwards speelt een blanke politieman die vanuit de rustige voorstad waar hij is geboren, wordt overgeplaatst naar het harde centrum van Philadelphia, waar hij gekoppeld wordt aan een droevige, door de wol geverfde collega (Whitaker). Samen gaan ze achter een curieuze bende aan die handelt in gestolen auto's. Whitaker als een soort zwarte Dirty Harry en Pantoliano (Memento, The Matrix) als schurk maken veel goed in deze weinig verrassende maar onderhoudende buddy politiefilm die braaf binnen de clichés van het genre blijft. Nat Mauldin schreef het scenario en Richard H. Kline deed het camerawerk.

My Stepmother Is an Alien

1988 | Sciencefiction, Romantische komedie

Verenigde Staten 1988. Sciencefiction van Richard Benjamin. Met o.a. Dan Aykroyd, Kim Basinger, Jon Lovitz, Alyson Hannigan en Joseph Maher.

Op een nacht verzendt astronoom Steven Mills (Ackroyd), aan het werk op de sterrenwacht, per ongeluk een radiosignaal naar een ander melkwegstelsel. Het antwoord komt in de vorm van Celeste Martin (Basinger), een fraai gevormd buitenaards wezen dat naar de aarde komt om contact te maken met de mensheid. Redelijke romantische komedie waarin Basinger de leukste grappen krijgt en Ackroyd vooral de aangever mag spelen. Aan het script werd gesleuteld door tien man, misschien dat het daardoor zo'n rommeltje werd. Een paar scènes zijn aardig, maar het idee komt niet helemaal uit de verf.

Touch and Go

1986 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1986. Drama van Robert Mandel. Met o.a. Michael Keaton, Maria Conchita Alonso, Ajay Naidu, Maria Tucci en Max Wright.

Een egocentrische hockeyspeler wordt emotioneel betrokken bij een jeugddelinquent en zijn moeder. Het spel overtuigt, maar het verhaal beslist niet. Opgenomen in 1985 en lang op de plank blijven liggen.

Howard the Duck

1986 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1986. Sciencefiction van Willard Huyck. Met o.a. Lea Thompson, Ed Gale, Jeffrey Jones, Tim Robbins en Liz Sagal.

De van een andere planeet afkomstige, vloeiend Engels sprekende eend Howard belandt door een experiment met een laserstraal plotseling op de binnenplaats van een bar in Cleveland, Ohio. Hij redt de aantrekkelijke Beverly (Thompson), de zangeres van een meidengroep van een groep vervelende jongens. Vriendschap bloeit op en Howard probeert weer terug naar huis te komen. Het titelpersonage wordt gespeeld door acteurs in een eendenkostuum, waarbij vergeleken het monster Godzilla uit 1954 fel realistisch leek. Als stripverfilming bijzonder matig, als onbedoeld hilarisch tijdsbeeld - let op de kapsels - veel geslaagder.

The Man With One Red Shoe

1985 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1985. Komedie van Stan Dragoti. Met o.a. Tom Hanks, Dabney Coleman, Lori Singer, Charles Durning en Carrie Fisher.

Concertpianist Richards (Hanks) arriveert met één rode schoen aan zijn voeten op het vliegveld. Er begint voor hem een hachelijk avontuur. Hij wordt verleid door een mooie, koele vrouw, verdoofd door een bende duistere figuren en achtervolgd - waarom weet hij niet - door moordlustige geheime agenten. Matte remake van Le grand blond avec une chaussure noire, maar dan zonder het pittige speelse aspect van die film, dat hier is vervangen door botte boertigheid. De acteurs doen hun best maar slagen er niet in het scenario van Robert Klane tot leven te brengen.

Hard to Hold

1984 | Romantiek, Familiefilm, Muziek, Drama

Verenigde Staten 1984. Romantiek van Larry Peerce. Met o.a. Rick Springfield, Janet Eilber, Patti Hansen, Albert Salmi en Gregory Itzen.

Popidool (van toen) Rick Springfield speelt de populaire musicus James Roberts, die zijn eigen band heeft. Hij wordt na een aanrijding verliefd op Diana Lawson (Eilber), die niet weet hoe beroemd hij wel is. Het gekonkel van zijn jaloerse vriendin Nicky Nides (Hansen) maakt het niet gemakkelijk voor de twee tortelduifjes, die bovendien totaal verschillend temperament hebben. Springfield schreef uiteraard de songs, maar de muziek is van Tom Scott. Het scenario is van Thomas Hedley Jr. en Richard Rothstein. Het camerawerk is van Richard H. Kline. Lolbroeken doopten de film om tot 'HARD TO WATCH'. Dolby.

All of Me

1984 | Komedie, Fantasy, Romantiek

Verenigde Staten 1984. Komedie van Carl Reiner. Met o.a. Steve Martin, Lily Tomlin, Victoria Tennant, Madolyn Smith Osborne en Richard Libertini.

Drakerige miljonair (Lily Tomlin) laat in haar herfstdagen rechtschapen advocaat Roger (Steve Martin) opdraven om haar testament te veranderen. Haar wens is om met ziel en zaligheid over te stappen in het lichaam van een jonge vrouw (Victoria Tennant). Dat mislukt. Ze belandt in het lijf van Roger. Klinkt belachelijk maar Martin maakt het geloofwaardig met zijn komische bereik en slapstick lichaamstaal. Het scenario van Phil Alden Robinson en Henry Olek is gebaseerd op de roman Me Two van Edwin Davis. Richard H. Kline was verantwoordelijk voor de fotografie.

Man, Woman and Child

1983 | Drama

Verenigde Staten 1983. Drama van Dick Richards. Met o.a. Martin Sheen, Blythe Danner, Craig T. Nelson, David Hemmings en Sebastian Dungan.

De vader van een gelukkig getrouwd gezin hoort, tien jaar na dato, dat uit een slippertje met een inmiddels verongelukte Franse vrouw een zoon is geboren. Hij nodigt de jongen uit voor een vakantie in Amerika, wat de gemoederen hoog doet oplaaien. Een ongelooflijk sentimentele film naar de gelijknamige bestseller van Erich Segal (van Love Story), die tevens co-scenarist was.

Breathless

1983 | Thriller, Romantiek, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1983. Thriller van Jim McBride. Met o.a. Richard Gere, Valérie Kaprisky, Art Metrano, John P. Ryan en William Tepper.

Onzinnig idee, een Amerikaanse remake van À bout de souffle? Niet voor coscenarist L.M. Kit Carson, die The Texas Chainsaw Massacre 2 van een deliriumscript voorzag. In deze rockabillyversie van Jean-Luc Godards Nouvelle Vague-klassieker schiet thuisloze Jesse een politieagent neer en vindt op zijn vluchtweg onderdak bij studente Monica. Okee, wandelende after shave-advertentie Gere is geen Belmondo en stoeipoes Kaprisky mist het semi-naïeve van Jean Seberg. Maar McBride heeft lef en de film, in al zijn popcultuurreferenties de facto trouw aan het origineel, zijn eigen independent-charme.

Body Heat

1981 | Misdaad, Thriller, Film noir, Romantiek

Verenigde Staten 1981. Misdaad van Lawrence Kasdan. Met o.a. Kathleen Turner, William Hurt, Richard Crenna, Ted Danson en J.A. Preston.

De debuterende Kathleen Turner is in deze pastiche van film noirs uit de jaren veertig en vijftig een glorieuze verschijning in een witte jurk. William Hurt komt er als een loopse hond op af en haar hese repliek is inmiddels fameus: 'You're not too smart are you? I like that in a man.' Niet veel later wordt de kennismaking vleselijk geconsummeerd. Hurt speelt een middelmatige advocaat in broeierig Florida en Turner de getrouwde vrouw die genoeg heeft van haar grauwe maar steenrijke man (Crenna). De conclusie is snel getrokken: 'That man is gonna die for no reason but... we want him to.' Bijzonder meeslepend werkje.

The Competition

1980 | Romantiek, Muziek, Drama

Verenigde Staten 1980. Romantiek van Joel Oliansky. Met o.a. Richard Dreyfuss, Amy Irving, Lee Remick, Sam Wanamaker en Joseph Cali.

Paul Dietrich en Heidi Schoonover, twee pianisten, doen beiden mee aan hetzelfde concours. Paul is een dertigjarige concertpianist voor wie het winnen van deze competitie zijn laatste kans op succes en erkenning betekent. Heidi is de beschermelinge van een beroemde muziekdocent die haar ervoor waarschuwt om geen romantische banden aan te knopen die haar kansen in gevaar kunnen brengen. Bij de naderende competitie is de belangrijkste muziekprijs ter wereld te winnen en tussen beide deelnemers zou dan ook een sfeer van vijandigheid en concurrentie moeten hangen. Ondanks deze verwachting en waarschuwingen wordt het tweetal toch verliefd op elkaar, maar willen ze allebei dolgraag winnen. Tijdens het muziekconcours zal daarom blijken of hun liefde de test zal doorstaan. (JvB/VPRO Gids)

Star Trek: The Motion Picture

1979 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1979. Sciencefiction van Robert Wise. Met o.a. William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, James Doohan en George Takei.

Eerste, langverwachte, spinoff van de megasuccesvolle serie. Kapitein James T. Kirk (Shatner) wordt opgetrommeld om leiding te geven aan een missie tegen de buitenaardse energie-entiteit V'gor, die een bedreiging vormt voor het voortbestaan van de Aarde. The Motion Picture is prettig om naar te kijken alhoewel het verhaaltje ervan weinig voorstelt. De nadruk ligt iets teveel op de speciale effecten, die weliswaar een Oscarnominatie kregen, maar die niet indrukwekkend genoeg zijn om een hele film op te bouwen. Men verwachtte spetterwerk van de regisseur van de top-sf The Day the Earth Stood Still en zijn budget van 35 miljoen dollar, maar men kreeg gewoon capabel amusement.

Who'll Stop the Rain

1978 | Thriller, Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1978. Thriller van Karel Reisz. Met o.a. Nick Nolte, Tuesday Weld, Michael Moriarty, Anthony Zerbe en Richard Masur.

Deze film is ook bekend als Dog Soldiers, de titel van de bestseller van Robert Stone waarop regisseur Reisz zijn oorlogsthriller baseerde. Over een heroïnelijn die loopt van Vietnam naar Californië. De Tsjechische regisseur Karel Reisz (1926-2002) leverde zijn beste werk af in Groot-Brittannië waar hij in de jaren zestig overtuigde met oa Saturday Night and Sunday Morning (1960) en Morgan: A Suitable Case for Treatment (1966). In de jaren zeventig vertrok hij naar de VS. Daar maakte hij naast bovengenoemde film ook het goed ontvangen The French Lieutenant's Woman (1981). Maar het niveau van bijvoorbeeld zijn Britse films zou hij nooit meer evenaren.

Tilt

1978 | Drama, Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1978. Drama van Rudy Durand. Met o.a. Brooke Shields, Ken Marshall, Charles Durning, John Crawford en Gregory Walcott.

Het kronkelige verhaal over een flipperkampioen (Shields) en een musicus (Marshall) die het land afreizen om de kampioen (Durning) uitdagen. De enige positieve factor, behalve Durning, is de schitterende invalshoek van de camera vanuit de flipperkast. Regisseur Durand sneed de film tot 100m terug.

The Fury

1978 | Thriller, Misdaad, Horror, Sciencefiction

Verenigde Staten 1978. Thriller van Brian De Palma. Met o.a. Kirk Douglas, John Cassavetes, Carrie Sondgress, Amy Irving en Fiona Lewis.

Chique gemaakte rommel over een jonge vrouw met psychokinetische krachten en Douglas' wanhopige pogingen om te voorkomen dat zijn zoon, die dezelfde gave heeft, wordt gebruikt - of ten onder gaat. Bloedig en gewelddadig, een uitstekende lakmoestest voor hen die de vorm belangrijker vinden dan de inhoud. Debuut voor Daryl Hannah en wie goed oplet herkent James Belushi als een buitenaards wezen. John Farris schreef het scenario naar zijn eigen boek.

King Kong

1976 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1976. Avonturenfilm van John Guillermin. Met o.a. Jeff Bridges, Jessica Lange, Charles Grodin, John Randolph en Rene Auberjonois.

Remake van de gelijknamige film uit 1933. Onderzoeksteam vindt op een zoektocht naar olie een reuzenaap en neemt deze mee naar New York om tentoon te stellen. Al gauw terroriseert de aap de hele stad. Enige menselijkheid bezit Kong wel; hij wordt verliefd op Dwan, de debuterende Jessica Lange. Ondanks verbeterde special effects, is de film niet veel overtuigender dan de eerste versie. De grommende, alles vernielende reuzenaap werkt vooral op de zenuwen. Het best gelukte onderdeel van de film is de mooie, maar wel bombastische muziek. In 2005 maakte Peter Jackson een geslaagdere versie van King Kong.

Mr. Majestyk

1974 | Misdaad, Drama, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1974. Misdaad van Richard Fleischer. Met o.a. Charles Bronson, Al Lettieri, Linda Cristal, Lee Purcell en Paul Koslo.

Lang voor zijn revival in de jaren negentig (Get Shorty, Jackie Brown) werden boeken van Elmore Leonard minder hip verfilmd. Mr. Majestyk bijvoorbeeld. Bronson speelt de titelheld, een voormalige Vietnamsoldaat die nu alleen maar meloenen wil verbouwen. Na in aanraking te zijn gekomen met malafide personen, komt Majestyk in de bak, waarna een vendetta tegen de maffia begint. Het geteisterde gezicht van Bronson werkt altijd goed in wraakfilms. Hadden ze maar van de meloenen af moeten blijven!

The Don Is Dead

1973 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Richard Fleischer. Met o.a. Anthony Quinn, Frederic Forrest, Robert Forster, Al Lettieri en Angel Tompkins.

Als je dan in de hoogtijdagen van The Godfather zo nodig een maffiafilm moet maken, zal producent Hal B. Wallis hebben gedacht, huur dan tenminste een vakman in. En zo deelde Fleischer (Mr. Majestyk, Fantastic Voyage) de lakens uit bij dit ouderwets sleazy don-vehikel over oudere capo Angelo die door het lint gaat wanneer zijn object van begeerte wordt omgelegd. Wraak is de oplossing der dommen en dus vliegt de stront door de ventilator. Booshoofd Quinn is pico bello als Don Angelo, de actie lekker ongepolijst. Impressionistische muziekjes van Jerry Goldsmith.

Soylent Green

1973 | Sciencefiction, Thriller, Misdaad, Mysterie

Verenigde Staten 1973. Sciencefiction van Richard Fleischer. Met o.a. Charlton Heston, Joseph Cotten, Edward G. Robinson, Leigh Taylor-Young en Chuck Connors.

Charlton Heston is geknipt voor de rol van de nobele eenling, de gekwelde mens die in geval van verregaande kaalslag het hoofd boven water moet zien te houden. Hij deed dat in The Omega man, in The Planet of the Apes-films (waarbij hij oa wordt geconfronteerd met het ontluisterde Vrijheidsbeeld) en opnieuw en intenser in Soylent Green. In die sf-film heet hij Thorn, een detective die in het barre en boze New York anno 2022 de moord onderzoekt op de directeur van een machtig voedingsconcern (Cotten). Macaber wordt het als Thorn zich ontwikkelt tot een soort inspecteur van de keuringsdienst van waren. Edward G. Robinson speelde in Soylent Green zijn laatste rol als Thorns vriend Sol Roth.

Battle for the Planet of the Apes

1973 | Sciencefiction, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1973. Sciencefiction van J. Lee Thompson. Met o.a. Roddy McDowall, Claude Akins, Natalie Trundy, Severn Darden en Paul Williams.

De apen proberen in vrede te leven met de menselijke mutanten, die zo geworden zijn als gevolg van een atoomoorlog. Maar de mensen beramen een aanval op de apen-beschaving. Ook binnen de rangen van de apen komt het tot onenigheid wanneer een gorilla (Akins) de regering omver wil werpen ten gunste van een militaire junta. In deze vijfde (en laatste) aflevering van de Planet of the Apes-epigonen willen de makers een parallel trekken met het racisme in de maatschappij, maar die boodschap komt amper over. Het is de zwakste aflevering en de enige acteurs die (in hun apenpakkie) kunnen boeien, zijn McDowell en (in een cameo-verschijning) Huston als de 'Lawgiver'. Het magere scenario is van de hand van John William Corrington en Joyce Hooper Corrington. Richard H. Kline bemande de camera. Gevolgd door een tv-serie. Gefilmd in Panavision.

When the Legends Die

1972 | Western, Drama

Verenigde Staten 1972. Western van Stuart Millar en Stuart Miller. Met o.a. Richard Widmark, Frederic Forrest, Luana Anders, Vito Scotti en Herbert Nelson.

De jonge Indiaan Forrest moet tegen zijn zin in het reservaat te blijven. Hij kan heel goed met paarden omgaan, wat opgemerkt wordt door ex-rodeoster Widmark, die erin slaagt hem onder zijn hoede te krijgen. Al vlug komt de jongen erachter dat hij bij zijn mentor ook een gevangene is en gedwongen wordt vuile spelletjes te spelen. Het gaan maken in het grote rodeo-circuit is zijn droom. Mooie, haast poëtische illustratie van twee mannen die niets gemeen hebben, maar die tot elkaar veroordeeld zijn. Tegelijkertijd is het een anti-racistisch pamflet en een pleidooi voor de vrijheid. Sublieme vertolking van Widmark als de steeds dronken mentor en nieuwkomer Forrest als de gefrustreerde Indiaan. Stijlvol gestructureerd scenario van Robert Dozier, naar een roman van Hal Borland. Mooi in beed gebracht door Richard H. Kline.

The Mechanic

1972 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1972. Actiefilm van Michael Winner. Met o.a. Charles Bronson, Jan-Michael Vincent, Keenan Wynn, Jill Ireland en Linda Ridgeway.

Een oudere huurmoordenaar staat op het punt met pensioen te gaan wanneer hij een jongeman ontmoet die alles van het vak wil leren. Actievehikel voor Bronson, de acteur die in de jaren vijftig nog wel eens voor Indiaan doorging in films als Apache, maar bekender is als actieheld in de Death Wish-serie die hij later met regisseur Winner zou maken.

The Andromeda Strain

1971 | Sciencefiction, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1971. Sciencefiction van Robert Wise. Met o.a. Arthur Hill, David Wayne, James Olson, Kate Reid en Paula Kelly.

Hoewel The Andromeda Strain science fiction is, wordt deze verfilming van Michael Crichton's roman nog altijd gezien als een van de weinige films waarin een wetenschappelijk proces accuraat wordt neergezet. Zonder saai te worden nog wel. Onder bezielde en zelfverzekerde leiding van de toen reeds legendarische regisseur Wise volgt de camera hoe Amerikanen omgaan met buitenaardse indringers. De gasten blijken dodelijke bacteriën en het contact bestaat vooral uit het grondig onderzoeken van de micro-organismen door vier doktoren (gespeeld door vier niet zo bekende acteurs). Dit alles tijdens de spannende periode waarin Koude Oorlog-paranoia hoogtij vierde.

Kotch

1971 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1971. Komedie van Jack Lemmon. Met o.a. Walter Matthau, Deborah Winters, Felicia Farr en Charles Aidman.

De oude excentrieke Kotch (Matthau), weduwnaar, woont in bij zijn zoon en schoondochter. Deze laatste vindt echter dat hij een slechte invloed heeft op haar zoontje. Ze neemt een babysit en laat zich ontvallen dat Kotch in een bejaardentehuis hoort. Kotch voelt zich vernederd en gaat in de tegenaanval. Een ontroerende kijk op de oude dag van een man die nergens meer thuis lijkt te horen. Soms amusant, dan weer sentimenteel. Het resultaat van de vrienschap tussen Lemmon en Matthau. Na hun langdurige samenwerking wist Lemmon precies waartoe Matthau in staat was, en hij slaagt erin om de knorrige acteur in zijn regiedebuut tot een topprestatie te brengen, waarbij de andere acteurs in de schaduw blijven. Knap scenario van John Paxton, die zijn inspiratie haalde uit een roman van Katherine Topkins. In beeld gebracht door Richard H. Kline.

The Moonshine War

1970 | Komedie, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1970. Komedie van Richard Quine. Met o.a. Richard Widmark, Alan Alda, Patrick McGoohan, Will Geer en Joe Williams.

De weinig interessante koppeling van komedie en drama is tekenend voor deze film over de laatste dagen van de droogleggingsperiode; verlevendigd door een opmerkelijke rolbezetting en serieuze pogingen de sfeer van die dagen op te roepen. Scenario van Elmore Leonard. Camerawerk van Richard H. Kline.

Gaily, Gaily

1969 | Biografie, Komedie

Verenigde Staten 1969. Biografie van Norman Jewison. Met o.a. Beau Bridges, Melina Mercouri, Brian Keith, George Kennedy en Hume Cronyn.

Ben Hechts kleurrijke herinneringen aan zijn periode als leerjongen bij een krant in Chicago worden door het grillige, holle script de vernieling in geholpen; het verandert zelfs 'Hecht' in 'Harvey'. De dure decors en de goede schets van de tijd, waarin het verhaal speelt, zijn de enige lichtpuntjes in deze gekunstelde komedie. Ook bekend als Chicago, Chicago.

The Boston Strangler

1968 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1968. Misdaad van Richard Fleischer. Met o.a. Tony Curtis, Henry Fonda, George Kennedy, Mike Kellin en Hurd Hatfield.

Fascinerend drama in semi-documentaire stijl, dat in detail de opkomst, achtervolging, vangst en vervolging van een gevaarlijke misdadiger weergeeft. Curtis speelt - onherkenbaar vermomd - een prachtige rol als de wurger. De ingewikkelde techniek met veel beelden tegelijkertijd raakt op de tv verloren en dat geldt dan ook voor een paar belangrijke scènes.

Hang 'Em High

1968 | Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1968. Western van Ted Post. Met o.a. Clint Eastwood, Inger Stevens, Ed Begley, Pat Hingle en Arlene Golonka.

Boer Jed Cooper (Eastwood) wordt eind negentiende eeuw in Oklahoma aangezien voor een veedief en wordt door een lynch mob opgeknoopt. Door een gelukkig toeval overleeft hij zijn terechtstelling, hij wordt door een rechter gerehabiliteerd en zelfs tot marshall benoemd. In die hoedanigheid loopt hij zijn aanvallers weer tegen het lijf. Pittige western, niet zo goed als de spaghetti-westerns die Eastwood een paar jaar eerder maakte met Sergio Leone, maar toch niet te versmaden voor liefhebbers van het genre.

Camelot

1967 | Musical, Fantasy, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1967. Musical van Joshua Logan. Met o.a. Richard Harris, Vanessa Redgrave, Franco Nero, David Hemmings en Lionel Jeffries.

Miserabele filmversie van Lerner-Loewe musical, heeft alleen een goede orkestratie en sporadisch goed spel als aanbeveling; niemand kan zingen en de productie lijkt nogal goedkoop, in tegenstelling tot het geld dat erin is gestoken. De film kreeg desondanks Oscars voor kostuums, muziek en art-direction/set decoration. Voortdurende close-ups in de film bieden misschien meer mogelijkheden voor tv.